REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvoje orai buvo pilki, drėgni ir dėl to žvarboki. Artimiausiomis dienomis bus gerokai šilčiau.

Šiandien Lietuvoje orai buvo pilki, drėgni ir dėl to žvarboki. Artimiausiomis dienomis bus gerokai šilčiau.

REKLAMA

Orai Europoje toliau keičiasi, o kraštuose apie Baltiją – didelės permainos. Šaltuką iki šiol čionai plukdžiusi aukšto slėgio sritis visai subliūkš ir atsitrauks į rytus, o vakaruose esantis ciklonas atplukdys gerokai šiltesnius orus, snaiges pakeis lietaus lašai. Atrodo, žiema čia pasibaigė ir bent jau šią savaitę tikrai nebegrįš.

Šiandien orai Lietuvoje buvo ramūs ir pilki. Vientisas debesų apklotas dangų dengs ir artimiausią naktį pragiedrulių tikėtis neverta. Pajūryje, šiaurinėje Žemaitijos dalyje gali būti kritulių – ir negausaus lietaus, ir negausaus drėgno sniego. Kitur tikimybė menka. Kai kur susidarys lijundra ir plikledis.

Rytoj kritulių bus visur. Pirmoje dienos pusėje jų bus daugiausia vakarinėje šalies pusėje, antroje – rytinėje. Vyraus lietus, tačiau šalies rytuiose jį gali papildyti ir šlapdriba. Naktį pūtęs stiprokas pietinių krypčių vėjas suksis iš vakarų ir rims.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitaip tariant, orų permaina jau čia pat. Artimiausią naktį kritulių bus pajūryje ir šiaurinėje Žemaitijos dalyje. Kai kur lijundra ir plikledis. Stiprės pietinių krypčių vėjas. Dieną kurį laiką lis, šalies rytuose su šlapiu sniegu. Šalčiausia bus šį vakarą – vyraus 1 – 2, rytuose iki 3 šalčio, prie jūros menka šiluma. Po to visą laiką šils ir rytoj vakare bus nuo 0 iki 2, Žemaitijoje 3 – 4, prie jūros 6 – 8 laipsniai šilumos“, – sako sinoptikas Naglis Šulija. 

REKLAMA

Ketvirtadienį daug kur trumpai ir labai negausiai palis arba kris dulksna, pakibs ir nenorės sklaidytis rūkas. Oro temperatūra visą laiką kils – nakties pradžioje bus 1 – 3, prie jūros 6 – 7 laipsniai šilumos, tik šalies rytuose kai kur apie 0. Dieną visur jau bus apie 2 – 4, prie jūros 6 – 8 laipsnius šilumos. Ketvirtadienio naktį kritulių mažai, dieną bus ir lietaus, ir šlapio sniego. Naktį vyraus 1 – 2 laipsniai šilumos, šalies rytuose apie 0, todėl gali susidaryti ir plikledis, bet prie jūros bus apie 5 šilumos; dieną temperatūra kils iki 3 – 5, prie jūros maždaug 7 laipsnių šilumos.

„Ką gi, teks taškyti balas“, – sako N. Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų