REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šeštadienį Saudo Arabijoje startuoja, ko gero, sunkiausios lenktyėns pasaulyje – Dakaro ralis.

 Šeštadienį Saudo Arabijoje startuoja, ko gero, sunkiausios lenktyėns pasaulyje – Dakaro ralis.

REKLAMA

Šiandien automobilių klasės dalyviai lietuviai Benediktas vanagas, Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius, Gintas Petrus, Edvinas Juškauskas, motociklininkas Arūnas Gelažninkas ir su keturračiu lenktyniausiantis Laisvydas Kancius įveiks prologą arba kitaip vadinamą nulinį greičio ruožą.

Po šio vos 11 km greičio ruožo rytoj vyksiančiame pirmame greičio ruože dalyviai bus išrikiuoti ne pagal savo starto numerius, o pagal tai, kaip pasirodė prologe, todėl rezultatas jame yra itin svarbus.

Dalyvių iš Lietuvos startai prologe ir rezultatai:

9.55 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“, Yamaha Raptor 700) L.Kancius buvo vos antrasis Dakaro dalyvis, pradėjęs prologą. Lietuvis 11 km įveikė per 9 min. 13 sek. ir nuo lyderio prancūzo Alexandre'o Giroud atsiliko 1 min. 38 sek.

L.Kancius keturračių įskaitoje užėmė 12-ą poziciją, buvo antras tarp naujokų ir aplenkė 4 varžovus.

Bendroje įskaitoje rezultatai buvo padauginti iš 4, tad L.Kanciaus laikas buvo 36 min. 52 sek. Prologą laimėjo prancūzas Alexandre'as Giroud (30:20), aplenkęs argentinietį Manuelį Andujarą (30:24) ir lenką Kamilį Wisniewskį (30:36).

A.Gelažninkas 11 km distanciją įveikė per 7 min. 20 sek. ir tarp motociklininkų užėmė 42-ą vietą tarp 101 finišavusio motociklininko.

Lietuvis nuo lyderio ispano Ricky Brabeco (6 min. 1 sek.) atsiliko 1 min. 19 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų