REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena širdgėlos apimta motina, kurios dukrą pagrobė ir nužudė Meksikos narkotikų kartelis, matydama teisėsaugos neveiksnumą, pati ėmėsi nusikaltimo tyrimo. Ilgus metus trukusi dukters grobikų medžioklė – ilgainiui pasibaigusi tragiškai – primena holivudinio filmo scenarijų.

Viena širdgėlos apimta motina, kurios dukrą pagrobė ir nužudė Meksikos narkotikų kartelis, matydama teisėsaugos neveiksnumą, pati ėmėsi nusikaltimo tyrimo. Ilgus metus trukusi dukters grobikų medžioklė – ilgainiui pasibaigusi tragiškai – primena holivudinio filmo scenarijų.

REKLAMA

Miriam Elizabeth Rodriguez Martinez iš San Fernando tapo tikra legenda Meksikoje po savo dukters Karen Aljandra Salinas dingimo 2012-aisiais. Moteris savo nuožmia kova prisidėjo prie mažiausiai 10 banditų neutralizavimo, tačiau pati buvo nužudyta netoli namų 2017-aisiais, rašoma „Daily Mail“. 

Žudikus persekiojo po visą šalį

20-metė Karen buvo pagrobta buvo pagrobta Tamaulipaso regione, San Fernando miestelyje (netoli sienos su JAV) 2012-ųjų sausio 23-ąją. Mergina važiavo automobiliu kuomet jai kelią pastojo „Los Zeta“ kartelio ginkluotų vyrų gauja, kurie pagrobė jos vairuojamą automobilį, kartu su ja pačia. 

Pagrobėjai pareikalavo tūkstančių dolerių išpirkos, tačiau nepaisant šeimos pastangų, Karen buvo nužudyta, o jos palaikai 2014-aisiais buvo aptikti apleistoje rančoje.   

REKLAMA
REKLAMA

Per visus tuos metus, o taip pat ir po Karen mirties, Miriam ėmėsi dukters žudikų persekiojimo visoje šalyje ir net nusivijo juos iki JAV. 

Pati sulaikė ir tardė gaujos narį

Naudodamasi įvairiomis maskavimosi priemonėmis, netikru ginklu ir padirbtais asmens tapatybės dokumentais, motina sugebėjo aptikti ir ištardyti kelis „Los Zetas“ kartelio narius. Ši nusikalstama grupuotė yra laikoma viena pavojingiausių ir žiauriausių šalyje. 

REKLAMA

Vieną iš gaujos narių – jauną gėlių pardavėją – moteris aptiko ir sekė internetu, rašoma „The New York Times“. Sulaukusi vieno šaltinio skambučio apie vyro buvimo vietą netoli Meksikos ir JAV pasienio, ji išsirengė į „misiją“. Moteris pasiėmė ginklą su savimi ir aptiko nusikaltėlį pardavinėjantį gatvėje akinius nuo saulės. 

Banditas atpažino savo aukos motiną ir bandė bėgti, tačiau 56-erių moteris sugebėjo ne tik pasivyti jį, bet ir pagriauti ant žemės.

„Jeigu sujudėsi, aš tave nušausiu“, – pareiškė ji jam, laikydama atkišusi ginklą. Rašoma, kad ji laikė jį sulaikiusi apie valandą, laukdama, kol atvyks teisėsaugos pareigūnai. 

REKLAMA
REKLAMA

Miriam sąskaitoje – mažiausiai dešimties nusikaltėlių neutralizavimas. Toks pasiekimas, kuris net ir vietos pareigūnams atrodytų geru pasiekimu.

Persekiojo pakeitusi išvaizdą 

Jos tyrimas leido sulaikyti kelis su karteliu susijusius asmenis, įskaitant tuomet vos 18-os sulaukusį Cristianą Jose Zapata Gonzalez.

Su vienu iš smogikų ji netgi buvo susitikusi, mat jis pasiūlė jai už 2 tūkst. dolerių suteikti informacijos apie dingusią dukrą. Pats banditas dievagojosi, kad kartelis negrobė Karen.

Tuo metu, kai ji maldavo vyro paleisti jos dukrą, kažkas per raciją paminėjo jo vardą – Sama. 

Turėdama šią informaciją Miriam ėmėsi paieškų socialiniuose tinkluose ir po kelių valandų aptiko Samos nuotrauką kartu su moterimi, dėvinčia ledainės parduotuvės, esančios miestelio netoliese, kepure.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris kelias savaites budėjo prie ledų parduotuvės, aiškindamasi tos moters nuotraukoje dienotvarkę ir tikėdamasi, kad Sama pasirodys. Netrukus darbas davė vaisių ir ji pasekė porą tam, kad įsidėmėtų jų gyvenamosios vietos adresą. 

Baimindamasi, kad gali būti atpažinta, Miriam nusidažė plaukus raudonai ir dėvėjo savo seną Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojos uniformą. Ši apranga padėjo jai patekti ir į kaimynystėje esančius namus bei susirinkti reikiamą informaciją apie įtartinus asmenis.

Miriam pavyko įtikinti vietos policijos pareigūną prisidėti prie jos bylos tyrimo, tačiau prieš pat gaunant leidimą areštui, Sama paspruko iš miesto. 

REKLAMA

Nusikaltėlius pavyko išaiškinti, bet moters laukė kerštas

Byla pajudėjo iš mirties taško per atsitiktinumą – 2014-aisiais Miriam sūnus Luisas, tame pačiame Siudad Viktorijos miestelyje turėjęs parduotuvę, pastebėjo Samą besirenkantį kepurę. 

Iškviesta policija sulaikė jaunuolį, kuris netrukus atskleidė Karen nužudymo detales, įskaitant ir savo bendrų vardus bei jų gyvenamąsias vietas. 

Miriam pastangos atkeršyti už dukters mirtį galų gale baigėsi tragiškai jai pačiai. 2017-ųjų gegužės 10-ąją, Mamos dieną, ji 12 šūvių buvo nužudyta prie savo pačios namų.

Moters vyras aptiko jos kūną gatvėje, o ranka buvo rankinėje, kur gulėjo pistoletas, kurio ji taip ir nespėjo išsitraukti.

REKLAMA

Miriam šiuo metu yra laikoma legenda miestelyje, kur bujoja organizuotas nusikalstamumas. 

Anonimu norėjęs likti policijos pareigūnas, kuris prisidėjo prie Miriam bylos tyrimo, pareiškė, kad nieko panašaus nėra regėjęs.

„Šios moters, kuri veikė visiškai viena, surinkta informacija ir kitos detalės yra kažkas įstabaus, – „New York Times“ cituojamas pareigūnas. – Ji apėjo visus valdžios struktūrų lygius ir visur jai prieš nosį buvo užtrenkiamos durys“.

Policininkas pripažino, kad padėti medžioti žmones, kurie atėmė iš jos dukrą, buvo didžiausia garbė jo karjeroje. 

Tačiau moters darbas buvo įprasmintas ir nesibaigė paleistomis į ją 12 kulkų. Prieš mirtį moteris įkūrė 600 savo artimųjų netekusių šeimų grupę, kuri užsiima jų paieška. Jai dabar vadovauja žuvusiosios sūnus Luisas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų