REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys Seimo opozicinės frakcijos trečiadienį apkaltino valdančiuosius diktatu ir paliko plenarinių posėdžių salę.

Trys Seimo opozicinės frakcijos trečiadienį apkaltino valdančiuosius diktatu ir paliko plenarinių posėdžių salę.

REKLAMA

Taip valstiečių, socialdemokratų ir darbiečių frakcijos reagavo į antradienį ir trečiadienį Seimo vicepirmininkų iš valdančiosios daugumos sprendimus perbalsuoti dėl kai kurių teisės aktų. 

Antradienį perbalsavimas paskelbtas priimant Seime kitų metų biudžetą, kai daugiau kaip pusė parlamentarų pritarė papildomam beveik 46 mln. eurų skyrimui mokslui ir švietimui. Trečiadienį antrą kartą paskelbtas balsavimas, ar redaguoti, ar išvis atmesti opozicijos inicijuotą rezoliuciją „Dėl smulkaus verslo diskriminacijos, valdant COVID-19 pandemiją, vengimo“.

„Formuojasi praktika, kad balsuojama, perbalsuojama tiek, kol gaunamas valdantiesiems tinkamas sprendimas. To negali būti“, – žurnalistams sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

REKLAMA
REKLAMA

„Etikos ir procedūrų komisija ne kartą yra išaiškinusi, kad po balsavimo, jeigu Seimo narys suklydo, tai yra tik protokolinis įrašas, ir tai nekeičia balsavimo rezultato. Bet pirmininkaujantis į tai nekreipė dėmesio ir paskelbė naują balsavimą. Manome, kad reikia turėti sąžinės, savigarbos, bent jau perskaityti statutą“, – tvirtino valstiečių seniūnė Aušrinė Norkienė.

REKLAMA

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas tvirtino, kad rengiant perbalsavimus pažeidžiamos opozicijos demokratinės teisės.

„Šiurkštus statuto pažeidimas pirmiausia nesudarant galimybės mūsų dviem saviizoliacijoje esantiems Seimo nariams balsuoti ir sudarant galimybę kvazi saviizoliacijoje esančiam konservatoriui Laurynui Kasčiūnui balsuoti. Tai nesusipratimas“, – tvirtino G. Paluckas.

„Antras dalykas, tie balsavimas ir perbalsavimai, kol sukvieti savus iš visų pakampių, vykstantys ne pagal statutą yra labai prasta politinė praktika, kurios mes tikrai nenorime apraiškų ateinančius ketverius metus. Kol nerasime sutarimo su valdančiaisiais, tikrai nematome galimybės taip dirbti“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmasis vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma tikėjosi, kad aistros atslūgs ir opozicija po pertraukos grįš į vakarinį posėdį. Jis taip pat apgailestavo, kad konfliktą įžiebė rezoliucijos, teisinių pasekmių nesukeliančio dokumento, svarstymas.

„Matysime, kaip bus, kai susirinksime į vakarinį posėdį, žinoma, priėmimams surinkti 71 balsą be opozicijos yra sudėtinga, bet aš turiu vilties, kad tie protestai neužsitęs ir vėl dirbsim kartu. Yra pertrauka, tarsimės, tikiuosi, bus rasta būdų pakalbėti su opozicijos atstovais“, – BNS sakė J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų