REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį nuo 13 valandos policijai sugriežtinus iš savivaldybių išvažiuojančių automobilių patikrą, Vilniaus apskrities VPK vadas Saulius Gagas pakomentavo, kaip sekasi užtikrinti Vyriausybės numatytą tvarką. 

Trečiadienį nuo 13 valandos policijai sugriežtinus iš savivaldybių išvažiuojančių automobilių patikrą, Vilniaus apskrities VPK vadas Saulius Gagas pakomentavo, kaip sekasi užtikrinti Vyriausybės numatytą tvarką. 

REKLAMA

Pasak S. Gago, buvo tikėtasi šiek tiek mažesnių automobilių srautų, todėl kai kuriuose postuose formuojasi nedidelės spūstys. 

„13 valandą pradėjome tikrinti išvažiuojantį transportą iš Vilniaus miesto, siekdami užtikrinti Vyriausybės reikalavimų laikymąsi. Pradžia visada yra sunki, įvertinant transporto spūstis ir pan. Tikėjomės truputėlį mažiau transporto, bet matome, kad jo yra nemažai. Tikimės, kad perorganizuosim pareigūnų darbo vietas ir tikimės, kad link vakaro tie kamščiai nebus tokie dideli. Nors ir dabar jie yra nedideli“, – pastebi S. Gagas. 

Žurnalistų paklaustas, ar tenka daug automobilių apsukti, S. Gagas patikina, kad jam būnant patikros poste dar nebuvo apsuktas nei vienas automobilis. 

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma turi darbo pažymėjimus arba pažymas, kurios įrodo, kad asmenys gali judėti iš vienos savivaldybės į kitą ir tai įrodo jų pateikiami dokumentai.“

REKLAMA

S. Gagas atkreipė dėmesį, kad pareigūnai ne tik tikrina dokumentus, tačiau stebi ir asmenų skaičių automobiliuose. Čia pat pridūrė, kad automobiliuose dažniausiai būna po vieną ar du žmones, o jei vyksta daugiau žmonių – dažniausiai tai būna darbininkai, kurių darbas organizuojamas būriais. 

Paklaustas, kodėl buvo pakeista taktika tikrinti ne tik įvažiuojančius į savivaldybę, o ir išvažiuojančius iš jos, S. Gagas sakė, kad tuo stengiamasi atsisakyti dvigubo darbo. 

„Jei žmogus išvažiuoja ir jis išvažiuoja be priežasties, vadinasi, kad tą asmenį pareigūnai kitoje vietoje vis tiek turės sustabdyti ir tikrinti. Todėl nuspręsta tikrinti iš didžiųjų miestų išvažiuojančius žmones, kad nebūtų sudarytos sąlygos ir nebūtų iliuzijų, kad galima laisvai išvažiuoti“, – sako S. Gagas. 

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities VPK viršininkas pažymėjo, kad šios prevencinės priemonės tikslas yra ne bausti gyventojus, o pasiųsti visuomenei žinutę apie karantiną. 

„Mes siunčiame žinutę, kad tai yra rimta, kad reikia laikytis sąlygų. Žinoma, kai kuriuos žmones nubaudus jie ir tuomet nesupranta, už ką jis buvo nubaustas, tai šiuo atveju mes organizuojame darbą taip, kad žmonėms būtų pateikta informacija, kad jiems būtų aišku, kodėl tai yra daroma, na, o tie, kurie, sakykime, nesilaiko tvarkos, nenori suprasti, kodėl tai daroma ir panašiai, tuomet kito kelio nėra, kaip tik tai surašyti protokolą“, – sako S. Gagas. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Lietuvoje koronavirusu susergant vis daugiau gyventojų Vyriausybė sugriežtino karantino reikalavimus – įvedė judėjimo ribojimą tarp savivaldybių. Siekdama užtikrinti naująjį ribojimą šalies policija jau nuo gruodžio 23 dienos 13 valandos stiprina kontrolę postuose. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo dabar įsigaliojusi, griežtesnė kontrolė galios iki gruodžio 27 dienos 21 valandos. 

Kitas sugriežtintos kontrolės etapas prasidės prieš Naujuosius – gruodžio 31 dieną, 13 valandą ir tęsis iki sausio 3 dienos 21 valandos. 

„Dalis įvažiavimų bus užtverti techninėmis priemonėmis. Planuojama pažeidimus fiksuoti vaizdo stebėjimo kameromis, bus pastatyti draudžiamieji ženklai. Taip pat bus remiamasi didesnėmis pajėgomis dėl būriavimosi, kaukių dėvėjimo. Apie 1 tūkst. policijos pareigūnų užtikrins šią tvarką. Policija neturės tikslo nubausti, o turės tikslą paaiškinti“, – anksčiau apie sugriežtintą judėjimą kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

REKLAMA

Kitomis dienomis judėjimo kontrolė nebus tokia griežta. 

Lietuvos policija savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo patarimais, kaip elgtis kontrolės metu, kad patikra būtų sklandi ir greita. 

„Patarimai tiems, kam šiomis dienomis būtina vykti į kitą savivaldybę.

Pats greičiausias patikrinimo būdas – per automobilio langą (be kontakto) pateikti fizinius dokumentus taip, kad būtų galima matyti tiek asmens dokumentą, tiek registracijos vietos dokumentą. Tokiu būdu patikros poste užtruksite vos kelias sekundes.

Laukdami eilėje prie kontrolės posto, iš anksto paruoškite dokumentus patikrai, o ne pradėkite jų ieškoti priėjus tikrinančiam pareigūnui.

REKLAMA

Taupykime brangų savo ir kitų laiką.

Primename – vykti į kitą savivaldybę galite tik turėdami rimtą priežastį. Jei nėra būtino reikalo – nevažiuokite“,– rašo Lietuvos policija. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo.

Masiškai tikrinti vykstančius automobilius policija nutarė savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Policija ragina keliaujančius gyventojus pateikti dokumentus, įrodančius teisę judėti. 

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų