REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Laima Tamulytė-Stončė, Andrius Šedžius, Saulius Skambinas  (tv3.lt fotomontažas)

Nors 2020-ieji atnešė daug sunkumų, kai kurios žinomos poros blogais metais jų tikrai nepavadintų. Daugybė garsių porų šiais metais Lietuvoje sulaukė atžalų. Vieniems tai buvo pirmagimiai, kitiems – jau ne pirmi vaikučiai.

39

Nors 2020-ieji atnešė daug sunkumų, kai kurios žinomos poros blogais metais jų tikrai nepavadintų. Daugybė garsių porų šiais metais Lietuvoje sulaukė atžalų. Vieniems tai buvo pirmagimiai, kitiems – jau ne pirmi vaikučiai.

REKLAMA

Kviečiame prisiminti garsias šeimas, sulaukusias pagausėjimo 2020-aisiais.

Visai neseniai vaikelio sulaukė verslininkas Andrius Šedžius ir jo mylimoji Erdvilė. Lapkričio pabaigoje porai gimė mergaitė, kuriai jiedu suteikė Adelės vardą. Tai jau – penktoji verslininko atžala, o jo mylimajai – pirmoji. 

Su Erdvile iš Šiaulių A. Šedžius poruojamas jau nuo 2019 metų pradžios. Ilgą laiką mergina santykius su garsiu politiku slėpė, vis dėlto kartais viešumoje pasirodydavo bendros jų nuotraukos.

Savo santykius jie patvirtino tik praėjus kuriam laikui. „Reikėjo laiko, kad abu įsitikintumėme, ar esame vienas kitam reikalingi“, – tąkart sakė E. Pilvinytė.

Spalio mėnesio pabaigoje pirmojo savo vaikelio sulaukė ir „X faktorius. Žvaigždės“ dalyvė Laima Tamulytė-Stončė, geriau žinoma kaip Mama Rock’n’Roll. Moteriai ir jos vyrui Gediminui gimė dukrelė, kurią jiedu pavadino Emilijos vardu. 

Laima pasakojo, jog apie nėštumą nė kiek neįtarė, galvojo, kad sušlubavo sveikata, todėl kreipėsi į gydytojus. Ji nesitikėjo, jog gydytojų kabinete išgirs žinią, jog taps mama.  „Pamiršti neįmanoma tų emocijų, kurios užplūdo, kai gydytojas pranešė, jog aš laukiuosi. Čia tas pats, kas žmogui niekada nepirkti loterijos bilieto, bet jums pardavėja pasako, kad neturi grąžos, ir paduoda bilietą. Ir pasirodo, kad jūs laimėjote aukso puodą. Toks maždaug jausmas buvo. Labai sunku suvokti, kad įvyko tai, ko tu jau nebelaukei. Aš ilgą laiką nieko nejutau, kad manyje auga kažkas. Toks jausmas, kad tu nebėgai maratono, o tau užkabino aukso medalį“, – pasakojo Laima Tamulytė-Stončė.

Moteris beveik 20 metų troško tapti mama, tačiau negalėjo pastoti. Todėl natūralu, kad ši žinia jai buvo netikėta. Tai sujaudino ne tik Laimą, bet ir jos vyrą, kuris sužinojęs, kad taps tėčiu – nenustojo verkti. 

„Mes su vyru verkėme. Man buvo sudėtinga jam tai pasakyti... Aš išėjau į lauką iš gydytojo kabineto, o jis sėdėjo mašinoje. Pasakiau jam, kad išliptų. Nežinojau, ar šypsotis, ar verkti. Bet ašaros pačios pradėjo kauptis. Nesuvaldysi tų emocijų... Tiesiau jam ranką, kurioje laikiau vaikelio nuotrauką. Jis išsigando, kad man padarė echoskopiją ir rado kažką negero. Šiaip ne taip jam pasakiau, kad laukiuosi. Tai buvo smagiau, nei aš galėjau tikėtis. Mes stovėjome apsikabinę ir verkėme. Emocijos liejosi“, – prisiminimais dalijosi moteris.

Vasarą žiniasklaidoje pasirodė žinia ir apie tai, kad šokėjas Saulius Skambinas su mylimąja Živile Barzdaityte susilaukė dukrelės Milos. 

„Man patinka karantinas, prisijaukinau namus, atradau daug veiklų juose: kažką kuriu, kažką remontuoju, kažką statau. Daugiau laiko ir šeimai galiu skirti. Karantinas man parodė, kad nebenoriu eiti į miestą, įpratau būti namuose ir nebereikia nieko daugiau“, – neseniai laiku su šeima džiaugėsi Saulius.

Vasarį vaikelio sulaukė ir politikas Arvydas Anušauskas nei 27 metais jaunesnė jo mylimoji Lina. Pora savo sūnų pavadino Martyno Leono vardu. Apie tai politikas pranešė „Facebook“. 

Primename, kad A. Anušausko ir jo išrinktosios Linos meilės istorija dar 2014-aisiais sudrebino visą šalį. Tuo metu 51-erių istorikas, Seimo narys, pirmąkart viešumoje pasirodė su kur kas jaunesne savo studente. Pora aukso žiedus sumainė 2015-aisiais. Tuo metu 51-erių istorikas vedė vos 24-erių magistrantę.

2020-ųjų pradžioje vaikelio sulaukė ir Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė su mylimuoju Mariumi Dauda. Sakmėjos vardą sugalvojo pati Rūta ir jis bus toks – vienintelis Lietuvoje. „Vardas jau užregistruotas. Dukrelę pavadinome Sakmėja“, – atskleidė Rūta.

Paklausta, kaip gimė mintis duoti tokį skambų vardą, dainininkė neslėpė: „Naktį gimė man tokia mintis apie Sakmę. Vyras pasiūlė pridėti galūnę ir štai gavosi toks pirmasis vardas Lietuvoje. Jis – vienintelis. Skamba lietuviškai, abu dėl to labai džiaugiamės“, – pasakojo Rūta. 

„Kasdienybė pasikeičia natūraliai. Tiesiog „bumpt“ ir viskas kitaip: gyveni mažojo žmogaus ritmu, bandydamas bent kažkiek nepamiršti savojo. Žinau, kad praeis keletas metų, ir viskas vėl po truputį grįš į savo vėžes, todėl vertinu visas akimirkas, kurias praleidžiame kartu su Sakmėja. Gal atrodys keistokai, bet ypatingų iššūkių nėra: kasdieniai rūpesčiai ir džiaugsmai, su kuriais susiduria kone visos šeimos, susilaukusios mažylių. Vienintelis iššūkis tas, kad mažylė daug aukštesnė nei jos bendraamžės mergytės, be to, auga kaip ant mielių, tai nespėjame keisti drabužių: prieš dvi savaites nupirkti drabužėliai jai jau tampa per ankšti. Tad perkame nedaug, nes vis tiek reikia ir vėl dairytis tinkančio rūbo“, – neseniai apie motinystę naujienų portalui tv3.lt pasakojo Rūta.

Balandį savo antrojo vaikelio sulaukė dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė ir jos antroji pusė, Mykolas Serdiukas. Antrasis poros vaikelis – mergaitė, tėvai atžalai suteikė nelietuvišką vardą, dukrelė pavadinta Anna.

Dėl koronaviruso grėsmės vyrams tuo metu gimdymuose dalyvauti galima nebuvo, ne išimtis ir Baibos mylimasis Mykolas. Nepaisant to, moteris teigė, kad ir be vyro viskas praėjo išties sklandžiai. „Trūksta kažko, su kuo būtų galima pabendrauti ir pabūti, bet šiaip, paskui, kai vyksta pats veiksmas, nėra kada galvoti apie vyrus (juokiasi). Svarbiausia, kaip į šį pasaulį atvesti sveiką mažylę“, – sakė B. Skurstenė-Serdiukė.

Kiek vėliau nei Baiba, vaikelio sulaukė ir dainininkė Ingrida Martinkėnaitė. Jai ir jos vyrui Mindaugui Urbonui gimė dukrelė, kurią jiedu pavadino Eva. Moteris pasakojo, kad šio vardo idėja gimė jos vyrui: „Neskubėjom išrinkti dukrelei vardo, nes vardas turi ateiti pats. Vardą išrinko mano vyras, nesipriešinau jo sprendimui. Man labai patiko vardo reikšmė, tad ir nusprendėme ją taip pavadinti.“

Ji taip pat papasakojo ir apie gimdymą pirmojo karantino metu. „Iš tikrųjų, šiek tiek bijojau, nes sklandė visokie gandai. O kai ligoninėse nesame dažni lankytojai, nežinojome, kokia ten situacija. Bet pasirodo, kad ten viskas labai nuoširdžiai, malonus bendravimas, nepaisant to, kad įsiveržėme kvadratinėmis akimis, viduryje nakties, ir buvome išsigandę, pasimetę. Bet mus nuramino, viską paaiškino, kaip kas bus, kaip ką darysime“, – pasakojo I. Martinkėnaitė. 

Dainininkė neslėpė nuostabos ir dėl to, jog ligoninėje tvyrojo ramybė – jokio streso dėl koronaviruso. „Jokios panikos dėl viruso ten nesijautė – žmonės dirba savo darbą. O mums, už ligoninės sienų, atrodo, kad yra labai baisu. Jie su tuo akistatoje stovi kiekvieną dieną ir jie, turbūt, jau priprato, nes savo ramybę perteikia ir pacientams“, – džiaugėsi ji.

Balandį vaikelio sulaukė ir kita žinoma moteris, sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė. Jai ir vyrui Ryčiui gimė antroji atžala, sūnelis Denas.

Apie vardą savo sūneliui Indrė buvo pagalvojusi prieš daug daugiau metų. „Vardus mergaitei ir berniukui sugalvojome dar kai laukiausi Amandos. Dabar galvojome gal kitokį duoti, bet galiausiai likome prie pirmojo varianto. Kadangi dukros vardas tarptautinis, tai ir dabar tokį pasirinkome. Mums jie gražiai dera tarpusavyje“, – šypsojosi ji.

Neseniai vaikelio sulaukė ir Gruzijos milijonierių dukra Sofio Gelašvili. Pasirodo, jog moteriai gimė berniukas. „18.12.20 sveikas atvykęs, sūnau!“ – rašė jau dviejų vaikučių mama.

Visai neseniai, duodama interviu naujienų portalui tv3.lt, Sofio pasakojo, kad nepaisant to, kad daugelis 2020-uosius yra linkęs vertinti neigiamai, ji to niekuomet negalėtų pasakyti. „Kadangi 2020-aisiais susilauksiu antrojo vaikelio, nedrįsčiau sakyti, kad šie metai buvo siaubingi, tačiau labai laukiu, kada situacija dėl COVID-19 pagerės, ir galėsime toliau nevaržomai gyventi!“ – visai neseniai teigė žinoma moteris.

Rugsėjį trečiasis vaikelis gimė kovotojui Sergejui Maslobojevui ir jo mylimajai Airinei gimė dukrelė. 

„Po dviejų sveikų, gražių, tvirtų, bei išdykusių berniokų – ši princesė yra tarsi Dievo dovana. Suprantu, kad tėvystės teks mokintis iš naujo. Kad griežtas ir tvirtas būdas turės pasikeisti namuose. Esu dėkingas gyvenimui už tobulai išsipildžiusią svajonę auginti du brolius ir savo mieląją princesę! Ačiū mano mieloji, Airyte, už šią gyvenimo dovaną bei išbandymą. Kartu mes galime viską! Kartu mes visko ir pasieksime! Ačiū Tau labai“, – tąkart „Facebook“ rašė kovotojas. 

Sausio mėnesio pabaigoje žinoma aktorė Valda Bičkutė ir jo vyras, poetas Mindaugas Valiukas taip pat tapo tėvais. Porai gimė dukrelė, kuriai jiedu suteikė Marijos vardą.

Aktorė neslėpė, kad prisiminti pirmuosius mėnesius yra sunku: „Atrodo, kad viskas vyko kaip sapne, kaip kokioje karštligėje. Dabar kartais atrodo, kaip mes, mamos, tuos pirmus mėnesius išvis ištveriame? Tiesiog nesuprantama. O toms, kurios turi net ne po vieną [vaiką], sakau, kad reiktų statyti paminklus, o jos visą gyvenimą galėtų daugiau nieko neveikti – dirbti nebent savo malonumui – o valstybė turėtų joms mokėti pinigus (šypsosi). Tai yra wow. Kol to nepraeini, to neįsivaizduoji ir nė nežinai, kas tai yra.“

Vasaros pabaigoje pirmagimės Katalėjos su vyru Karoliu Butavičiumi sulaukė ir grupės „Kristal“ narė Julija Jegorova.  

Julija įsitikinusi, kad kiekvienas poros gyvenime vaiko atsiradimas yra didelis įvykis – ne išimti ir jie. Anot jos, vaikelio gimimas jų šeimą sustiprino tik dar labiau – čia atsirado daugiau meilės.

„Tikriausiai, net ir vienas kitą labiau įsimylėjome. Tai – tikrai didžiulis žingsnis laimės link. Tai mūsų santykius pakeitė tuo, kad dabar esame laimingesni, o galbūt ir labiau pavargę. Bet kartu esame ir dar labiau mylintys. Esminis dalykas, tikriausiai, yra tas, kad jei dabar girdžiu „mamyte“, tai jau žinau, kad čia kviečia mane. Pasikeitė kreipiniai į „mamyte“ ir „tėveli“, nors, tiesa, vyru ir žmona mes vienas kito nevadinome ir anksčiau“, – kalbėjo ji.

Metų pradžioje tėvais tapo abu „Žemaitukai“ – ir Linas Vaitkevičius, ir Ovidijus Petrauskas. L. Vaitkevičiui tapus tėvu, po mėnesio šeimos pagausėjimo sulaukė ir kitas grupės „Žemaitukai“ narys, Ovidijus. Tėvystė kaip reikiant pakoregavo jų darbo grafiką, o, anot Lino, tai jiems abiems buvo nelengva, mat abu jie darboholikai, o Linas dar ir maksimalistas. 

Tiesa, vaikai pakeitė ir grupės narių bendravimą: „Bendros temos pasikeitė kardinaliai… Abu raminame vienas kitą, kad jau greitai namo, tiek beliko, nes tikrai širdis plyšta išvažiavus. Aišku, tai vėliau nebus taip jautru, o dabar tikrai sunku. Norėtųsi tiek nedaryti, o tiesiog „kirkinti“ vaikus (šypsosi). Beje, turime mintį reklamuoti vaikiškas prekes, tad laukiame pasiūlymų (juokiasi).“

Rugpjūtį vaikelio sulaukė ir atlikėjas Juozas Butnorius su mylimąja Gražina. Juozas pasakojo, kad nepaisant to, kad Agota – pirmoji jo atžala, tėvystės jausmą savyje jis ugdo jau beveik 3 metus. „Su žmona iki kol į šį pasaulį atėjo Agota, auginome du nuostabius vaikučius. Tiesa, ne nuo kūdikystės man teko juos auginti, bet tėvystės jausmas man nebesvetimas. Tačiau tėvystė nuo nulio yra visai kas kita. Tai – stebuklinga. Sunku surasti žodžių tam apibūdinti“, – sakė jis.

Tiesa, nors praėjo tik mėnesis nuo dukrelės gimimo, J. Butnorius jau savyje atrado savybių, kurių negalvojo turintis. „Pas mane atsirado daugiau kantrybės. Anksčiau jos turėjau tikrai nedaug, tačiau dabar, turint 3 vaikus, supratau, kad aš esu tikrai pakankamai kantrus žmogus“, – šypsojosi jis.

Ilgą laiką nuo viešumos savo nėštumą slėpė tituluota gražuolė Rūta Mazurevičiūtė, tačiau gimus vaikelui ji apie tai pranešė „Facebook“. Vis dėlto rudenį jai ir mylimajam Mantui Pitkauskui gimė sūnus Jokūbas.

Tiesa, Rūta socialiniuose tinkluose paaiškino ir priežastį, kodėl apie savo nėštumą nepranešė anksčiau. „Laimė mėgsta tylą... nors tiesą pasakius buvo tikrai labai nelengva tiek mėnesių neišrėkti ir nepranešti visam pasauliui apie mažą stebuklą! Kai tuo tarpu aplinkui vis gausėjo pilvukų armija.. viešai besidalindama naujienomis, mes tyliai ir kantriai dviese pažindinomės, ir pratinomės vienas prie kito…

O naujų potyrių buvo su kaupu... Pamenu, kai pirmą kartą pasikukčiodama verkiau ir negalėjau sustoti žiūrėdama filmą „Ilgai ir laimingai: Pelenės istorija”, nors niekada nebuvau tokia perdėtai melodraminga. 

Niekada nepamiršiu to aplankiusio jausmo, kai pirmą kartą pamačiau tave per ekoskopo ekraną, kai pirmą kartą pajutau ir spyrį...⠀Net neabejoju, kad šiame naujame gyvenimo etape mūsų laukia dar daug naujų pirmų kartų... kuriuos nekantrauju patirti kartu!“ – rašė ji.

Gegužę šeimos pagausėjimo sulaukė ir „Misis Lietuva 2019“ Gretė Brokienė. Jai ir mylimajam Aleksandrui gimė antroji atžala.

„Nors gimdymas man yra itin intymus ir privatus reikalas, negaliu nepasidalinti kokį gražų įvykį šį kartą išgyvenome. 

Jau kurį laiką kartojau vyrui, kad norėčiau, jog tai būtų lyg šventė, lyg absoliučiai malonus ir pakylėjantis įvykis, o ne ta garsiai apšnekama gimdymo kankynė ir agonija, kurios dažna moteris paniškai bijo. Išties, kai gerai įsiklausai savo kūno, kai suvoki, kad šį procesą koordinuoja motinėlė gamta, o moterys gimdė, gimdo ir gimdys tūkstančius metų, vienos, su medikais, su vyrais ar be jų, kai sąmoningai prisijaukini tą pamažu artėjantį skausmą – jis tiesiog... išnyksta!!! 

Tai buvo gražiausia ir greičiausia valanda mano gyvenime, be jokių nuskausminamųjų, kančios perkreipto veido ar kitų trikdžių. Kai išmoksti tai priimti kaip natūralų, savaime suprantama procesą, gimdymas tikrai tampa malonumu. 

Tam, kad jausčiau vyro palaikymą, man nereikėjo gimdykloje spaudaliot jo rankos iki kraujotakos sutrikimų, jaučiau Aleksandro padrąsinimą ir pasididžiavimą manimi dar iki ateinant vakarykštei dienai. Nors ir nebuvome vienoje erdvėje, laike visuomet stengiamės būti vieninga visuma“, – socialiniuose tinkluose rašė Grėtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų