REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po kelias dienas trukusios parduotuvių apgulties – prekybos centruose štilis. Tiesa, prekybininkai sukasi kaip išmano – vieni prie parduotuvių atidarė prekių atsiėmimo punktus perkantiems internetu, o štai statybinių reikmenų parduotuvės staigiai pradėjo prekiauti ir maistu.

Po kelias dienas trukusios parduotuvių apgulties – prekybos centruose štilis. Tiesa, prekybininkai sukasi kaip išmano – vieni prie parduotuvių atidarė prekių atsiėmimo punktus perkantiems internetu, o štai statybinių reikmenų parduotuvės staigiai pradėjo prekiauti ir maistu.

REKLAMA

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė perspėjo verslą – jei šis bandys apeiti karantino apribojimus, bus imamasi griežtesnių priemonių.

Naktiniai vaizdai užfiksuoti karantino sugriežtinimo išvakarėse. Kai kurie prekybininkai, bandydami atsigriebti karantino išvakarėse dirbo net iki vidurnakčio.

Iš prekybos centro „Depo" parduotuvės pilnais prekių vežimėliais prieš vidurnaktį namo keliauja jau paskutiniai pirkėjai. Tiesa, „Depo" skyrius, kuriame prekiauja maistu, žaislais, namų apyvokos daiktais. Lygiai taip pat dirba ir statybinių prekių parduotuvė „Senukai" – čia žmonės eina pirkti maisto, kalėdinių dekoracijų, namų apyvokos daiktų ir net alkoholio:

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, va, alaus pasiėmiau.“

„Mačiau žmonės eina į vidų ir viskas, dėl kelių dalykų trumpai ir viskas.“

„Tai nebūtina ir taip yra juk visur tų maisto prekių.“

„Taip, žinojau, bet nesinaudosiu, nes prie namų yra normali maisto prekių parduotuvė.“

REKLAMA

Į dviprasmišką situaciją, kai statybinių prekių parduotuvės ir toliau dirba pardavinėdamos maistą, sureagavo ir Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Jei kažkas iš tų didelių prekybininkų bando apeiti apribojimus atsidarę čipsų skyrių. Akivaizdu, kad nėra tai, kas buvo nutarimo tikslas. Jei toks elgesys tikrai yra kalbėsimės su prekybos įmonių asociacija, kad ši praktika būtų nedelsiant nutraukta, o jei nebus nutraukta, bus pakeistas nutarimas“, – sako Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Kesko Senukai“ vadovė Vilma Drulienė tvirtina, kad jau nuo šiandien statybinių prekių parduotuvė perorganizavo savo darbą ir čia daugiau kaip 50 procentų asortimento sudaro maisto prekės.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu „Senukų" parduotuvėse esame atitvėrę tam tikrose erdvėse maisto produktams skirtą plotą ir siūlome klientams užsukti į senukų parduotuves ir ten įsigyti pagrindinius maisto produktus, kuriais saugiai prekiaujame“, – pasakoja „Kesko Senukai Lithuania“ vadovė Vilma Drulienė.

Kilus didžiuliam nepasitenkinimui Lietuvos darbdavių konfederacija kreipėsi į konkurencijos tarybą, kad ši išsiaiškintų, ar didieji statybinių medžiagų prekybininkai gali prekiauti ir maistu, ir namų apyvokos daiktais. Tiesa, konfederacijos prezidentas sako nieko blogo nematantis – esą verslas ieško būdų, kaip išgyventi pandemijos akivaizdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Verslas turi būti lankstus ir pandemijos sąlygomis prisitaikyti. Kažko labai smerktino šitoje vietoje nematau, jei Konkurencijos taryba pasakys, kad nepažeista tvarka. Aš sakyčiau, jei mes norime užkardyti viruso plitimą – kuo daugiau bus prekybos vietų, kur bus prekiaujama maisto produktais, tai čia bus visiems tiktai į naudą, nes tada pirkėjų srautai išsiskaidys“, – teigia Darbdavių konfederacijos prezidentas Danukas Arlauskas.

O kol didžiosios statybinių medžiagų parduotuvės prekiauja maistu ir namų apyvokos prekėmis, mažesni prekeiviai jau nuo ryto vyniojasi meškeres. Prekybos centruose šiandien štilis – ištuštėję prekystaliai, užvertos durys ir mirgančios nuolaidos byloja apie dar vakar vykusius išpardavimus. Čia veikia vos viena kita parduotuvė, kuri prekiauja internetu ir laukia žmonių, kurie ateis atsiimti prekes.

REKLAMA

„Parduotuvėj fizinėje pas mus negalima įsigyti prekių, nes įvesti karantino ribojimai ir parduotuvės nedirba. Bet jeigu žmogus užsisako internetinėje „Eurokos“ parduotuvėje, gali atsiimti prekes, susimokėti čia vietoje“, – kalbėjo pardavėja-konsultantė Inga Tarulienė.

„Jūs galite užsisakyti ir atvykti atsiimti jums patogiu laiku. Aišku, tikrai rekomenduojame nesibūriuoti. Jeigu matote, kad pas mus dabar žmogus yra ir jisai atsiima prekes, tai tikrai neikite, palaukite, kol jisai išeis“, – sako prekybininkas Jurijus.

Žmonės vienas po kito eina į „Topo centrą“ atsiimti internetu nusipirktų prekių. Į vidų įleidžiamas tik vienas žmogus, visi kiti laukia prie įėjimo, prieš tai matuojama ir temperatūra:

REKLAMA

„Man tai nėra skirtumo didelio, žinokite, ateinu į eilę, atsiimu ir keliauju toliau.“

„Jeigu žmonės įpratę pirkti daugiau, gal jiems net patogiau internetu. Kartais, aišku, pačiupinėti prekę, pasižiūrėti maloniau, kaip atrodo.“

„Gera tvarka, atsiimti vis tiek privalai, jei reikalingas daiktas, o prekintis gali ir palaukti.“

„Ateiti į parduotuvę galima tada, kai pakviečiame, gauna SMS žinutę, parduotuvės prieigose formuojama eilė ir žmonės leidžiami po vieną tiek, kiek yra veikiančių kasų“, – pasakoja „Topo centras“ atstovas Žilvinas Kulvinskis.

Štilis ir vaistinėse. Tiesa, per pastarąsias kelias dienas žmonės masiškai šlavė ne tik vitaminus ir papildus, bet ir receptinius vaistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matome žinutes – neaišku, ar sveikatos sistema išsilaikys, žmonės galvoja, kad paskambins gydytojui išsirašys vaistą, jį nusipirks ir bus ramūs visą šitą karantino laikotarpį“, – teigia „Eurovaistinė“ Komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

Po karantino sugriežtinimų klientų nebeįsileidžia ir grožio salonai bei kirpyklos. Tiesa, dar antradienį kai kurie grožio specialistai dirbo iki išnaktų. Štai ir barzdaskučiai liejo paskutinį prakaitą, mat pasigražinti norinčių klientų netrūko iki vidurnakčio.

„Smūgis patiems baberiams labai didelis, žmonės neturi iš ko gyventi. Čia gaunasi pusantro mėnesio karantine. O čia juk – kiek tu dirbi, tiek ir turi“, – kalbėjo salono savininkas Audrius Pocius.

Policijos pareigūnai jau fiksuoja pažeidimus. Per vakar dieną prekybos centruose budėję pareigūnai nustatė 5 pažeidimus, iš jų 4 nustatyti Klaipėdoje – uostamiesčio parduotuvėse nebuvo reguliuojami žmonių srautai, nesilaikoma atstumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų