REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturias dienas Kaliningrade vykusios Lietuvos dienos sulaukė rekordinio lankytojų antplūdžio. Kaliningradiečiams didžiausią įspūdį paliko lietuvių juvelyrų gintaro dirbinių paroda bei grupės „Biplan“ pasirodymas. Lietuvos prisistatymo metu buvo pasirašytas naujas abiejų šalių kultūrinio bendradarbiavimo Protokolas.

REKLAMA
REKLAMA

„Net viešajame transporte organizatoriams teko girdėti nuostabos kupinas kalbas apie įvairiapusį Lietuvos prisistatymą,“ – pasakoja Lietuvos dienų koordinatorius Dominykas Širvinskas iš Lietuvos instituto.  – Dviejų šalių ir kultūrų dialogas vyko pakylėtoje, nuoširdžioje atmosferoje“.

REKLAMA

Lankytojus pritraukė daugybę Europos šalių apkeliavusi lietuvių paroda „Juvelyrika lagamine“. Kolekcija atskleidžia šiuolaikinės lietuvių juvelyrikos pasiekimus, tradicijas bei konceptualias šiuolaikinės juvelyrikos tendencijas. „Keliaujančią kolekciją“ sudaro  27 žinomų lietuvių juvelyrų 127 kūriniai iš gintaro, sidabro, aukso, porceliano, bei šiuolaikinėje juvelyrikoje naudojamų netradicinių medžiagų. Visa ši kolekcija telpa į vieną lagaminą, kuris yra tapęs neatskiriamu ilgų  kelionių simboliu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaliningrado jaunimas šėlo grupės „Biplan“ koncerte. Merginos gyrėsi mokančios dainuoti grupės dainas lietuviškai, rungėsi dėl savo dievaičių dėmesio. Be „Biplan‘ų“, savaitgalį Centriniame poilsio parke koncertavo folkloriniai ansambliai „Ratelinis“ ir „Sūduviai“, Klaipėdos mimai, G.Laurinavičiaus mušamųjų grupė, jaunimo muzikos grupės  „Inculto“, „Bitės“, „G&G Sindikatas”. Žiūrovus į sales traukė kino mėgėjų ir specialistų puikiai įvertintas A. Matelio filmas „Prieš parskrendant į žemę“ bei džiaugsmingai teatro mylėtojų sutiktas Oskaro Koršunovo teatro spektaklis „Meistras ir Margarita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo eksponuojama Klaipėdos universiteto menų fakulteto dėstytojų tapybos paroda. Klaipėdiečių darbai Kaliningrado kolegų buvo įvertinti kaip labai profesionalūs ir meniški.

Tapybos paroda „Petro Galdiko Peizažai“ neliko nepastebėta vietos profesionalų bei mėgėjų, o Lietuvos UNESCO saugomų objektų foto paroda maloniai nustebino lankytojus

Kaip buvo planuota, du dideli koncertai įvyko Kaliningrado srities filharmonijoje. Čia pasirodė Camerata Klaipėda“ (vad. Vilhelmas Čepinskis), dainuojant Vilniaus filharmonijos sopranui Asmik Gregorian, o taip pat Vilniaus muzikinė trupė „Nepaklusnieji“ (vad. Ramunė Kudzmanaitė ir Rokas Zubovas), kurie atliko Viljamo Šekspyro „Vasarvidžio nakties sapną“.  

REKLAMA

Lietuvos prisistatymą aktyviai nušvietė vietos žiniasklaida. Renginius filmavo ir reportažus rengė visos keturios Kaliningrado srities televizijos. Ypatingą dėmesį Lietuvos menininkams skyrė valstybinė TV „Rossija-Kaliningrad“ bei komercinė TV „Kaskad“, lietuvių atlikėjus pristatydamos atskirais siužetais.  

Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Viktoras Baublys ir Kaliningrado srities gubernatorius Georgijus Bosas, atidarydami renginius Kaliningrado Pasaulinio vandenyno muziejuje džiaugėsi, kad kultūros ryšiai tarp Lietuvos ir Kaliningrado srities akivaizdžiai plečiasi ir stiprėja. 

Lietuvos kultūros viceministras Gintaras Sodeika ir Kaliningrado srities kultūros ministras Michailas Andrejevas pasirašė naują abiejų šalių kultūrinio bendradarbiavimo Protokolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų