REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo koronaviruso mirė Lietuvos medikas, Jonavos ligoninės Anesteziologijos ir reanimacijos skyriaus vedėjas Aleksandras Bartusevičius. 

Nuo koronaviruso mirė Lietuvos medikas, Jonavos ligoninės Anesteziologijos ir reanimacijos skyriaus vedėjas Aleksandras Bartusevičius. 

REKLAMA

Apie tai praneša mirusio mediko kolega, anesteziologas reanimatologas Andrius Macas. 

„Šį vakarą netekau draugo. Dar prieš penkias dienas juokavome siuntėmės linkėjimus, nors Aleksandras jau sirgo. Bet juk mes – reanimatologai – visko matę. Tad lyg ir buvo ramu. Tačiau Dievas (ar likimas – kas kuo tiki) numatė kitaip: liga toliau nuožmiai progresavo. <...>

Tiek nedaug trūko. Vos kelių savaičių iki pirmos vakcinos siuntos.

Aleksandrui buvo tik 54-eri“, – rašė A. Macas.

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su A. Macu paaiškėjo, kad velionis pirmąsias 10 dienų gydėsi namuose, sirgo kartu su žmona, tačiau liga ėmė blogėti ir jis buvo perkeltas į Kauno klinikas. Pasak A. Maco, viltasi, kad tai bakterinė komplikacija, tačiau liga ir toliau progresavo, gydytojai dėjo visas įmanomas pastangas bandydami išgelbėti kolegą, tačiau nepavyko.

A. Macas sako, kad velionio žmona taip pat medicinos darbuotoja, jos gyvybei pavojus negresia. 

A. Macas kreipiasi į Lietuvos žmones su prašymu atsakingai elgtis ir nesusitikti, nes tokiu būdu medikai bei slaugytojai statomi į didelį pavojų, dėl kurio ir žūsta. 

REKLAMA
REKLAMA

Jonavos ligoninė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo įrašu, kuriame išreiškia užuojautą dėl kolegos mirties. 

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad netekome ilgamečio ligoninės darbuotojo, draugo, kolegos, tiesiog nuostabaus Žmogaus – Anesteziologijos ir reanimacijos skyriaus vedėjo gydytojo anesteziologo reanimatologo Aleksandro Bartusevičiaus. Nuoširdžiai užjaučiame velionio šeimą ir tikime, kad šviesus jo atminimas išliks visų pažinojusių atmintyje“, – rašoma įraše. 

Apie mediko netektį taip pat pranešė ir Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius. 

„Nuoširdi užuojauta gydytojo šeimai, kolegoms ir visiems pažinojusiems“, – „Facebook“ rašo meras. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų