REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas galutinai palaimino, kad nuo kitų metų rugsėjo antrokai mokyklose gaus nemokamą maitinimą.

Seimas galutinai palaimino, kad nuo kitų metų rugsėjo antrokai mokyklose gaus nemokamą maitinimą.

REKLAMA

Seimas trečiadienį pritarė pataisoms, kuriomis siūlyta nuo 2021 m. rugsėjo mėnesio nemokamus pietus skirti ne tik vaikams iš nepasiturinčių šeimų, priešmokyklinukams ir pirmokams, bet ir visiems antrokams.

Nemokamas maitinimas papildomai bus teikiamas 26 tūkst. mokinių.

„[Šis įstatymas] yra vienas geriausių socialine prasme, mokinių tarpe, mokykloje naikinantis socialinę atskirtį ir nelygybę“, – Seime kalbėjo Seimo narys, socialdemokratas Gintautas Paluckas.

„Tai yra dar viena priemonė, kuri rodo mūsų visuomenės brandumą, kad mes galime turėti universalių priemonių, kaip modernios Vakarų Europos šalys. Tai yra paslauga šeimoms. Tikiuosi, kad ši parama ne tik apims antrokus, o plėsis ir į trečiokus, ir į ketvirtokus“, – pridūrė Seimo narys Linas Kukuraitis.

120 Seimo nariai balsavo už, 5 susilaikė.

Taip pat atsisakyta reikalavimo teikti prašymą-paraišką dėl nemokamų pietų skyrimo priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams nevertinant pajamų, paliekant teisę atsisakyti skirtos paramos. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, iš viso Lietuvoje šiais mokslo metais mokosi beveik 350 tūkst. mokinių, iš jų teisę į nemokamą maitinimą turi apie 100 tūkst. vaikų – tai priešmokyklinukai, pirmokai arba vyresni vaikai iš nepasiturinčių šeimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų