REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Egidijus Dragūnas paleistas iš areštinės (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Po konflikto su policijos pareigūnais, rugpjūčio 31-ąją apie parą areštinėje praleidęs atlikėjas Egidijus Dragūnas-SEL išgirdo prokuratūros sprendimą.

32

Po konflikto su policijos pareigūnais, rugpjūčio 31-ąją apie parą areštinėje praleidęs atlikėjas Egidijus Dragūnas-SEL išgirdo prokuratūros sprendimą.

REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas už pasipriešinimą valstybės tarnautojui buvo nutrauktas. Atlikėjas nuosprendžio, dėl vasarą įvykusio konflikto, su pareigūnais laukė iki pat žiemos. Tiesa, kokia bus taikoma piniginė bauda ir, ar išvis ji bus taikoma spręs policija.

Tą dieną po konflikto, atlikėjas buvo apklaustas ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų bei nuvežtas į Respublikinį priklausomybės ligų centrą. Išėjęs iš areštinės jis papasakojo savo įvykių versiją.

„Aš sustojau, pareigūnas priėjo ir buvo be kaukės. Viskas prasidėjo nuo to, kai jo paklausiau: „Kodėl jūs be kaukės?“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atsakė: „Man nereikia“. Generalinio komisaro įsakymu visiems reikia, o jam nereikia. Tai ir prasidėjo nuo to.

Buvo ašarinės dujos, buvo smaugimai. Aš galvoju, kad šiandien manęs čia labai norėjo policija, nes vakar pripūčiau nulius ir buvau blaivas, bet jie labai norėjo mano narkotikų testo ir čia mane laikė dėl to.

REKLAMA

Aš garantuoju, kad nei kokaino, nei heroino nebus mano kraujyje – tai aš pasitikrinau“, – išeidamas sakė E. Dragūnas.

Pasak E. Dragūno, policininkai visi skirtingi, jis aiškino, kad vieni yra žemo intelekto žmonės.

„Kaip vakar vaikšto su ginklais gatvėje, su elektros šoku, su dujomis. Labai geras pavyzdys ir pasikartojimas, kai aš buvau sustabdytas su „Lamborghini“, – sakė SEL.

Pasak jo, praėjusį kartą jis neskundė policijos veiksmų, nes neva neturėjo laiko tam.

„Bet šį kartą aš eisiu iki galo“, – sakė E. Dragūnas.

E. Dragūnas sakė, kad jį sustabdęs policijos pareigūnas visą laiką filmavo: „Jei ta medžiaga paskui dings, tai keista.“

REKLAMA
REKLAMA

Už pasipriešinimą policijos pareigūnams griežčiausia Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – įkalinimas iki 3 metų. E. Dragūno advokatas Adomas Liutvinskas pasakojo, kad dainininkas jaučiasi normaliai:

„Naktį jis jautėsi nekaip. Tokioje vietoje kitaip ir negali jaustis. Jis neprisimena ar rankose laikė telefoną, ar piniginę. Patikrino blaivumą, jis buvo blaivus. Jam su pareigūnais nesiseka. Jei ne E. Dragūno pavardė, tikėtina, kitaip viskas būtų pasibaigę.“

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad skandalingasis dainininkas E. Dragūnas-SEL kalendorinę vasarą palydėjo ir rudenį sutiko areštinėje. Policija atlikėjo „Bentley“ sustabdė pirmadienio pavakarę, nes užfiksavo kaip E. Dragūnas vairuodamas naudojasi telefonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

E. Dragūnas aktyviais veiksmais pasipriešino pareigūnams. Besimuistydamas jis sudavė policijos pareigūnui. Mažiausiai kartą atlikėjas trinktelėjo policininkui į petį. Rankomis bei kojomis buvo suduota ir daugiau smūgių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui. Policijos suvestinėse rašoma: „Rugpjūčio 31 d. apie 17 val. 15 min. Vilniuje, Upės g., policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Bentley“, kurį vairavo vyras (g. 1976 m.).

Kadangi vairuotojas nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų bei priešindamasis rankomis ir kojomis sulaikomas sudavė keletą smūgių policijos pareigūnams. Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.“

Už tokį pažeidimą numatyta baudžiamoji atsakomybė. Asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Jei būtų nesipriešinęs pareigūnams, E. Dragūnas būtų gavęs baudą nuo 60 iki 90 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų