REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyventojų mobilumo suvaržymas davė nežymią įtaką Covid-19 viruso plitimui Lietuvoje. Tokias išvadas Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijai pirmadienį pristatė Sveikatos apsaugos ministerija.

Gyventojų mobilumo suvaržymas davė nežymią įtaką Covid-19 viruso plitimui Lietuvoje. Tokias išvadas Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijai pirmadienį pristatė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

Pirmadienį Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija (VESK) aptarė Covid-19 epidemiologinės situacijos Lietuvoje, karantino apribojimų suvaldymą, pasiruošimą Baltarusijos sienos uždarymui ir pasiruošimą galimiems incidentams Astravo AE. 

„Sveikatos apsaugos ministerija mums pristatė situacijos įvertinimą bei mūsų naudojamų priemonių, ribojimo priemonių galimus rezultatus. Laikas yra pernelyg trumpas, kad darytume kažkokias tai išvadas. Bet akivaizdu, kad gyventojų mobilumas yra sumažėjęs. Tai davė nežymią įtaką viruso plitimui Lietuvoje“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Todėl VESK priėmė sprendimą nuolat gauti informaciją apie naudojamų karantino priemonių efektyvumą ir pagal tai spręsti, ar priemones dar labiau griežtinti, ar švelninti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog, kaip supratau iš Sveikatos apsaugos ministerijos pateikto vertinimo, stebint patį mobilumą žmonių, matomos aiškios tendencijos, kad jis yra sumažėjęs. Jeigu kalbėti apie susirgimų didėjimo tempą, jis galbūt nėra sumažėjęs, bet tempai darosi mažesni“, – pridūrė A. Bilotaitė.

REKLAMA

Taip pat, anot A. Bilotaitės, per savaitgalį policijos pareigūnai į savivaldybes neįleido apie 13 tūkst. automobilių.

„Buvo išrašyta apie 300 administracinių pažeidimų protokolų. Žmonės geranoriški ir nusiteikę nepiktybiškai ir pareigūnai pirmiausiai siekia žmonėms paaiškinti ir susitarti, o ne bausti“, – patikino ministrė.

Ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių

Šventiniu laikotarpiu imamasi dar griežtesnių apribojimų. Nuo gruodžio 16 d. iki sausio 3 d. 24 val. gyventojams draudžiama palikti savo gyvenamą savivaldybę. 

Išimtys numatomos, kai gyventojai vyksta į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą, kai darbas yra kitose savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat išimtys numatomos asmenims, kurie vyksta dėl sveikatos priežiūros paslaugų ar kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą savivaldybę neišvengiamai būtina.

Taip pat draudimas netaikomas asmenims (vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams), vykstantiems į savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų