REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus, jog Lietuvoje įsigalios draudimas judėti tarp savivaldybių, socialiniuose tinkluose netrukus ėmė kurtis grupės, kuriose internautai diskutuoja, kaip išvengti policijos patikrų. Lietuvos policija perspėja, jog tokius asmenis stebi, o tuos, kurie bandys ribojimą „apeiti“, žada bausti. 

Paskelbus, jog Lietuvoje įsigalios draudimas judėti tarp savivaldybių, socialiniuose tinkluose netrukus ėmė kurtis grupės, kuriose internautai diskutuoja, kaip išvengti policijos patikrų. Lietuvos policija perspėja, jog tokius asmenis stebi, o tuos, kurie bandys ribojimą „apeiti“, žada bausti. 

REKLAMA

Nuo gruodžio 16 d. iki sausio 3 d. visoje šalyje įsigalioja draudimas judėti tarp savivaldybių. Panašus ribojimas buvo taikomas ir pavasarį, per Velykas – tuomet be būtinos priežasties keliauti tarp savivaldybių buvo draudžiama tris dienas.

Jau tuomet socialiniuose tinkluose ėmė kurtis grupės, tarp kurių narių vyko aktyvios diskusijos, kaip išvengti policijos kontrolės postų, kur galima rasti slaptų, nepatruliuojamų kelių iš įvairių miestų ir miestelių.

Sekmadienį Vyriausybei paskelbus apie naujus ribojimus, šios grupės ir vėl atsigavo – dabar jų socialiniame tinkle „Facebook“ galima rasti net penkias. Pačioje populiariausioje – daugiau nei 5 tūkst. narių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo Jonavos iki Elektrėnų įmanoma kažkaip nuvažiuot bus per Kūčias?”, – klausia viena internautė. 

„Gal kas žino kokių šunkelių iš Sargėnų į Kauno centrą? Nes praeitą kartą tai niekaip…”, – rašoma kito grupės nario įraše. 

REKLAMA

Grupėje aptarinėjami ir slapti keliai, vedantys per miškus, ir būdai, kaip apgudrauti postuose stovinčius policininkus. Vieni siūlo paprašyti giminaičių, kad skubiai perdeklaruotų gyvenamą vietą į ten, kur nori patekti, o kiti siūlo ir paprastesnius variantus – automobilyje vežiotis įrankius ir pareigūnams sakyti, jog važiuoji į darbą.

Lietuvos policijos komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis tv3.lt patvirtina, jog tokias grupes policija žino ir jas stebi. 

„Atsižvelgiant į viešinamą informaciją – atitinkamai reaguosime. Raginame žmones nebandyti apgaudinėti pareigūnų ir pačių savęs, nes ribojimai ir skirti apsaugoti tuos pačius žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Piktnaudžiaujančius bausime griežtai, tad siūlome nerizikuoti”, – komentuoja policijos atstovas.

R. Matonio teigimu, visų, kurie bandys judėjimo ribojimų išvengti, gali laukti bauda nuo 500 iki 1500 eurų.

Griežta kontrolė bus vykdoma savaitgaliais bei šventinėmis dienomis

Antradienį Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė bei Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla paskelbė, jog griežčiausia pagrindinių kelių kontrolė bus vykdoma per tris atskiras datas: nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Agnės Bilotaitės, šiomis dienomis bus įrengta 250 kontrolės postų, o į gatves išvažiuos 920 ekipažų.

Likusias dienas kontrolė bus kiek laisvesnė – ant kelių stovės įspėjamieji ženklai, o galimus pažeidimus fiksuos vaizdo stebėjimo kameros.

„Akcentas bus šis savaitgalis, kalėdinis ir naujametinis laikotarpiai. Prie įvažiavimų į savivaldybes bus įrengti postai, pasitelktos kitos priemonės. Policijos tikslas nėra gaudyti pažeidėjus, o žmonių tikslas neturėtų būti kažką apgauti. Tokiu atveju, pirmiausia, apgautumėte save ir savo artimuosius", – aiškino R. Požėla. 

Anot policijos vadovo, gyventojams rekomenduojama turėti dokumentus, kurie patvirtintų judėjimo iš vienos savivaldybės į kitą priežastis.

REKLAMA

Nuo gruodžio 16 d. palikti gyvenamąją vietą leidžiama tik vykstant į darbą ar darbo reikalais, vykstant apsipirkti, į nuosavą nekilnojamojo turto objektą, laidotuves, sveikatos priežiūros įstaigas, prižiūrėti sergančių ar negalinčių savimi pasirūpinti asmenų.

Daugiau apie naujus judėjimo ribojimus žiūrėkite vaizdo įraše: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų