REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje antradienį buvo apniukę, vietomis lynojo, kai kur pasnigo. Dar dieną gausesni krituliai prasidėjo Suvalkijoje.

Lietuvoje antradienį buvo apniukę, vietomis lynojo, kai kur pasnigo. Dar dieną gausesni krituliai prasidėjo Suvalkijoje.

REKLAMA

Šiąnakt kurį laiką drėgnas sniegas gali drėbti visur, bet netrukus ims trauktis į rytus, sniegą keis lietus. Rytuose snigs iki ryto.

Diena bus pilka ir drėgna, pragiedrėjimų nebus. Tarpais vis palis, dažniausiai visai negausiai, arba kris dulksna. Dar naktį sustiprėjęs vėjas nerims ir dieną, todėl rūkas nesusidarys. Naktį iškritęs sniegas sparčiai tirps.

„Kitaip tariant, artimiausia para bus šlapia. Visą laiką dangų dengs pilka debesų marška, naktį kurį laiką visur snigs, vėliau sniegas pradės trauktis į rytus. Paryčiais snigs tik šalies rytuose. Paskui lietų atkeliaus gerokai šiltesnis oras, kartkartėm lynos arba kris dulksna. Bus vėjuota. Šį vakarą bus 1–3 šilumos, rytuose apie 0, vėliau naktį orai šils. Šils jie ir dieną – popiet vyraus 4–5, prie jūros 7 šilumos“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Ketvirtadienį bus visokių kritulių – ir šlapio sniego, ir lietaus. Šie krituliai telksis daugiausia pietinėje šalies pusėje, kitur jų bus nedaug. Šiluma pasitrauks – naktį temperatūra bus apie 0 laipsnių, dieną šils iki 1–3, prie jūros 4 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį šiaurinių krypčių vėjas atneš užuominą į žiemą: naktį pasnigs visur, dieną tik vietomis, naktį vyraus keli laipsniai šalčio, dieną šils iki 1, prie jūros 3 laipsnių šilumos. Visgi tikros žiemos kol kas bijoti nereikia, šiemet ji tikrai neateis.

REKLAMA

„Kitaip tariant, kur nors einant kol kas labiau reikės ne kailinių, o gerų batų“, – pridūrė jis.

Tuo metu Europos padangėje vyksta permainos. Žemyno pietuose ir rytuose esanti rami ir menkai debesuota aukšto slėgio sritis silpsta ir traukiasi, o vakaruose ir šiaurėje esantys ciklonai plečia savo įtaką.

Romoje rytoj lietus ir 15, Barselonoje gražūs orai ir taip pat 15 šilumos. Debesuotam Paryžiuje rytoj 13, Londone lietus ir 12 laipsnių šilumos. Berlyne apsiniaukę ir 10, Varšuvoje 9 šilumos. Į rytus nuo Baltijos bus visokių kritulių, vėjuota, orai šils.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų