REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo trečiadienio užsidaro ne maisto prekių parduotuvės. Prekybininkai skuba išparduoti turimas prekes. Štai gėlių salonų darbuotojos tikina, kad šiandien netgi nuolaidų nebetaiko, o gėles tiesiog dovanoja atėjusiems pirkėjams.

Nuo trečiadienio užsidaro ne maisto prekių parduotuvės. Prekybininkai skuba išparduoti turimas prekes. Štai gėlių salonų darbuotojos tikina, kad šiandien netgi nuolaidų nebetaiko, o gėles tiesiog dovanoja atėjusiems pirkėjams.

REKLAMA

Kaune Šiaurės prospekte esančiame prekybos centre įsikūrusio gėlių salono „Florija“ savininkė Natalija Burlegienė teigė, kad visiems užsukusiems pirkėjams dovanoja gėles.

„O ką daryti? Vakar siūlėme nuolaidas, tačiau gėlių liko ir dar liks, rytoj jas teks išmesti. Tad tegu žmonės džiaugiasi. Šiandien vienas pirkėjas atėjo nusipirkti vieno žiedo, tačiau padovanojau dar 6 tegu būna jau 7 gėlių puokštė.

Nurašyti gėlių, kaip kitų prekių juk negaliu. Todėl įmonė patirs didžiulius nuostolius ir jau antrą kartą, ir nebežinau, kaip reikės išgyventi“, – skundėsi parduotuvės savininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, tenka nuomoti patalpas, mokėti komunalinius mokesčius, kurių niekas nekompensuoja. „Sodros“ duomenimis, „Florija“ turi du darbuotojus. 

REKLAMA

Kito gėlių salono, turinčio padalinius Vilniuje ir Kaune, „Florisima“ darbuotoja Aušra teigė, kad parduotuvė vykdo ir internetinę prekybą gėlėmis. Tad ji tikisi, kad dalį šiandien neišparduotų gėlių dar pavyks parduoti.

„Labai tikimės, kad žmonės pirks gėles internetu.

Tačiau šiandien gėlių salonuose taikome nuolaidas ir gėles tiesiog dovanojame pirkėjams. Juk jos greitai nuvys ir teks išmesti, tai tegu jos džiugina žmones“, – sakė Aušra.

„Florisima“ oficialiai turi 32 darbuotojus. Vidutinis jų atlyginimas yra apie 800 eurų neatskaičius mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Nauji ribojimai

Portalas tv3.lt primena, kad nuo 2020 m. gruodžio 16 d. 00 val. iki 202l m. sausio 3 d.24 val. Lietuvos teritorijoje ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių, išskyrus atvejus, kai vykstama į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kai vykstama i kita nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, kai vykstama į ar iš oro uostų ar dėl sveikatos priežiūros paslaugų, taip pat dėl kitų objektyviai pagristų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis ribojimas netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybės teise, jų šeimos nariams.

Taip pat bus draudžiama palikti gyvenamąją vietą išskyrus atvejus, kai vykstama į darbą (darbo reikalais), prekybos vietą, į nekilnojamojo turto objektą, valdomą nuosavybės teise, laidotuves, dėl sveikatos priežiūros ir kitų būtinų paslaugų ar objektyviai pagristų priežasčių, kai vykimas neišvengiamai būtinas, kai ne daugiau kaip vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio nariai vyksta pasivaikščioti atvirose vietose, taip pat kai vyksta prižiūrėti sergantį ar negalintį savimi pasirūpinti asmenį.

Nuo trečiadienio draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuves prekybos ar pramogų centruose, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla. Šis draudimas netaikomas: parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas, maisto prekybai turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, internetinei prekybai ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų