REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį orai Lietuvoje buvo nemalonūs, o artimiausiomis dienomis jie bus permainingi. Tad kada tikėtis lietaus arba šlapio sniego, o kada galbūt pamatysime saulės spindulį? 

Antradienį orai Lietuvoje buvo nemalonūs, o artimiausiomis dienomis jie bus permainingi. Tad kada tikėtis lietaus arba šlapio sniego, o kada galbūt pamatysime saulės spindulį? 

REKLAMA

Lietuvoje ciklonas atplukdė mums kritulių debesis. Šį vakarą ir nakties pradžioje lis beveik visur iš karto, o lietų vietomis palildys iš šlapias sniegas. Tačiau krituliai slinks į šiaurę ir tuoj po vidurnakčio visi pasišalins. Dangus giedrės, nušvis žvaigždės, todėl vietomis pašals ir susidarys plikledis. 

Rytojaus rytas daug kur bus menkai debesuotas, todėl šviesus. Kritulių taip pat nebus. Visgi vėliau dangus pradės niaukstytis, kai kur pradės lyti. Lietus nebus gausus. Pietų, pietryčių vėjas išliks, tačiau stiprus irgi nebus. 

„Kitaip tariant, orai bus permainingi, bet jau nebežvarbūs, pirmiausia dėl to, kad pietų, pietryčių vėjas nusilps. Jis nenurims visai, bet bus silpnesnis. Naktį kritulių, daugiausia lietaus, bus visur, antroje nakties pusėje kai kur plikledis. Dieną palis jau tik vietomis, dažniausiai visai nedaug. Oras naktį atvės iki 1–2, prie jūros 3 šilumos, kai kur menkas šaltukas, dieną vyraus 1–3 laipsniai šilumos, kai kur iki 4“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 31-osios naktį kritulių bus labai nedaug, vyraus lietus. Vietomis suboluos rūkas, kai kur sublizgės plikledis. Paskutinę metų dieną kritulių jau nebus. Naktį bus nuo 2 laipsnio šalčio iki 1, prie jūros 2 šilumos, dieną vyraus 1–3 laipsniai šilumos.

REKLAMA

Naujametė naktis rami, paryčiais pasnigs rytiniame šalies pakraštyje. Dieną irgi snigs šalies rytuose. Naktį vyraus keli laipsniai šalčio, dieną dėl nesmarkaus šiaurinių krypčių vėjo temperatūra beveik nekils. Kitų metų pradžioje pamažu įsitvirtins švelniai žiemiški orai, bet kritulių bus mažai. 

„Ką gi, akivaizdu viena – šiemet tikrai nesušalsime“, – pridūrė sinoptikas.

Rytų ir šiaurės Lietuvoje rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų

Automobilių kelių direkcija praneša, kad Lietuvoje pagrindinių kelių dangos yra šlapios. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai rytų ir šiaurės Lietuvoje kai kur padengti prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs. 

Vairuotojų, vykstančių šiais keliais, prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei nedaryti staigių manevrų. 

Didžiojoje šalies dalyje lietus, Utenos ir Šiaulių apskrityse pereinantis į šlapdribą ar silpną snygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų