REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys Seimo opozicinės frakcijos trečiadienį apkaltino valdančiuosius diktatu ir paliko plenarinių posėdžių salę.

Trys Seimo opozicinės frakcijos trečiadienį apkaltino valdančiuosius diktatu ir paliko plenarinių posėdžių salę.

REKLAMA

Nesantaika parlamente truko apie pusvalandį. Valdantiesiems atsiprašius, opozicinės frakcijos grįžo toliau dirbti.

„Tikrai nuoširdžiai apgailestauju, kad taip atsitiko, atsiprašau už visą šitą nesmagumą, Sugrįžkime prašau į tą stadiją, kada dirbame“, – prasidėjus trečiadienio vakariniam Seimo posėdžiui sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Neturėsime visą laiką tos pačios nuomonės, nesutarsime daugeliu klausimu, bus kažkokių procedūrinių veiksmų, tai natūralu. Manau, kad šiuo atveju nereikėjo ateiti iki šios stadijos, man labai gaila, kad taip atsitiko ir norėčiau, kad grįžtume žingsnį atgal ir paskirtume redakcinę komisiją“, – teigė ji.

Dėl padarytos klaidos – paskelbto pakartotinio balsavimo – atsiprašė ir rytiniam posėdžiui pirmininkavęs Laisvės partijos atstovas Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas sutiko, kad rezoliucija dėl smulkaus verslo diskriminacijos turi būti ne visiškai atmesta, o sudaryta redakcinė grupė ją tobulinti.

Opozicinių frakcijos atstovai išreiškė viltį, kad toks valdančiųjų elgesys nebesikartos ir grįžo į posėdžių salę.

REKLAMA

„Tikrai norėtume rasti būdą bendradarbiauti. Susiklosčiusi situacija yra nepatogi ir nemaloni tiek pozicijai, tiek opozicijai. Tie demaršai niekam nėra reikalingi. Nuoširdžiai tikimės, jog ateityje pavyks rasti būdą bendradarbiauti. Daugumos diktatas nėra demokratinės veiklos pagrindas“, – teigė socialdemokratas Gintautas Paluckas.

„Valstiečių“, socialdemokratų ir „darbiečių“ frakcijos trečiadienį plenarinių posėdžių salę paliko, reaguodami į antradienį ir trečiadienį Seimo vicepirmininkų iš valdančiosios daugumos sprendimus perbalsuoti dėl kai kurių teisės aktų. 

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį perbalsavimas paskelbtas priimant Seime kitų metų biudžetą, kai daugiau kaip pusė parlamentarų pritarė papildomam beveik 46 mln. eurų skyrimui mokslui ir švietimui. Trečiadienį antrą kartą paskelbtas balsavimas, ar redaguoti, ar išvis atmesti opozicijos inicijuotą rezoliuciją „Dėl smulkaus verslo diskriminacijos, valdant COVID-19 pandemiją, vengimo“.

„Formuojasi praktika, kad balsuojama, perbalsuojama tiek, kol gaunamas valdantiesiems tinkamas sprendimas. To negali būti“, – žurnalistams sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

„Etikos ir procedūrų komisija ne kartą yra išaiškinusi, kad po balsavimo, jeigu Seimo narys suklydo, tai yra tik protokolinis įrašas, ir tai nekeičia balsavimo rezultato. Bet pirmininkaujantis į tai nekreipė dėmesio ir paskelbė naują balsavimą. Manome, kad reikia turėti sąžinės, savigarbos, bent jau perskaityti statutą“, – tvirtino „valstiečių“ seniūnė Aušrinė Norkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partijos pirmininkas G. Paluckas tvirtino, kad rengiant perbalsavimus pažeidžiamos opozicijos demokratinės teisės.

„Šiurkštus statuto pažeidimas pirmiausia nesudarant galimybės mūsų dviem saviizoliacijoje esantiems Seimo nariams balsuoti ir sudarant galimybę kvazi saviizoliacijoje esančiam konservatoriui Laurynui Kasčiūnui balsuoti. Tai nesusipratimas“, – tvirtino G. Paluckas.

„Antras dalykas, tie balsavimas ir perbalsavimai, kol sukvieti savus iš visų pakampių, vykstantys ne pagal statutą yra labai prasta politinė praktika, kurios mes tikrai nenorime apraiškų ateinančius ketverius metus. Kol nerasime sutarimo su valdančiaisiais, tikrai nematome galimybės taip dirbti“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų