REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinė šių metų diena buvo labai rami, o daugelį mūsų nudžiugino net saulės spinduliai. Tad kokia bus naujametė naktis, pirmoji kitų metų diena ir ar sulauksime žiemos?

Paskutinė šių metų diena buvo labai rami, o daugelį mūsų nudžiugino net saulės spinduliai. Tad kokia bus naujametė naktis, pirmoji kitų metų diena ir ar sulauksime žiemos?

REKLAMA

Orus Europoje vis dar lemia jau silpstantis, į atskirus sūkurius skylantis ciklonas. Jo apimtuose plotuose orai labai nevienodi, kaip ir debesuotumas. Tiktai rytuose orus lems debesuota ir šalta aukšto slėgio sritis. Prie Baltijos artėja ciklonas iš pietų, tačiau artimiausią parą kritulių jis atneš labai nedaug. 

Ketvirtadienį orai buvo įvairūs – daug kur debesuoti, bet kai kur ir saulė nušvito. Maždaug taip bus ir artimiausią naktį – beveik visur dangų dengs nestori skylėti debesys, tirštesni tik šalies rytuose. Kritulių tikimybė labai menka, tačiau vietomis boluos rūkas, bus slidu dėl plikledžio, galimas ir šerkšnas. 

Ryto valandomis pradės snyguriuoti rytiniame šalies pakraštyje. Dieną sritis, kurioje byrės snaigės išsiplės, tačiau Aukštaitijos ribų peržengti neturėtų. Kitur Lietuvoje krituliai nenumatomi, bet gali suboluoti rūkas, bus ir plikledžio. 

REKLAMA
REKLAMA

„Kitaip tariant, metų sandūra bus rami. Beveik visur dangų dengs nestori debesys, tirštesni jie bus tik šalies rytuose. Kritulių tikimybė menka, bet vietomis boluos rūkas, atsiras šerkšnas ir plikledis. Diena irgi rami, pilka. Snigs arba šlapdriba kris tiktai šalies rytuose. Kitur kritulių nenumatoma, bet galimas rūkas ir plikledis. Žemiausia temperatūra naktį 1–3 laipsniai šalčio, Dieną bus apie 1–2 šalčio, kai kur apie 0“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Šeštadienio naktį kai kur pasnyguriuos, dieną bus mišrių kritulių, bet irgi labai nedaug. Naktį vyraus 1–3 laipsniai šalčio, dieną bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 1, prie jūros 2 laipsnių šilumos. Sekmadienį kritulių nenumatoma. Naktį atšals iki 3–5 laipsnių šalčio, dieną bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 šilumos. 

„Ką gi, artimiausiomis dienomis žiemos bus vis daugiau. Labai tikėtina, kad kitais metais ji įsitvirtins galutinai“, – pridūrė jis.

Tuo metu Romoje rytoj lietus ir 11 laipsnių šilumos, Barselonoje debesuota ir 8. Paryžiuje rytoj gražūs orai ir 3 šilumos, Londone debesuota ir 4 laipsniai. Berlynas sulauks šlapio sniego ir 1 laipsnio šilumos, Varšuvoje irgi 1 laipsnis. Į rytus nuo Baltijos orai bus ramūs, kritulių mažai, šalčio irgi nedaug. 

REKLAMA
REKLAMA

Formuojasi ledas

Ketvirtadienio pavakarę keliuose esama slidžių ruožų, vietomis formuojasi rūkas, įspėja Automobilių kelių direkcija.

16 val. duomenimis, Jurbarko rajone slidžių ruožų yra visuose keliuose. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai rytų Lietuvoje kai kur su prispausto ar pažliugusio sniego provėžomis, slidūs. Slidžių ruožų taip pat esama Telšių bei Plungės rajonų keliuose.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis sausos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų