REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blokuoti ir barikaduoti kelius policija masiškai pradėjo jau nuo ryto. Kai kur gatves užtvėrė blokai, tad vairuotojams teko apsigręžti ir ieškoti kitų kelių, kaip nuvažiuoti į darbą. Pasitaikė ir kone kuriozinių situacijų, kai policija žmones tiesiog judrioje gatvėje išlaipino iš tarpmiestinio autobuso ir liepė laukti, kol juos pasiims darbdaviai.

Blokuoti ir barikaduoti kelius policija masiškai pradėjo jau nuo ryto. Kai kur gatves užtvėrė blokai, tad vairuotojams teko apsigręžti ir ieškoti kitų kelių, kaip nuvažiuoti į darbą. Pasitaikė ir kone kuriozinių situacijų, kai policija žmones tiesiog judrioje gatvėje išlaipino iš tarpmiestinio autobuso ir liepė laukti, kol juos pasiims darbdaviai.

REKLAMA

Pareigūnai perspėja, kad gudruolių, bandančių laimę šunkeliais, lauks baudos. Visgi pastebi, kad dauguma vairuotojų pasiruošę patikroms ir su savimi turi dokumentus.

Kaune, automagistralėje ties posūkiu link Eigulių, ant kelio jau leidosi betoniniai blokai – tie patys, kurie kelius blokavo ir per Velykas. Iš viso vien Kaune tokių užtvarų jau trylika. Vienam pirmųjų apsigręžti tenka greitosios pagalbos automobiliui. Kelionė greitai baigiasi ir daugybei kitų vairuotojų. Kai kurie nustebę, apie draudimus negirdėjo:

„O tai kaip čia, reikia per aplinkui važinėt? Tai tikrai.“

„Vėl turiu važiuot neaišku kur. Ir ar vėl nelauks koks užblokuotas kelias.“

REKLAMA
REKLAMA

Ypač skundžiasi tie, kurie gyvena mieste, o dirba rajone:

„Į dirbtuves. Tai dabar norėdama patekti… Nepateksiu. Tai nevažiuosiu, greičiausiai. Nukentės klientai.“

REKLAMA

Visgi moteris nusprendžia klientų nepalikti likimo valiai, į darbą patraukia pėsčiomis.

Savanorių prospektas, patikros punktas prie Muravos. Pareigūnai tikrina ir tarpmiestinių autobusų keleivius.

Vyriausybė ir policija jau nuo savaitės pradžios kartoja, kad įvažiuoti į kitą savivaldybę žmonės gali tik jei turi ten nekilnojamojo turto, jei važiuoja dirbti, gydytis, slaugyti artimuosius ar dėl jų mirties, ar dėl kitų neatidėliotinų reikalų.

O štai dviem iš Jonavos į Kauną dirbti atvažiuojantiems vyrams nepasiseka, policija nurodo jiems išlipti iš autobuso.

REKLAMA
REKLAMA

Jie tikina, kad Kaune dirba, tačiau tai įrodančių dokumentų neturi. Galiausiai vyrai sugalvoja kompromisą:

„Paskambinam šefui. Tegul atvažiuoja paimt jūsų. Sėkmės jums.“

Policijos generalinis komisaras perspėja – pareigūnai keleivius gali tikrinti ir autobusų bei traukinių stotyse. Visi privalo turėti kelionės tikslą pateisinančius dokumentus, antraip išvyka gali baigtis tiesiog gatvėje.

„Aš labai tikiuosi, kad tie asmenys, kurie važiuoja autobusais, išgirdo mūsų žinutę ir perskaitė Vyriausybės nutarimą. Gali būti tokia situacija, kad mes jiems neleisime toliau vykti“, – sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Masinę judėjimo kontrolę policija su pagalbininkais – šauliais ir karo policija – pradėjo šiandien tryliktą valandą. Ir toks vaizdas išliks iki sekmadienio vakaro. Visoje Lietuvoje jau veikia 250 kontrolės postų, juose vairuotojų ir keleivių dokumentus tikrina apie pusantro tūkstančio pareigūnų.

Policijos talkininkas patikrina ir keleivių darbo pažymėjimus. Visi, kertantieji kitos savivaldybės riboženklį, su savimi arba telefone turi turėti darbovietės ar namų dokumentus, kuriuose matyti adresas, bei pasą ar tapatybės kortelę.

Jei dokumentų pakanka, pareigūnai leidžia tęsti kelionę. O per pirmas dvi patikrų dienas policija praneša liepusi apsigręžti 600-ams automobilių, daugiausia – prie Palangos. Kai kam įrodymams tenka ir atidaryti bagažinę.

REKLAMA

Į Angliją vykstanti moteris į tokius patikrinimus žiūri skeptiškai: „Keistoka, žinokit, Londone pas mus tokių cirkų nėra.“

Ilgokai pareigūnas kamantinėja ir pensininką Pranciškų. Vyras važiuoja į ligoninę, tačiau pora dienų per anksti: „Taip, pas dukrą. Mane į ligoninę nuveš, aš pats Vilniuj pasiklysiu.“

Dar kiti sako jau spėję priprasti prie patikrų: „Buvau pasiruošęs, nes kiekvieną dieną dirbu.“

Nuomonės dėl tokių priemonių stabdyti koronaviruso plitimą skiriasi:

„Anksčiau reikėjo šitų ribojimų, ne dabar šitie ribojimai. Dirbti vis tiek turim. Mano antroji pusė – uždaryta kirpykla. Lieku vienas, vis tiek turiu dirbti.“

REKLAMA

„Reikia truputį žmones apramint.“

„Žmonės dauguma atvejų tikrai pasirengę, pasiruošę kontrolės procedūroms, turi patvirtinančius kelionę dokumentus – pažymas, išrašus“, – pasakoja R. Požėla.

Visgi Renatas Požėla perspėja tuos, kurie bandys gudrauti ir kelių į kitus miestus ieškos šunkeliais.

„Šioj vietoj mūsų tolerancijos nebus. Žaidimo taisyklės visiems aiškios, yra punktai, per kuriuos pravažiuoti, kuriems turim pateikti argumentus. Tie, kurie bandys gudrauti, tikrai susilauks kalėdinių policijos „premijų“ nuo 500 eurų“, – teigia R. Požėla.

Baudos, žinoma, grės ir už tokių įspėjamųjų ženklų nepaisymą, taip gatvės užtvertos Jurbarke. O Alytus betoninių blokų, matyt, irgi neturėjo, tad vietoje jų tiesiog išpylė žvyro krūvas. Užtvaros kelius blokuos iki sausio trečiosios vakaro, o punktuose pareigūnai visu pajėgumu darbuosis artimiausius tris savaitgalius ir švenčių dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų