REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prireikė net Aukščiausiojo Teismo žodžio, kad būtų padėtas taškas kruvinoje nužudymo istorijoje. Nors moteris teigė, kad ją skriaudęs sugyventinis tyčia susižalojo pats, tačiau to įrodyti nepavyko.

Prireikė net Aukščiausiojo Teismo žodžio, kad būtų padėtas taškas kruvinoje nužudymo istorijoje. Nors moteris teigė, kad ją skriaudęs sugyventinis tyčia susižalojo pats, tačiau to įrodyti nepavyko.

REKLAMA

Moteris buvo pripažinta kalta dėl artimojo asmens nužudymo. Vyras buvo nužudytas vieninteliu peilio dūriu į pilvo sritį. Jis dar leisgyvis pateko į ligoninę, bet padėti jam jau buvo per vėlu. Teismo sprendimu, už grotų elektrėniškei teks praleisti devynerius metus.

Alkoholio nevengusi sugyventinių pora dažnai konfliktuodavo. Apie tai teisme pasakojo vienas po kito liudiję kaimynai. Jie teigė, kad dažnai matydavo, kaip Regina Š. vaikšto su mėlynėmis po akimis. Tiesa, niekas į poros santykius nesikišo.

Apie smurtą bylojo ir tas faktas, kad policijos pareigūnams ne kartą teko vykti poros gyvenamuoju adresu dėl triukšmo ir smurto artimoje aplinkoje. 2018 metų spalio 24-osios vakarą gautas iškvietimas buvo jau paskutinis.

REKLAMA
REKLAMA

Daug alkoholio

Teisme Regina Š. kaltės nepripažino. Moteris pasakojo, kad su sugyventiniu jai buvo sunku, nes būdamas neblaivus jis dažnai prieš ją smurtaudavo.

REKLAMA

Nužudymo išvakarėse ji pasakė sugyventiniui, kad užtenka gerti, nes netrukus reikėjo sumokėti 800 eurų už jo tėvų kapų tvarkymą. Vyras esą supyko.

Todėl ji nuėjo pas kaimyną. Kaip teigė teisme, pas vienintelį, pas kurį jai nebūdavo gėda nueiti. Netrukus tarpduryje pasirodė ir jos sugyventinis.

Jis bandė moterį ištempti iš kaimyno buto. Išvadino ją paleistuve. Vis dėlto, kaimynas su svečiuose buvusiu vyru išvarė Reginos Š. sugyventinį.

Moteris bijojo eiti namo, todėl išgėrusi liko miegoti kaimyno bute. Ryte savo bute sugyventinį moteris rado geriantį su kaimynu.

REKLAMA
REKLAMA

Sugyventinis buvo itin aršus. Nusviedė ją ant lovos, vartojo necenzūrinius žodžius. Tačiau netrukus pora ir sugyventinio svečias gėrė kartu.

Išgertuvės baigėsi spalio 24-ąją, apie vidurdienį. Bute liko tik Regina Š. ir jos sugyventinis. Nors agresyvus vyras liepė jai nešdintis pas tą patį kaimyną, tačiau moters iš buto neišleido.

Netrukus alkoholis vėl liejosi laisvai. Užsuko dar vienas poros pažįstamas. Pora dviese liko tik kažkur prieš 20 val.

Moteris teigė, kad parūkė balkone su sugyventiniu. Parūkius ji jam esą pasakė, kad gali daryti su ja ką nori, gali užmušti, bet ji eina miegoti.

Nesuprato, kas vyksta

Regina Š. teisme pasakojo, kad kai atsibudo, bute stovėjo du medicinos darbuotojai, o sugyventinis gulėjo koridoriuje, jo pilvo srityje matėsi kraujas. Moteris nesistebėjo, nes jis galėjo pasidaryti bet ką pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visais kartais, kai ji varydavo sugyventinį iš buto, jis tai prarydavo geležį, tai dar ką nors sau pasidarydavo, o kartą persipjovė pilvą. Dėl to jis 4 mėnesius buvo nedarbingas, reikėjo daryti operaciją.

Atsakydama į klausimus teisme, moteris nurodė, kad nežino, kaip bute atsirado medikai. Sugyventinis esą galėjo jiems paskambinti pats.

Moteris teigė, kad nieko nedarė, nieko neklausė medikų, nes jau buvo pripratusi. Žinojo, kad sugyventinis kažką sau padarė. Ji buvo šoke dėl to, kad pamatė kraują.

Moteris teisme pasakojo, kad sugyventinis net tyčia susilaužė ranką, jog tik jam nereikėtų eiti į darbą. Moteris teigė, kad būdama girta ji galėjo sakyti sugyventiniui, kad užmuš jį, nes jis ją buvo privedęs iki tokio lygio, bet to, anot moters, ji nepadarė.

REKLAMA

Pats iškvietė pagalbą

Padurtas vyras išliko sąmoningu ir atvažiavus medikams. Teisme paaiškėjo, kad jis pats paskambino į Skubios pagalbos centrą. Vyras nurodė adresą ir pasakė, kad sugyventinė jam peiliu perpjovė pilvą.

Pagalbos centro operatoriui paklausus ar sugyventinė pasišalino, vyras nurodė, kad ji yra vietoje. Išsiaiškinus, kad namuose nėra mažamečių vaikų, jam buvo nurodyta prispausti žaizdą ir laukti vietoje, kol atvyks policija ir medikai.

Medikai sužalotą, bet dar gyvą vyrą išsiveža. Policijos pareigūnai tuo metu dar įtariamąją suranda sėdinčią ant lovos. Ji buvo labai girta, kažką nerišliai keikėsi. Iš pradžių moteris pristatoma į areštinę dėl smurto artimoje aplinkoje, tačiau sulaukus žinios iš ligoninės, kad vyras mirė, jai pareiškiami kaltinimai nužudymu.

Moteriai koją pakišo ir tas faktas, jog ji pasakojo, kad prabudusi pirmiausia išvydo medikus. Tačiau pagal surinktą medžiagą, pirmieji pasirodė policijos pareigūnai, kurie surado moterį sėdinčią lovoje. Moteris negalėjo matyti medikų, nes jų tuo metu paprasčiausiai nebuvo bute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų