REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho reklama, paskelbta socialiniame tinkle „Facebook“ supykdė visuomenę. Europarlamentaras vaizdo įraše siūlė įsigyti vandens, kuris neva turėtų suteikti imunitetą nuo koronaviruso. Tokiais pareiškimais susidomėjo ir tarnybos. Dėl to pradėti tyrimai.

Pirmadienį Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho reklama, paskelbta socialiniame tinkle „Facebook“ supykdė visuomenę. Europarlamentaras vaizdo įraše siūlė įsigyti vandens, kuris neva turėtų suteikti imunitetą nuo koronaviruso. Tokiais pareiškimais susidomėjo ir tarnybos. Dėl to pradėti tyrimai.

REKLAMA

„Mes gavome energetinį šio viruso kodą iš kinų ir sukūrėme COVID-19 eliminavimo programą. Sukūrėme aparatą, kuris struktūrizuoja vandenį pagal Masaru Emoto metodą. Toks vanduo sukuria ląstelinį imunitetą ir paruošia organizmą kovai su COVID-19. Jau dabar šitas vanduo pakrautas įveikti 6 koronaviruso atmainas“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė V. Uspaskichas, ragindamas įsigyti tokio vandens.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Jurgita Savickaitė antradienį naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad dėl tam tikrų reklamoje skambančių sveikatingumo teiginių vartojimo pradėtas tyrimas. Europos Sąjunga ir Lietuva nėra teisės aktais numačiusi, kad vandeniui tokios savybės gali būti priskiriamos. Todėl ir buvo pradėtas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, tokia reklama nėra teisėta, o taip pat bus aiškinamasi ir dėl šio vandens gamintojo.

„Pagal socialiniame tinkle pateiktą informaciją, tarp nurodytų platintojų buvo pateikti natūralų mineralinį vandenį gaminančios įmonės kontaktai. Šios įmonės atžvilgiu ir pradėtas tyrimas dėl klaidinančių ir draudžiamų teiginių apie ligų gydymą ir profilaktiką, naudojamų reklamuojant natūralų mineralinį vandenį. <...> Pirminiais duomenimis, reklamuojamą produktą gamina Rokiškyje registruota įmonė UAB „Lamikara“. Ši įmonė yra VMVT registruotas maisto tvarkymo subjektas, nuo 2020 m. pavasario turi teisę gaminti natūralų mineralinį vandenį“, – rašoma kiek vėliau išplatintame pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta fizinio asmens informacija, kad šiuo atveju susidomėjo ir Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, kuri taip pat pradėjo tyrimą. Publikuotoje įsakymo kopijoje matoma, kad Sveikatos apsaugos ministerija tarnybai paveda atlikti tyrimą.

Bendražygiai ragina trauktis iš pareigų

Darbo partijos Seime atstovas Antanas Guoga mano, kad Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas turi trauktis iš pareigų ir geriau eiti gydyti žmones, esą jam tai turėtų padėti.

„Labai aiškiai noriu atsiriboti nuo Viktoro vandens procedūrų.

Jeigu čia yra Darbo partijos komunikacinė linija, tai čia vanduo nepadės, čia jau reikia psichiatro.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu partijos žmonės užsiima „ gydomojo vandens“ distribucija, tai čia šamanų susirinkimas, bet ne politinė veikla. O gal jie verčiami taip daryti? Tada visą informaciją siųskite man.

Manau, kad Pirmininkui reikia trauktis iš pareigų ir tada eiti gydyti žmones. Gal jam tai seksis? Gal jam tai padės?

Darbo partijoje yra labai daug pozityvių, atsakingų ir kritiškai mąstančių žmonių. Jie neturi tapti vieno asmens kosminių iniciatyvų įkaitais.

Kažkas turi netylėti ir aiškiai pasakyti, kad taip negalima. Kad yra atsakomybė prieš žmones. Kad partija neužsiims šarlatanizmu.

Kad turime viską padaryti, kas nuo mūsų priklauso ir dar daugiau, kad sustabdyti virusą, išsivaduoti iš to sukaustymo ir baimės, kuri yra apėmusi šalį ir žmones.

Tokiais dalykais nejuokaujama. O jeigu čia rimta iniciatyva, tai mano vibracinis dažnis absoliučiai jos neatitinka“, – feisbuke skelbė A. Guoga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų