REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
M. Schilleris (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Kauno „Žalgiris” (8/7) ketvirtadienį pasiekė įspūdingiausią sezono pergalę Eurolygoje, kai net 99:62 (24:7, 27:24, 30:16, 18:15) sutriuškino Edgaro Ulanovo atstovaujamą Stambulo „Fenerbahče” (5/10).

38

Kauno „Žalgiris” (8/7) ketvirtadienį pasiekė įspūdingiausią sezono pergalę Eurolygoje, kai net 99:62 (24:7, 27:24, 30:16, 18:15) sutriuškino Edgaro Ulanovo atstovaujamą Stambulo „Fenerbahče” (5/10).

REKLAMA

„Žalgiris” pakartojo visų laikų didžiausią Eurolygos pergalę. 37 aškų skirtumu ar 2012-aisiais metais buvo įveikta dabartinė Vitorijos „Baskonia” (tada vadinosi „Caja Laboral”).

Prie viso to buvo atlikta net 31 rezultatyvus perdavimas. Tai yra naujasis klubo rekordas Eurolygos istorijoje.

Kauniečiai mače pirmavo nuo pat jo pradžios iki paskutinės rungtynių minutės. Jau pirmame kėlinyje jie pirmavo 24:7. Skirtumas nuolat tik didėjo, pirma viršijo 20 taškų, o pačioje mačo pabaigoje pasiekė ir 37.

Šeimninkai puikiai atakavo ir iš toli. Jie pataikė 16 mestų tritaškių iš 30 (53,3 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Po trečiosiose pergalės turnyre „Žalgirio” vyriausiasis treneris Martinas Schilleris sakė, kad yra labai patenkintas ypač gera gynyba bei geru kamuolio judėjimu puolime.

REKLAMA

„Pirmasis kėlinys gynyboje mums buvo labai geras. Antrąjį kėlinį vis tiek laimėjome, nors ir jau gynėmės prasčiau, tai buvo labai svarbu. Mums ypač buvo labai svarbi buvo trečiojo kėlinio pradžioje, kurioje vėl gerai susitvarkėme, atsilaikėme tas pirmas kelias minutes. Galiu pasveikinti vaikinus dėl geros pergalės ir kamuolio dalijimosi“, – teigė austras.

Su kokia NBA komanda šią savaitę palygintumėte „Žalgirį“?

Turiu pasakyti „Utah Jazz“. Bet net nežinau. Mano atsakymui nėra paaiškinimo. Bet su meile mano NBA komandai, sakau „Jazz“ (šypsosi.).

REKLAMA
REKLAMA

Kamuolys puolime ir vėl judėjo puikiai. Kaip ties šiuo žaidimo komponentu treniruotėse dirbote prieš sezoną?

Mums svarbiausia yra išsidėstymas ir susikurti pranašumus bei pasiųsti kamuolį į tas laisvas erdves. Turime kelis vaikinus, kurie puikiai kuria žaidimą ir gali sukurti tas tiesiog būtinas erdves. Toks yra mūsų požiūris, tačiau tai lengviau pasakyti nei padaryti, reikia ties tuo nuolat dirbti.

Dėl ko taip fantastiškai krenta iš toli? 

Manau, kad susidėjo daug dalykų. Pataikome gerai, tačiau metame rečiau nei daugelis komandų. Aš net norėčiau, kad atakuotume dar dažniau, tikrai nepykčiau dėl to. Žaidėjai labai smarkiai dirba individualiai ir trenerių štabas tam yra sutelkęs didžiulį dėmesį. Vyrukai užtikrintai jaučiasi dėl savo metimų. Aš pabrėžčiau gerą krepšininkų darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur yra potencialas išmesti dar daugiau tritaškių?

Nenoriu išskirti Augustine‘o Rubito, nes jis visą karjerą daug atakavo iš vidutinio nuotolio, nenoriu versti jo mesti iš toli. Sakyčiau, kad daugiau metimų galima būtų atlikti greitose atakose, daugiau atakuoti galėtų sunkieji kraštai, ar tai būtų Nigelas Hayesas ar net Paulius Jankūnas. Jie neturėtų dvejoti ir turi mesti būdami laisvi. Tai tos vietos, kur galime pakelti metimų skaičių.

Ženkliai pagerėjo ir komandos gynyba, šioje pergalių serijoje nepraleidžiate 70 taškų. Kokios to priežastys? 

Pirmiausia, tai reikėtų atkreipti dėmesį į treniruotėse vaikinų atliekamą darbą. Svarbu yra ir bendras visų darbas bei susitelkimas. Jie atlieka viską puikiai. Mums labai daug padėjo ir Nigelo perstūmimas į „trečiąją poziciją“, nes iš jo išgauname dydį. Tačiau svarbiausia tai susitelkimas, darbas, žaidėjų pastangos. Išskirčiau šiuos dalykus.

„Fenerbahce“ sužaidė blogiausias rungtynes su „Žalgiriu" per visą istoriją.

Prieš keletą savaičių jie galingai nugalėjo Sankt Peterburgo „Zenit“. Negalima pamiršti ir kitokių jų atkarpų. Jei gera komanda, neabejoju, kad jie dar atsities ir pagerins žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų