REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rytoj įsigalios dar griežtesni karantino ribojimai. Bus ribojamas keliavimas tarp savivaldybių, žmonių srautai savivaldybių viduje, uždaromos kai kurios parduotuvės, tačiau tautiečių kaip niekada gausiai sugužėjo į gatves ir prekybos centrus. 

Jau rytoj įsigalios dar griežtesni karantino ribojimai. Bus ribojamas keliavimas tarp savivaldybių, žmonių srautai savivaldybių viduje, uždaromos kai kurios parduotuvės, tačiau tautiečių kaip niekada gausiai sugužėjo į gatves ir prekybos centrus. 

REKLAMA

Ką apie tokius ribojimus mano ir kaip jų laikosi Lietuvos gyventojai aiškinosi TV3 televizijos laida „Karštai su tv3.lt“. 

Į karantiną nusispjauti

Artėjant didžiosioms metų šventės bendrapiliečiai neketina mažinti tempų. Kalėdas planuoja švęsti kaip įprasta – pas artimuosius, o naujus sutikti su trenksmu.

„Aš tikiu, kad tie, kurie labai bijo, greičiau suserga negu tie, kurie nebijo. Tai, jei reikės, ir susirgsime“, – teigė TV3 laidos „Karštai su tv3.lt“ kalbinta praeivė Viktorija. 

Jaunimas taip pat drąsiai kalba apie Naujųjų metų šventimo scenarijus. Deja, planai nieko gero nežada nei medikams, nei epidemiologams, nei visiems Lietuvos gyventojams. 

REKLAMA
REKLAMA

„Per naujuosius būsime su draugais. Planuojame tik savi draugai – 5 ar 6 žmonės, nes nenorime rizikuoti. 

Taip, yra rizika, bet kai ankščiau darydavome po 20 žmonių tai yra skirtumas“, – pasakojo kalbintas Dominykas. 

REKLAMA

Sodybos ir toliau nuomoja patalpas

Nors Vyriausybės įsakymu per karantiną draudžiama nuomoti patalpas šventėms ir vakarėliams, „Karštai su tv3.lt“ laidos žurnalistams atlikus tyrimą paaiškėjo, kad kai kurie verslininkai šių draudimų nepaiso. 

„Šiaip galima, jei, žinote, – tyliai, ramiai“, – atsakė sodybos savininkas žurnalistams pasiteiravus, ar būtų galima surengti įmonės naujametinį vakarėlį. 

Sodybų savininkai atskleidė, kad tokie renginiai nesustojo visą neramų laikotarpį. 

„Savaitgalį turėjome taip ramiai renginuką. Tai ramiai ir viskas tvarkoje buvo. Visiems pasakome, kad ramiai darome, tik reikia nepersistengti“, – pasakojo sodybos savininkas. 

REKLAMA
REKLAMA

Parduotuvėse antplūdis 

Nors prekybos centruose srautai yra ribojami ir parduotuvėms bei jų lankytojams yra keliami specialūs reikalavimai, žmonių jose tikrai netrūksta. Žmonės ne tik perkasi būtinąsias prekes, bet rūpinasi dovanomis arba šiaip leidžia laiką. 

„Gal kartais ir nejauku būna, bet norisi kažkur vis vien pavaikščioti“, – sakė vilnietė Irena.

Žmonės įsibaiminę, kad greitai uždarys parduotuves ir reikės daug laiko praleisti namuose, lankosi ir nebūtinų prekių parduotuvėse bei susigalvoja įvairių projektų. 

„Greitai uždarys parduotuves ir toks bus laikas šventinis, tai galvoju gal remontą pasidaryti kažkokį tai. Tiesiog, praleisti laiką namuose turiningai“, – teigė vilnietė Inga. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuoja aplankyti artimuosius

Lietuvius vis dar jaudina, ar per šventes šie galės aplankyti artimuosius ir Šv. Kūčias, Kalėdas bei Naujuosius metus atšvęsti taip pat kaip ir kiekvienais metais. 

„Mes važiuojame į kitą miestą pas tėvus, tai tikimės, kad vis dar taip ir galėsime. Rekomendacijų paisyti galbūt ir reikėtų, bet mes labai tikimės nesusirgti. 

Kol kas pavyko išvengti, tai saugomės, geriame vitaminus“, – sakė Viktorija. 

Ekspertų teigimu, jei šventiniu laikotarpiu žmonės nesilaikys draudimų ir rekomendacijų, po naujųjų metų galime sulaukti ir 3 kartus daugiau atvejų per dieną nei šiuo metu.

Kaip tautiečiams sekasi lankytis prekybos centruose pamatykite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje. 

Laidą „Karštai su tv3.lt“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų