REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masinės vairuotojų patikros keliuose tik prasideda ir tęsis dar tris savaites, tačiau vien penktadienį pareigūnai apsigręžti ir grįžti į savo savivaldybes liepė daugiau kaip trims tūkstančiams žmonių.

Masinės vairuotojų patikros keliuose tik prasideda ir tęsis dar tris savaites, tačiau vien penktadienį pareigūnai apsigręžti ir grįžti į savo savivaldybes liepė daugiau kaip trims tūkstančiams žmonių.

REKLAMA

Policijos teigimu, nepaisydami nuolatinių raginimų likti namuose, vairuotojai aiškino, kad tiesiog vyksta pasižiūrėti svetimo miesto eglutės ar apsipirkti. Atsirado ir tokių, kurie bandė nugriauti užtvaras.

Tuo metu koronaviruso aukų skaičius Lietuvoje perkopė tūkstantį. Praėjusią parą šalyje nuo Covid-19 mirė dar 33 žmonės, vienas jų – jaunesnis nei 40-ies.

„Apsukam vieną, apsisukam“, – patikros punkte teigia šaulių atstovas.

Nors policija ir valdžia jau savaitę žmones bando įtikinti nevažiuoti į kitus miestus, vaizdas patikros postuose nesikeičia ir šiandien. Dalis vairuotojų namo grįžta tik paliepti pareigūnų.

„Kas trisdešimtą kokią, geriausiu atveju. Aš kokias penkias mašinas“, – sako šaulių atstovas.

Savaitgalis, tad mažiau žmonių važiuoja į darbą. Dažniau vairuotojai bando pareigūnus įtikinti, kad pristigo maisto.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepraleidžiame tų, kurie važiuoja apsipirkti. Sako, kad važiuojame į parduotuvę produktų, arba į turgų“, – sako šaulių atstovas.

Maistas visgi nėra svarbi priežastis išvažiuoti už savo gyvenamosios savivaldybės ribų, net jei ta riba labai arti.

REKLAMA

„Mes sakom – jei gyvenate Avižieniuose ir ten yra maisto prekių parduotuvė, prašom tenai apsipirkti“, – sako šaulių atstovas.

Visgi pačių automobilių srautas šiandien mažesnis nei penktadienį. O vakar, pirmąją masinės judėjimo kontrolės dieną, policija apsigręžti ir važiuoti atgal liepė beveik 3300-ams žmonių. Pusė jų be rimtos priežasties bandė įvažiuoti į sostinę. Vairuotojų nurodyti kelionės tikslai policiją stebina.

„Didžioji dalis važiavo šiaip pasivažinėti, pasižiūrėti eglutės, apsipirkti kalėdinių dovanų į kažkokią ypatingą parduotuvę. Tokie žmonės buvo neįleisti ir apsukti atgal“ – teigia policijos atstovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA
REKLAMA

Yra ir tokių, kurie apie laikinus draudimus vis dar nieko negirdėjo. Arba nepasirūpina visais reikiamais dokumentais, ypač – įrodančiais gyvenamąją vietą.

„Turit kažkokį dokumentą, nurodantį, kad gyvenat tuo adresu? – Manau, pas jus yra duomenys, įveskit. – O jūs pats neturit? – Ne, pas mane yra dokumentas, aš ten gyvenu ir viskas“, – sako šaulių atstovas.

„Kai kurie net nežinojo, kad negalima važiuoti, kai kurie pirmą kartą išgirdo apie kažkokius patikros postus. Kai kurie nežinojo, kad reikia turėti dokumentus. Kai kuriuos dokumentus galima pasitikrinti duomenų bazėse, bet tai užtrunka, paskui reikia kitiems vairuotojams ilgiau laukti“, –  priduria R. Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Laba diena, kur keliaujame? – Namo. – Galit gyvenamosios vietos adresą?“, – teiraujasi šaulių atstovas.

O pora vairuotojų greičiausiai susilauks rimtų nemalonumų.

„Buvo tiek Kaune, tiek Vilniuje apgadintos betoninės užtvaros, jos buvo patrauktos, bandymai traukti. Vilniaus apskrityje buvo išardyta tvora, kuri buvo užtverta“, –  sako R. Matonis

Kontrolės postuose, beje, policija surašė tik tris protokolus už karantino taisyklių pažeidimus. Tačiau dar per 60 protokolų pareigūnai surašė patruliuodami miestuose. Daugiausia – už veido kaukių nedėvėjimą ir būriavimąsi su ne vien savo šeimos nariais.

Visas šias priemones Vyriausybė įvedė tam, kad žmonės liktų namie ir neplatintų koronaviruso. Tačiau kai kurių negąsdina ir baudos iki pusantro tūkstančio eurų, o virusas plinta toliau.

REKLAMA

Covid-19 Lietuvoje iš viso jau pražudė per tūkstantį žmonių. Per vakar parą šalyje užfiksuotos dar 33 mirtys, o bendras viruso aukų skaičius pasiekė 1005. Mirė ir dar vienas nė 40-ies nesulaukęs pacientas.

Nuo pandemijos pradžios tai ketvirta šios amžiaus grupės koronaviruso auka. Covid-19 infekcija šiuo metu iš viso užsikrėtę daugiau kaip 57 tūkst. lietuvių, vakar patvirtinti 3219 naujų atvejų, daugiausia – Vilniaus apskrityje.

Koronavirusas ir toliau plinta globos namuose, ligoninėse bei įmonėse. Vakar didžiausias skaičius užsikrėtusiųjų fiksuotas Strėvininkų socialinės globos namuose Kaišiadorių rajone, čia serga 39 senjorai.

Beje, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys įpareigojo laboratorijas koronaviruso tyrimų atsakymus į elektroninę sistemą įvesti per parą, pirmenybę teikiant teigiamų rezultatų suvedimui. Anksčiau šie terminai nebuvo nurodyti, o žmonės atsakymų laukia ir kelias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų