REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
M. Schileris (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Kauno „Žalgiris“ (9/7) Eurolygoje laimėjo ketvirtą mačą paeiliui, kai tikroje dramoje 74:73 (22:16, 18:19, 16:16, 18:22) įveikė Miuncheno „Bayern“ (10/6) klubą.

42

Kauno „Žalgiris“ (9/7) Eurolygoje laimėjo ketvirtą mačą paeiliui, kai tikroje dramoje 74:73 (22:16, 18:19, 16:16, 18:22) įveikė Miuncheno „Bayern“ (10/6) klubą.

REKLAMA

Pergalę kauniečiams atnešė lyderio Mariaus Grigonio lemiamas dvitaškis paskutinėmis mačo sekundėmis.

Tikrame nervų kare ypač ketvirtame kėlinyje nuolat keitėsi pirmaujanti komanda. „Bayern“ sugebėjo pataikyti svarbų tritaškį, o atsilikinėjant dviem taškais dar pelnyti dvitaškį su pražanga. Tik tada M. Grigonis viską paėmė į savo rankas.

Po susitikimo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris neslėpė džiaugsmo bei šypsodamasis sakė, kad apie būtinybę lemiamomis atakomis kamuolį duoti M. Grigoniui žinojo tik atvykęs į Kauną.

Treneris pridūrė, kad, nepaisant pergalės, buvo padaryta ir nemažai klaidelių.

Visų pirma, mes patenkinti pergalę. Laimėti galėjo abi komandos, bet čia žaidimo grožis, kai esi laiminčių pusėje. Mums buvo svarbu žaisti fiziškai, nenusileisti jiems. Po pertraukos blogai atkovodome kamuolius, gynėmės neblogai, bet buvo taisytinų dalykų. Vėlgi, puiki pergalė, nepaisant visko, norėčiau savo vyrukams palinkėti gražių švenčių“, – sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar paskutinė ataka susiklostė taip, kai ir planavote?

Jau minėjau, kad priimant darbą man pasakė, kad paskutinėje atakoje kamuolys visada turi atitekti Mariui Grigoniui, jį ir įvykdėme (šypsosi).

REKLAMA

Ar paskutinėje varžovų atakoje ketinote prasižengti?

Ne, planas toks nebuvo, ketinome tvarkytis be pražangos. Nepavyko.

Žaidėjai minėjo, kad buvo keli pasirinkimai paskutinėje atakoje, kokie jie buvo?

Planavome atidengti kelis krepšininkus. Tai yra Artūras Milaknį, Nigelą Hayesą ir Marių. Tiesiog planavome kamuolį atiduoti pirmam atsidengusiam žaidėjui ir taip jau nutiko, kad tai buvo Marius.

Kaip Marius Grigonis užaugo jūsų akyse, kad gali imtis tokių lemiamų metimų?

Jis priėmė rolę, kuri buvo jam suteikta ir tai nėra tikrai nėra lengva. Jis yra vyrukas, kuris dažnai turi kamuolį savo rankose, atlieka daug metimų, veda komandą į priekį puolime. Marius su savo vaidmeniu susitvarko puikiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Bayern“ gerai gynėsi ties tritaškiu, tačiau sugebėjote atsakyti į jų fiziškumą. Kas leido tai padaryti?

Man didžiausia pergale virto mūsų pastangos gynyboje. Gruodį man tai yra svarbiausias dalykas. Žaidėjų pastangos ir tvirtumas bei atmosfera rūbinėje yra labai geros. Džiaugiuosi gynyboje rodomu susitelkimu, tai rodo mūsų darbo vaisius.

Kaip pavyko pristabdyti gerai šiemet atrodžiusį Wade‘ą Baldwiną?

Jis tikrai yra labai svarbus krepšininkams jiems, ypač iškritus Vladimirui Lučičiui. Jis puikiai veržiasi link krepšio, gerai meta iš vidutinio nuotolio, neblogas metikas. Puikiai jį atsimenu iš G lygos, kai žaidė Portlando ir Dalaso ekipose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad vaikinai su juo gerai tvarkėsi, Thomasas Walkupas puikiai darbavosi, Lukas Lekavičius irgi net ir stokodamas ūgio.

Kiek anksčiau sulaukėte priekaištų, kad suolas nėra pakankamai aktyvus, nėra galbūt palaikymo. Šiandien jis gavo techninę pražangą. Kaip į tai reagavote?

 Tuo metu buvau tikrai nusivylęs, tačiau tikrai negaliu dabar dėl to pykti. Teisėjų švilpukas buvo teisingas, nes prieš tai jau buvome gavę įspėjimą. Tikrai negaliu turėti priekaištų dėl tokio žaidėjų įsitraukimo ir palaikymo.

Kas įvyko antrojo kėlinio pabaigoje?

Nuoširdžiai sakau, kad nesu užtikrintas. Net nežinau, kas gavo nesportines pražangas. Berods  P. Jankūnas ir Johnsonas? ar Reynoldsas? Paskui lyg viskas baigėsi, tai tiek gerai.

REKLAMA

Galbūt turitę kokias nors kalėdines žinutes sirgaliams ar gerbėjams?

Žaidėjai dabar turės dvi laisvas dienas ir tada vėl kibsime į darbus. Jiems reikia pailsėti psichologiškai ir tikrai turiu pasakyti, kad jie yra nusipelnę poilsio.

Na, o gerbėjams, tai asistentai rūbinėje minėjo, kad tokia pergalė būtų dar įspūdingesnė su didele gerbėjų minia.

Sveikinu gerbėjus su Kalėdomis ir dėkoju už nuostabų palaikumą ir paramą. Žinau, kas dabar darosi ir socialinėje erdvėje. Laukiu, kol arenoje galėsime vėl turėti didelę gerbėjų minią.

NBA vyksta žaidėjų atleidimai. Gal kas nors domina „Žalgirį“?

Žinoma, tai yra geri žaidėjai, bet mes pokyčių kol kas neplanuojame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų