REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai gyventojai raginami atsisakyti nereikalingų kelionių ir likti namuose, prezidento kanceliarija nusprendė, kad prieš Kalėdas yra geras metas įsigyti naujų automobilių būsimoms kelionėms.

Kai gyventojai raginami atsisakyti nereikalingų kelionių ir likti namuose, prezidento kanceliarija nusprendė, kad prieš Kalėdas yra geras metas įsigyti naujų automobilių būsimoms kelionėms.

REKLAMA

Kaip skelbia Centrinė viešųjų pirkimų sistema, gruodžio 8 d. viena pagrindinių šalies institucijų nusipirko 2 naujus automobilius.

Iš bendrovės „Moller auto“ prezidento Gitano Nausėdos kanceliarija už 46,9 tūkst. eurų įsigijo kompaktinį elektromobilį „Volkswagen ID.3“.

Tai yra visiškai naujas Vokietijos automobilių gamintojo modelis, kuriuo Lietuvoje oficialiai pradėta prekiauti tik šių metų liepos mėnesį.

Be to, tai pirmasis automobilis iš naujos kartos modelių gamos, kurią „Volkswagen“ ėmėsi kurti po pasaulinio „dyzelgeito“ skandalo, kai paaiškėjo, kad šios ir kitų markių automobiliuose programinė įranga fiksuotų dirbtinai sumažintą į aplinką išmetamų teršalų kiekį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip nurodoma pirkimo-pardavimo sutarties priede, prezidentūros įsigyto ID.3 elektrinio variklio galia yra 150 kW. Teigiama, kad vienu baterijos įkrovimu šis elektromobilis gali nuvažiuoti 420 km. Šis VW modelis neseniai pripažintas 2021 m. Lietuvos metų automobiliu.

REKLAMA

Kitas prezidento kanceliarijos pirktas automobilis yra „Mercedes Benz V250d“. Šį vienatūrį už 64,4 tūkst. eurų pardavė bendrovė „Veho Lietuva“.

8-ių sėdimų vietų automobilis su tamsintais stiklais yra varomas dyzeliniu varikliu, kurio darbinis tūris – 1950 kubinių centimetrų, o galia – 140 kW.

Skelbiama, kad šis automobilis išmeta 171 g/km CO2 dujų, tad už jį reikėtų sumokėti ir 150 eurų automobilių taršos arba registracijos mokestį.

Prezidentūros komunikacijos grupė atsiųstame komentare nurodo, kad VW elektromobilis pakeis iki šiol kanceliarijos reikmėms naudotą 2005 m. automobilį „Audi“. Jis bus naudojamas komandiruotėms, kelionėms mieste įvairiais administraciniais reikalais. 

REKLAMA
REKLAMA

8-ių vietų vienatūris „Mercedes Benz“ pakeis jau legendiniu tapusį 1994 m. pagamintą mikroautobusą VW. Šis vienatūris bus naudojamas ilgesnėms komandiruotėms Lietuvoje, kai vyksta didesnė patarėjų ar prezidentūros darbuotojų komanda, pavyzdžiui, prezidentui su komanda viešint viename šalies regionų. Taip pat protokoliniams renginiams ir kelionėms kai į Lietuvą atvyksta užsienio šalių delegacijos.

„Prezidentūros automobilių parko atnaujinimas buvo suplanuotas jau seniai. Jis įgyvendinamas orientuojantis ir į aplinkosauginius reikalavimus, todėl trumpesnėms kelionėms pasirinktas elektromobilis“, – aiškinama komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidento kanceliarija šiuo metu iš viso turi 171 darbuotoją, vidutinis jų atlyginimas yra 2254 eurai. Kanceliarija taip pat valdo 20 automobilių.

Beje, paskutinę praėjusių metų dieną prezidento kanceliarija nusipirko fontaną už labai panašią sumą, kiek šiemet kainavo nauji automobiliai – 117 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų