REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietija griežtina karantino priemones ir pratęsia jas iki sausio galo

papildyta 21:03 val.

Vokietija antradienį paskelbė griežtinanti dalinį karantiną, įvedant naujų suvaržymų socialiniams kontaktams, iš pratęsianti jų galiojimą iki sausio pabaigos, didžiausiai Europos ekonomikai stengiantis pažaboti sparčiai plintantį koronavirusą.

Vokietija antradienį paskelbė griežtinanti dalinį karantiną, įvedant naujų suvaržymų socialiniams kontaktams, iš pratęsianti jų galiojimą iki sausio pabaigos, didžiausiai Europos ekonomikai stengiantis pažaboti sparčiai plintantį koronavirusą.

REKLAMA

Mokyklos, laisvalaikio ir sporto objektai bei dauguma parduotuvių liks uždaryti iki sausio 31 dienos, kanclerė Angela Merkel informavo po derybų su visų 16 Vokietijos žemių lyderiais.

Be to, pagal naująsias taisykles bus leidžiama susitikti ne daugiau kaip dviem žmonėms iš skirtingų namų ūkių. Anksčiau buvo leidžiami iki penkių žmonių susitikimai.

Gyvenantys rajonuose, kur septynių dienų sergamumas viršija 200 naujų užsikrėtimo atvejų 100 tūkst. gyventojų, bus draudžiama išvykti toliau kaip 15 km nuo zonos ribos.

REKLAMA
REKLAMA

A. Merkel pripažino, kad šie suvaržymai bus ypač sunkūs tėvams, jau kelias savaites turintiems derinti darbą su vaikų, besimokančių nuotoliniu būdu, priežiūra. Visgi kanclerė pabrėžė, kad sugriežtintos priemonės yra būtinos, siekiant sumažinti savaitės sergamumą iki 50 naujų COVID-19 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

REKLAMA

„Žiema... yra metas, kai pandemijos poveikis gali būti smarkiausias, o prisidėjus mutavusiam virusui... tai yra absoliučiai būtina“, siekiant sumažinti sergamumą iki pakankamo lygio, kad tarnybos galėtų vėl taikyti kontaktų atsekimo ir užsikrėtusiųjų izoliavimo strategiją, kalbėjo A. Merkel.

Atsiradus naujų, potencialiai užkrečiamesnių koronaviruso variantų, Vokietijos žemės susitarė intensyvinti karantino tikrinimus atvykėliams iš paveiktų sričių.

Atvykstantys iš rizikos sričių užsienyje prieš atvykdami į Vokietiją privalės pasidaryti COVID-19 testą, taip pat galios dabartinis reikalavimas izoliuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Nutraukti izoliaciją bus galima tik praėjus penkioms dienoms po atvykimo, jeigu COVID-19 testo rezultatai buvo neigiami.

„Milžiniški iššūkiai“

Gruodžio 30-ąją Vokietijoje per parą fiksuojamų COVID-19 pacientų mirčių skaičiui viršijus tūkstantį didėjo spaudimas stabdyti daugiau kaip 35 tūkst. žmonių gyvybių jau nusinešusios ligos plitimą.

Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) sakė, kad „ligoninės daugelyje vietų dirba ties savo pajėgumų riba“.

Per televizijos transliuotą naujametinį kreipimąsi A. Merkel jau perspėjo vokiečius dėl laukiančios sunkios žiemos ir pabrėžė, kad „pandemijos keliami iššūkiai išlieka milžiniški“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai gyventojų turinčioje Europos Sąjungos valstybėje epidemiologinė padėtis per pirmąją COVID-19 pandemijos bangą buvo geresnė negu daugumos kaimynių. Šios ligos mirtingumas Vokietijoje tebėra mažesnis negu tokiose šalyse kaip Italija, Prancūzija ar Ispanija.

Vis dėlto epidemiologai sako, kad perdėtas atsipalaidavimas dėl šios santykinės sėkmės ir nenoras imtis griežtesnių priemonių tikriausiai prisidėjo prie žaibiško viruso išplitimo rudenį.

Šalyje nuo gruodžio 26 dienos pradėta vakcinavimo kampanija. Iki šiol apie 317 tūkst. žmonių jau yra gavę pirmąją iš dviejų reikalingų vakcinos dozių.

A. Merkel atstovas tvirtino, kad vėliausi vakcinavimo kampanijos rezultatai „teikia mums didelių vilčių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų