REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Kaišiadoryse esantį lopšelį-darželį „Spindulys“ skubėjo policijos pareigūnai. Buvo pranešta, kad darbe yra saviizoliacijos taisyklių nesilaikanti įstaigos direktorė. Kaip tv3.lt pavyko išsiaiškinti, direktorė buvo užsikrėtusi koronavirusu, tačiau dėl skubių reikalų vyko į darbą. Tėvų ir pedagogų bendruomenės tokio elgesio nesupranta ir jį smerkia.

Į Kaišiadoryse esantį lopšelį-darželį „Spindulys“ skubėjo policijos pareigūnai. Buvo pranešta, kad darbe yra saviizoliacijos taisyklių nesilaikanti įstaigos direktorė. Kaip tv3.lt pavyko išsiaiškinti, direktorė buvo užsikrėtusi koronavirusu, tačiau dėl skubių reikalų vyko į darbą. Tėvų ir pedagogų bendruomenės tokio elgesio nesupranta ir jį smerkia.

REKLAMA

Praėjusį penktadienį, gruodžio 11-ąją policija skubėjo į Kaišiadorių lopšelį-darželį „Spindulys“. Buvo gautas pranešimas, kad darželio patalpose yra saviizoliuotis turinti įstaigos vadovė Natalija Raudeliūnienė.

Atvykę pareigūnai lopšelio-darželio direktorę rado jos darbo vietoje.

„Gavome pranešimą, kad saviizoliacijoje turinti būti moteris šiuo metu galimai nesilaiko taisyklių ir yra darbovietėje. Į įvykio vietą nuvyko pareigūnai ir informacija pasitvirtino. Buvo aplinkybių patikslinimas Kaišiadorių policijos komisariate, kad priimtų sprendimą – ar bus administracinė nuobauda, ar bus baudžiamoji atsakomybė. Vakar priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą“, – dar trečiadienį tv3.lt teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Elgesys glumina

Toks Kaišiadorių lopšelio-darželio direktorės elgesys stebina ugdymo ir švietimo sistemos atstovus. Lietuvos ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovų asociacijos prezidentė Lina Bagdonavičienė sako negatyviai vertinanti istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaila, kad taip vyksta, ypatingai dabar tokioje situacijoje, kai visi turime susitelkti ir saugumo ypač laikytis. Sunku vertinti kolegės elgesį, nes tikrai nežinau aplinkybių, tikiu, kad tai buvo gyvybės ir mirties klausimas“, – tv3.lt sako L. Bagdonavičienė.

REKLAMA

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas N. Raudeliūnienės situacijos taip pat nesupranta.

„Glumina ir stebina toks neatsakingas kai kurių švietimo įstaigų vadovų elgesys. Tam negali būti jokio pateisinimo, tačiau privalo būti bausmės neišvengiamumas“, – tv3.lt sako E. Milešinas.

E. Milešino teigimu, panašūs atvejai gali pasikartoti ir tėvų bendruomenėje.

„Klausimas, kiek yra panašiai, kaip minėto darželio direktorė, besielgiančių tėvų, kurie dėl menkų smulkmenų randa progą ir eterį piktintis, tačiau savo gyvybei pavojingu elgesiu demonstruoja visišką kvailumą ir neatsakingumą“, – komentuoja E. Milešinas.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai elgesio taip pat nesupranta

Tėvų bendruomenė sako irgi nepateisinanti direktorės sprendimo vykti į darbą. Lietuvos tėvų forumo (LTF) narių teigimu, direktorei vertėjo įstaigoje nesilankyti.

„Bet kokiu atveju, nesvarbu, kokia virusine žmogus liga besirgtų, jis turėtų gydytis ar namuose, ar pagal sudėtingumą, gydymo įstaigoje“, – tv3.lt sako LTF atstovė Indrė Pavinkšnienė.

LTF atstovai sako manantys, kad įtakos tokiai istorijai galėjo turėti ir viešumoje matomi aukštų šalies pareigūnų pavyzdžiai.

„Situacija nevienareikšmiška iš tikrųjų. Prieš tai esame girdėję ne kartą, kada Seimo, pavyzdžiui, nariai irgi buvo kontaktavę su sergančiais žmonėmis ir turėtų būti saviizoliacijoje. Buvo tarsi norima tai sutrumpinti saviizoliacijos laiką ar pasakyti, kad tai yra nereikšmingas kontaktas. Tyrimus darydavosi po kelis kartus, kol pripažindavo, kad tyrimo atsakymas yra neigiamas ir tarsi anuliuodavo patį pirmą teigiamą tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai natūralu, kad mažesni viršininkai į didesnius viršininkus lygiuojasi. Aukštesnes pareigas užimantys žmonės turėtų rodyti pavyzdį kitiems žmonėms“, – sako LTF atstovė I. Pavinkšnienė.

Vyko skubiais reikalais

Naujienų portalui tv3.lt pavyko susisiekti su Kaišiadorių lopšelio-darželio „Spindulys“ direktore N. Raudeliūniene. Moteris žurnalistams sako padariusi klaidą ir dėl to apgailestaujanti.

Kaip pasakoja pati N. Raudeliūnienė, COVID-19 jai buvo patvirtinta gruodžio 8 d., tačiau nuo gruodžio 1-osios direktorė sako darbe nebuvusi. Nuo gruodžio 1-osios moteris saviizoliavosi ir dirbo iš namų.

„Paskambino pavaduotojas ūkiui, kad išlaužta tvora. Paskui dar paskambino iš Nacionalinės mokėjimo agentūros, dėl apmokėjimo prašymo Europos struktūriniam fondui. Žinau, kad šito darbo be manęs niekas negali padaryti. Antspaudas darželyje, mano visi dokumentai darželyje, sutartis darželyje“, – tv3.lt pasakoja N. Raudeliūnienė.

REKLAMA

Direktorė sako, kad lemtingąjį penktadienį tiesiog susimaišė.

„Nežinau, prarasta laiko nuovoka, kada dirbi nuotoliniu būdu, nes tikrai labai daug darbo. Ir kas man šovė į galvą...“, – sako N. Raudeliūnienė.

Sako pavojaus nesukėlusi

Į darželį policija pirmiausia, kaip sako direktorė, buvo iškviesta dėl išlaužtos tvoros. Policiją kvietė direktorės pavaduotojas, o vėliau pareigūnai apklausė ir direktorę. Jos teigimu, tada pareigūnai jai liepė vykti namo.

Direktorė pripažįsta pasielgusi netinkamai, tačiau ginasi, kad pavojaus aplinkiniams nesukėlė.

„Sėdau į mašiną iš savo kiemo ir nieko nesutikdama atvažiavau į tuščią teritoriją. Darželis uždarytas nuo gruodžio 9 d. Nieko nesutikau, su niekuo nekontaktavau, nieko neužkrėčiau, niekur nesivalkiojau, jokiose parduotuvėse nebuvau. Iš mašinos į mašiną.

REKLAMA

Išeidama viską nudezinfekavau, visus paviršius nuvaliau, rankenas paskui save, su pirštinėmis, su kauke atėjau“, – sako direktorė.

Gresia ir laisvės atėmimas

Apie tai, kad buvo išlaužta darželio tvora, patvirtina policija.

„Gruodžio 11 d. 13.46 val. gautas pranešimas, jog Kaišiadoryse, Maironio g., įsibrauta į darželio teritoriją, sugadinta tvora“, – tv3.lt rašo O. Vaitkevičienė.

Dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių nesilaikymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 277 str. 1 dalį. Už jo pažeidimus gresia iki vienerių metų laisvės atėmimas. Šiame straipsnyje numatoma atsakomybė už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Lietuvoje galioja karantino režimas. Visą svarbią informaciją galite rasti tv3.lt iliustracijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų