REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bausmių vykdymo įstaigose griežtinamos koronaviruso kontrolės priemonės, antradienį informavo Kalėjimų departamentas.

Bausmių vykdymo įstaigose griežtinamos koronaviruso kontrolės priemonės, antradienį informavo Kalėjimų departamentas.

REKLAMA

Su nuteistaisiais ir suimtaisiais procesinius veiksmus atlikti atvykstantys tyrėjai, prokurorai, gynėjai, taip pat ambasadų ir kitų institucijų darbuotojai bendrauti gali tik telefonu per stiklą. Jie taip pat turi dėvėti veido ar kitas asmens saugos priemones.

„Lankytojams šių priemonių neturint, pagal galimybes aprūpina įstaiga“, – rašoma pranešime.

Patalpose, kuriose šie asmenys bendrauja su suimtaisiais ir nuteistaisiais, turi būti dezinfekcinio skysčio.

Taip pat stabdomas nuteistųjų (suimtųjų) perkėlimas iš vienos laisvės atėmimo vietos įstaigos į kitą įstaigą, išskyrus pristatymą į teismus, policijos įstaigas, perkėlimą į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, pusiaukelės namus ir atvirą koloniją bei nukreipimą į bausmės atlikimo vietą.

„Kitais atvejais kilus neatidėliotinai ir neišvengiamai būtinybei perkelti nuteistąjį ar suimtąjį iš vienos laisvės atėmimo vietos įstaigos į kitą, tokį perkėlimą derinti su Kalėjimų departamento direktoriumi“, – rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, prieš paleidžiant iš laisvės atėmimo vietos įstaigos asmenį, kuris yra įtariamas ar serga COVID-19 liga ir kuriam privaloma saviizoliacija, turi būti užtikrinama, kad paleidžiamasis užpildytų sutikimą būti izoliuotam namuose ar kitoje gyvenamojoje vietoje.

REKLAMA

Laisvės atėmimo vietos įstaiga taip pat turi pateikti informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro regioniniam biurui ir savivaldybei apie paleidžiamą asmenį pagal jo gyvenamąją vietą.

Į laisvės atėmimo vietų įstaigas atvykusiems asmenims pagal turimas galimybes reikia atlikti tikslinį COVID-19 tyrimą siekiant sutrumpinti jų izoliuoto laikymo terminą.

Įstaigose laikomiems suimtiesiems ir nuteistiesiems COVID-19 testus atlikti tuomet, kai jie yra siunčiami gydyti, pasireiškus simptomams, išvykstant į kitą laisvės atėmimo vietos įstaigą, teismą ar policijos įstaigą, jei COVID-19 testas buvo atliktas anksčiau nei prieš 48 valandas.

Taip pat testas atliekamas po aukštos rizikos kontakto su sergančiuoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų