REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujųjų išvakarėse ketvirtadienį policijos vadovybė įspėjo apie sustiprintas pajėgas. Pareigūnai kvietė gyventojus pranešti apie įtartinus vakarėlius ir žadėjo patys juose apsilankyti. Panašu, kad pažadą gali tekti tesėti, nes, pasak prekybininkų, šiemet lietuviai alkoholio šventėms nusipirko dar daugiau nei pernai.

Naujųjų išvakarėse ketvirtadienį policijos vadovybė įspėjo apie sustiprintas pajėgas. Pareigūnai kvietė gyventojus pranešti apie įtartinus vakarėlius ir žadėjo patys juose apsilankyti. Panašu, kad pažadą gali tekti tesėti, nes, pasak prekybininkų, šiemet lietuviai alkoholio šventėms nusipirko dar daugiau nei pernai.

REKLAMA

Prieš antrąjį karantiną socialinėje erdvėje daugelis piktinosi, kad kasdien fiksuojant tūkstančiai naujų susirgimų koronavirusu, žmonės vis tiek veržiasi į parduotuves ir apsipirkinėja šventėms. 

Vis dėlto, prekybininkai tikina, kad šiemet žmonių srauto pokytis matomas. Taip pat matomos ir kintančios apsipirkinėjimo tendencijos švenčių metu.

„Praėjusią savaitę pirkėjų srautas buvo kone 30 proc. mažesnis, palyginti su ankstesniais metais, tačiau pirkinių krepšelis – trečdaliu didesnis nei pernai. Tai rodo per karantiną pasikeitusius pirkėjų įpročius: žmonės parduotuvėse įprato lankytis rečiau, bet vienu sykiu apsiperka ilgesniam laikui“, – naujienų portalui tv3.lt komentavo „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Parduotuvių atstovai pastebi, kad nors koronavirusas ir karantinas koreguoja žmonių apsipirkinėjimo įpročius, tačiau lietuviai didžiosioms metų šventėms lieka ištikimi – alkoholio ir kitų šventėms būdingų prekių pardavimai auga.

REKLAMA

„Šį gruodį palyginti su pernykščiu, nors ir nežymiai, bet alkoholinių gėrimų yra nupirkta daugiau. Jų paklausa bendrai yra išaugusi 3 proc. Degtinės, trauktinių ir brendžio pardavimai yra sumažėję, tačiau daugiau nuperkama prabangesnių alkoholinių gėrimų, kurie įprastai naudojami kokteiliams. <...> Karantinas išmokė žmones planuoti savo pirkinius, todėl šventėms pradėta ruošti gerokai iš anksto. Planavimas leidžia žmonėms retinti savo išėjimus ir lankymąsi parduotuvėse ir kitose viešose vietose“, – aiškino E. Dapkienė.

„Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė teigė, kad parduotuvių tinklas taip pat pastebėjo išaugusią alkoholio paklausą:

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet prieš šventes tradiciškai didėjo ir alkoholio bei tabako gaminių pardavimai. Kalėdiniam stalui pirkėjai rinkosi itališką, prancūzišką, ispanišką raudoną, atrado rožinį vyną, kilo stipraus alkoholio – džino, romo, tekilos pardavimai: karantino metu neveikiant restoranams, barams, panašu, kad pirkėjai, namie šventėms gaminosi kokteilius.“

Parduotuvių tinklo „IKI“ Komunikacijos vadovė Vaida Budrienė taip pat pritaria, kad alkoholio pardavimai šiemet auga, nors žmonės svečiuose ir nesilankys, švęs savo šeimų ribose. Pastebimi ir įvairiems kepiniams skirtų produktų pirkimo augimai.

„Alkoholio pardavimai kyla. Ir kyla vadinamųjų kokteilinių kategorijų. <...> Nuperkama mažiau itin trumpą laiką galiojančių šviežių kepinių – tortų, pyragų. Vėlgi, tai susiję su tuo, kad švenčiame itin siaurame rate ir neiname į svečius. Kita vertus auga mielių, miltų pardavimai. Tai rodo, kad žmonės kepa šventėms kepinius namuose“, – tikino V. Budrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maximos“ atstovas sako, kad žvelgiant į žmonių apsipirkinėjimo tendencijas šventiniu laikotarpiu galima daryti išvadą, kad nors šventės šiemet kitokios, jos vis tiek švenčiamos:

„Kaip ir Kalėdas, taip ir Naujųjų pasitikimą žmonės švęs savo šeimos rate. Ankstesniaisiais metais Naujųjų pasitikimas dažnai būdavo švenčiamas restoranuose, kavinėse ir baruose, tad spėjame, kad šįmet daugiau šeimų paskutiniam metų vakarui ruoš savo šventinius patiekalus ir užkandžius.“

„Rimi Lietuva“ atstovėnaujienų portalui tv3.lt sakė, kad „praėjusios Kalėdos parodė, kad pandemija ir karantinas pirkėjų noro sutikti šventes su artimaisiais, jas paminėti išskirtinai, nors ir mažame rate, neužgesino.“ 

Paklausta apie tai, ar iš pirkinių matosi, jog lietuviai ruošiasi švęsti Naujuosius metus, V. Budrienė nė nedvėjoja: „Švęs. Bet siaurame rate, su šviežiais, galbūt net brangesniais produktais. Juk Kalėdų ir Naujųjų niekas neatšaukė. Jie tik bus kitokie.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų