REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skiepo nuo COVID-19 atsisakę medikai negalės dirbti su sunkiai sergančiais pacientais, sako Santaros klinikų vadovas Feliksas Jankevičius.

Skiepo nuo COVID-19 atsisakę medikai negalės dirbti su sunkiai sergančiais pacientais, sako Santaros klinikų vadovas Feliksas Jankevičius.

REKLAMA

„Kiek atsisakys, laikas parodys. (...) Jie negalės dirbti tose vietose, kur yra pacientai su aukščiausia rizika susirgti ir turėti fatalines komplikacijas nuo koronaviruso infekcijos, turėsim šituos medikus perskirstyti į kitas darbo vietas“, – spaudos konferencijoje sekmadienį sakė jis.

Jis teigė, kad kol kas Santaros klinikose nebuvo skiepytis atsisakiusių sveikatos priežiūros specialistų.

Vilniaus regionas iš pirmos vakcinų siuntos gavo 2925 dozes, jomis ketinama paskiepyti per tūkstantį Santaros klinikų medikų iš maždaug pusantro tūkstančio specialistų, esančių prioritetiniame skiepijimo sąraše.

Pasak F. Jankevičiaus, bus skiepijami ir Vilniaus miesto klinikinės, Mykolo Marcinkevičiaus, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės, taip pat Alytaus ir Ukmergės ligoninių medikai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kokiomis proporcijomis? Skyrėm šiai dienai po 30 procentų nuo prioritetinių medikų sąrašo, kurį turi pateikusi kiekviena ligoninė“, – komentavo jis.

REKLAMA

Anot Santaros klinikų vadovo, per pirmąją dieną nuo COVID-19 planuojama paskiepyti per Vilniaus apskrities 700 medikų.

Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė Ligita Jančorienė teigė, kad antrąja doze medikus ketinama skiepyti po trijų savaičių. 

„Praėjus trim savaitėm ir dar septynioms dienoms, žmonės, kurie šiandien bus paskiepyti, galės atsikvėpti“, – kalbėjo ji.

Sekmadienį ryte penkiose centrinėse šalies gydymo įstaigose „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta COVID-19 vakcina pradėti skiepyti pirmieji medikai.

Šia vakcina skiepijimas vyksta du kartus su trijų savaičių pertrauka po pirmo skiepo, o pakankama imuninės sistemos apsauga susidaro praėjus savaitei po antro skiepo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji siunta su 9750 vakcinos dozių Lietuvą pasiekė šeštadienio paryčiais ir buvo saugoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėliuose. Dieną vakcina buvo išskirstyta į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio ligonines, atsakingas už COVID-19 valdymą regionuose.

Vilniaus ir Kauno apskritys gavo po 2925 vakcinos dozių, Klaipėdos apskritis – 1950, o Šiauliai ir Panevėžys – po 975 dozes.

Skiepijant pirmuosius medikus ketinama sunaudoti visas šeštadienį gautas vakcinas. Antroji dozė šiuo kartu paskiepytam personalui, kuria reikia paskiepyti po 21 dienos, bus skiriama iš vėlesnių siuntų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų