REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europoje – antra vakcinavimo nuo koronaviruso diena. Skiepijasi ne tik medikai, bet ir politikai bei dvasiniai lyderiai. Tuo metu britų elgesys Šveicarijoje sukėlė pasipiktinimą ir šoką. Beveik 400 į kurortą slidinėti atvykusių britų spjovė į reikalavimą saviizoliuotis ir iš Šveicarijos pabėgo.

Europoje – antra vakcinavimo nuo koronaviruso diena. Skiepijasi ne tik medikai, bet ir politikai bei dvasiniai lyderiai. Tuo metu britų elgesys Šveicarijoje sukėlė pasipiktinimą ir šoką. Beveik 400 į kurortą slidinėti atvykusių britų spjovė į reikalavimą saviizoliuotis ir iš Šveicarijos pabėgo.

REKLAMA

Šįryt Italijoje nuo koronaviruso paskiepyta Lucia Premoli – 38-erių slaugė, kuriai Lombardijoje vasarį teko prižiūrėjo pirmąją koronaviruso pacientę. Lucia pamena, kad išvydusi koronavirusą pasigavusios, savo bendraamžės plaučių nuotrauką, tuomet tiesiog pakraupo ir nė neįtarė, kad jai teks gydyti šimtus mirtinu virusu užsikrėtusių žmonių. Dabar slaugė tikisi, kad vakcina padės išsivaduoti iš pasaulinės pandemijos.

„Labai tikiuosi, kad galėsime pradėti galvoti apie grįžimą į normalų gyvenimą. Esu laiminga ir tikiuosi, kad tapsiu pavyzdžiu žmonėms, kurie vis dar turi dvejonių dėl skiepų“, – sako slaugytoja Lucia Premoli.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Graikijoje pavyzdį žmonėms rodo ne tik šalies premjeras Kyriakos Mitsotakis, bet ir religiniai lyderiai.

„Mokslininkai atliko savo pareigą, o dabar mūsų eilė. Tai ir padariau prieš kelias minutes“, – pasakoja dvasininkas Konstantinos Floros.

REKLAMA

Tuo metu Šveicarijos Verbjė slidinėjimo kurorte – britų akibrokštas. Čia slidinėti atvykę britų turistai nepakluso reikalavimui dešimt dienų karantinuotis. Maždaug 200 iš 420 Verbjė apsistojusių britų savaitgalį iš viešbučio, kuriame privalėjo saviizoliuotis, tiesiog pabėgo, tikėtina, slidinėti į Prancūziją.

Pareigūnams apie tai pranešė viešbučio atstovai, pastebėję, kad į britų kambarius neįmanoma prisiskambinti, o maistas prie kambarių durų lieka nepaliestas. Galiausiai pranešta, kad iš visų viešbutyje karantinuotų britų, šiandien jų ten teliko mažiau ne 10.

REKLAMA
REKLAMA

Tai sukėlė ne tik vietos gyventojų ir valdžios institucijų pasipiktinimą, bet ir pasėjo nerimą, kad dėl britų neatsakingumo Šveicarijoje ims plisti naujoji koronaviruso atmaina. Čia jau užfiksuoti mažiausiai trys naujojo viruso atvejai.

Sąrašas šalių, kuriose plinta ši viruso atmaina, plečiasi. Naujausios apie jį pranešančios šalys – Kanada bei Pietų Korėja, kuri dar savaitei pratęsia skrydžių iš Jungtinės Karalystės draudimą. Japonija dar griežtesnė. Dėl gerokai greičiau plintančio, mutavusio viruso grėsmės šalis iki sausio pabaigos užsiveria Japonijoje gyventi teisės neturintiems asmenims.

„Japonijos valdžia privalo daryti viską, kad apsaugotų savo piliečius, net jei tai reiškia draudimą, apimantį visas šalis“, – teigia Hokaido gyventojas Colin Hackworth.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu kadenciją baigiantis Donaldas Trumpas pagaliau pasirašė pandemijos nustekentų Amerikos gyventojų ir verslų gelbėjimo paketą, kuris siekia 900-us milijardų dolerių, arba 737 milijardus eurų. D. Trumpas šį žingsnį atidėliojo daugiau nei savaitę ir minėtą paramos paketą vadino gėdingu dėl neva per mažų išmokų nedideles pajamas gaunantiems amerikiečiams. D. Trumpas norėjo būti gerokai dosnesnis nei paketą patvirtinę Kongreso nariai ir siūlė trigubai didesnes tiesiogines išmokas į jas pretenduojantiems amerikiečiams, visgi galiausiai D. Trumpui teko nusileisti.

„Prašau Kongreso iš dalies pakeisti šį įstatymo projektą ir padidinti juokingai mažą 600 dolerių išmoką iki 2000 dolerių asmeniui arba 4000 dolerių porai“, – kalbėjo JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

REKLAMA

Šanchajuje į teismą vežama 37-erių pilietinės žurnalistikos aktyvistė Džang Džan. Moteriai teks net ketverius metus praleisti kalėjime už tai, kad Uhane prasidėjus koronaviruso protrūkiui ji socialiniuose tinkluose viešino vaizdo įrašus ir dalinosi savo straipsniais, kritikuojančiais vietos valdžią kovoje su visame pasaulyje išplitusiu virusu.

Kinijos teisėsauga apkaltino aktyvistę melagingos informacijos skleidimu ir panikos Uhane kurstymu. Džang Džan iškeltą bylą kritikuoja žmogaus teisių organizacijos, tačiau padėti moteriai jos nesugebėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų