REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Koronavirusas (nuotr. SCANPIX)

Praėjusią parą patvirtinta 1668 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 26 asmenys, pranešė Statistikos departamentas.

26

Praėjusią parą patvirtinta 1668 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 26 asmenys, pranešė Statistikos departamentas.

REKLAMA

Praėjusią parą pasveiko 384 žmonės. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 130 tūkst. 598 asmenys, 61 tūkst. 751 žmogus pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1254 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 622 užsikrėtusieji.

Judėjimas – tik esant būtinybei

Sugriežtinus karantiną, gyventojams draudžiama keliauti be tikslo. Palikti gyvenamąją vietą nuo gruodžio 16 d. iki sausio 31 d. 24 val. galima tik išskirtiniais atvejais. 

Išimtys numatomos vykstant į darbą, prekybos vietą, nuosavą nekilnojamojo turto objektą, laidotuves. Taip pat judėti gali asmenys, vykstantys į ar iš oro uostų, jūrų uostų, autobusų stočių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat leidžiama vykti dėl sveikatos priežiūros ir kitų būtinųjų paslaugų arba objektyviai pagrįstų priežasčių, kai vykti yra neišvengiamai būtina. Gyventojai gali vykti prižiūrėti sergančių ar savimi pasirūpinti negalinčių asmenų.

REKLAMA

Galiausiai gyventojams paliekama laisvė pasivaikščioti atvirose vietose. Atvirose erdvėse gali būti vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariai arba ne didesnės nei dviejų asmenų grupės. Namų ūkis – asmenys, gyvenantis vienuose namuose.

Ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių

Šventiniu laikotarpiu imamasi dar griežtesnių apribojimų. Nuo gruodžio 16 d. iki sausio 3 d. 24 val. gyventojams draudžiama palikti savo gyvenamą savivaldybę. 

Išimtys numatomos, kai gyventojai vyksta į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą, kai darbas yra kitose savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat išimtys numatomos asmenims, kurie vyksta dėl sveikatos priežiūros paslaugų ar kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą savivaldybę neišvengiamai būtina.

Taip pat draudimas netaikomas asmenims (vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams), vykstantiems į savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto.

Policija organizuos stacionarius kontrolės postus visų šalies savivaldybių centrų prieigose, kuriuose bus kontroliuojamos įvažiuojančios į miestus transporto priemonės. 

Dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis, bus įrengiamos stebėjimo kameros ar statomi draudžiamieji ženklai. Kiekviename poste dirbs mažiausiai du pareigūnai, didelio eismo intensyvumo postuose bus pasitelkiami viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, pasieniečiai, policijos rėmėjai, šauliai, taip pat karo policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Judėjimo kontrolė vyks nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val., taip pat nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų