REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešerių metų berniukas iš Konektikuto, JAV, paslapčia išleido 16 tūkst. (daugiau kaip 13 tūkst. eurų) dolerių iš mamos kreditinės kortelės, pirkdamas pagalbas savo mėgstamiausiame kompiuteriniame žaidime „Sonic Forces“.

Šešerių metų berniukas iš Konektikuto, JAV, paslapčia išleido 16 tūkst. (daugiau kaip 13 tūkst. eurų) dolerių iš mamos kreditinės kortelės, pirkdamas pagalbas savo mėgstamiausiame kompiuteriniame žaidime „Sonic Forces“.

REKLAMA

Liepos mėnesį George Johnsonas, naudodamasis savo mamos Jessicos planšete, pradėjo leisti pinigus „Apple“ programėlių parduotuvėje – jis pirko „auksinius žiedus“, kainuojančius nuo 1,99 iki 99,99 dolerio ir leidžiančius žaidime atrakinti naujus personažus ir lygius.

Dabar šeima nebeišgali susimokėti būsto paskolos ir Kalėdų šiais metais jiems greičiausiai nebus. Jie sako, kad „Apple“ atsisakė pinigus grąžinti, nes tėvai savo įrenginyje neįjungė vaikų režimo. 

Nekilnojamojo turto agente dirbanti Jessica Johnson (41) savo vaiko elgesį palygino su priklausomybe nuo narkotikų – ji sako, kad „tie žaidimai yra tiesiog žvėriški“, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

„Atrodo, lyg mano šešiametis vartotų kokainą – ir jam reikia vis didesnės ir didesnės dozės, – sakė ji. – Šitie žaidimai sukurti taip, kad būtų tiesiog žvėriški ir paskatintų vaikus ką nors pirkti, nes koks sveiko proto suaugęs žmogus išleistų 100 dolerių krepšiui virtualių auksinių monetų?“

REKLAMA

Kai George‘ui buvo paaiškinta, ką jis padarė, berniukas mamai pasisiūlė pinigus grąžinti. Iš procento nuo sandorių gyvenanti moteris sako, kad vaikui už kambario susitvarkymą moka po 4 dolerius, bet pati jokių pajamų neturėjo nuo kovo iki rugsėjo mėnesio, o šiais metais jos pajamos sumažėjo net 80 procentų.

Ji atvira: „Aš sūnui taip ir pasakiau: Nežinau, kaip šiais metais bus su Kalėdom.“

Viskas prasidėjo liepos mėnesį, kai dviejų vaikų mama, kurios vyras namie rūpinasi vaikais, dirbo iš namų dėl pandemijos ir nepastebėjo, kaip vaikas pasiėmė jos planšetę ir nusinešė į kitą kambarį. Liepos 9 dieną jos kortelėje atsirado 2,5 tūkst. dolerių dydžio sąskaita iš „Apple“, kurios ji neatpažino, nes sąskaitos buvo sudėtos į vieną. Tačiau tada neatrodė, kad tai būtų kompiuteriniai žaidimai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių ji manė, kad tai – sukčiai, ir paskambinusi į banką užpildė skundą dėl vagystės, kai sąskaita jau buvo pasiekusi 16293,10 dolerio. Tik spalį, praėjus trims mėnesiams, bankas jai pranešė, kad jos skundas pagrįstas ir kad ji turėtų kreiptis į „Apple“.

Tik kai „Apple“ jai pateikė išsamų iki tol paslėptą kiekvieno mokėjimo sąrašą ir moteris pastebėjo „Sonic“ ikoną, ji pagaliau suprato, kas čia atsitiko. Tačiau tuomet jau buvo praėjęs „Apple“ 60 dienų terminas, per kurį tokie mokėjimai yra grąžinami. 

„Aš į juos nesikreipiau per 60 dienų, nes banke man sakė, kad tai greičiausiai sukčiavimas, nes „PayPal“ ir „Apple.com“ yra dažniausiai sukčių naudojamos platformos, – aiškino moteris. – „Apple“ man iš esmės atsakė, kad labai gaila, bet kadangi aš jiems nepaskambinau per 60 dienų, jie nieko nebegali padaryti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų