REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau artimiausiomis valandomis Jungtinės Valstijos pradės skiepyti žmones nuo koronaviruso. Tiesa, prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad su šiuo sprendimu šalis vėluoja, ir dėl vakcinos patvirtinimo atsakingą instituciją išvadino „senu, lėtu vėžliu“.

Jau artimiausiomis valandomis Jungtinės Valstijos pradės skiepyti žmones nuo koronaviruso. Tiesa, prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad su šiuo sprendimu šalis vėluoja, ir dėl vakcinos patvirtinimo atsakingą instituciją išvadino „senu, lėtu vėžliu“.

REKLAMA

Jungtinėse Valstijose nematomas žmonijos priešas koronavirusas pareikalavo jau daugiau nei 300-tų tūkstančių gyvybių. Ten užsikrėtė per 16 milijonų žmonių. Visgi Amerika gali atsikvėpti lengviau. Šalies Maisto ir vaistų administracija suteikė leidimą skubos tvarka pradėti naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną. Prezidentas Donaldas Trumpas žada, kad amerikiečių skiepijimas nemokama vakcina prasidės nedelsiant.

„Pirmasis žmogus bus paskiepytas per mažiau nei 24 valandas. Gubernatoriai nuspręs, kas skiepą gaus pirmiausia. Tačiau pageidauju, kad senjorai, medicinos sistemos darbuotojai ir kiti, dirbantys priešakinėse linijose, būtų vakcinuojami pirmieji. Tai drastiškai sumažins mirčių ir ligoninėse atsiduriančių žmonių skaičių“, – sakė Donaldas Trumpas.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinės Valstijos yra šešta dviejų dozių vakcinos naudojimą patvirtinusi šalis po Jungtinės Karalystės, Bahreino, Kanados, Saudo Arabijos ir Meksikos. Dėl to, kad Maisto ir vaistų administracija dėl vakcinos patvirtinimo ilgai diskutavo, D. Trumpas instituciją išvadino „senu, dideliu, lėtu vėžliu“. Tačiau kaip ir kitose šalyse, ne visi amerikiečiai šią žinią pasitinka su entuziazmu.

REKLAMA

„Man visiškai neįdomu. Niekada nesiskiepysiu. Tik per mano lavoną.“

„O aš manau, kad skiepytis – mūsų pilietinė pareiga. Nematau jokių problemų.“

O tai jau vaizdai iš Šveicarijos Alpių. Nors šaliai su koronavirusu kovoti sekasi sunkiai, slidinėjimo trasų – priešingai nei italai – šveicarai neuždaro. Mat tai – ne tik šveicarų mėgstamas laisvalaikio leidimo būdas, bet ir milijoninis verslas. Dėl to greitaisiais testais masiškai tikrinami Alpėse įsikūrusių miestelių gyventojai ir paslidinėti čia atvykę žmonės. Tiesa, testai norintiems dieną papramogauti ant slidžių ar snieglenčių neprivalomi, tad ar tai padės sustabdyti viruso plitimą, nežinia.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi, kad valdžia nusprendė palikti slidinėjimo kurortus atidarytus. Manau, kad su visomis saugumo priemonėmis, kurias dabar taikome, virusas čia neišplis.“

Kelkimės į Vokietijos miestelį Reningeną, kurio bažnyčia garsėja netradicinėmis Kalėdų dekoracijomis. Visgi šiemet pagrindinis dėmesys krypsta ne į prakartėlę, o į milžinišką koronaviruso skulptūrą. Vokiečiams teks susitaikyti, kad Kalėdos šiemet bus kitokios. Užsikrėtimų ir mirčių rekordus fiksuojanti Vokietija jau dabar griežtina ir taip griežtą, šešias savaites galiojantį karantiną, kai kuriuose miestuose įveda komendanto valandą.

„Šiemet viskas sukasi apie koronavirusą. Bet ne veltui jį vaizduojame ir čia. Labai norime, kad žmonės per šventes būtų sąmoningi. Tai priminimas apie viruso grėsmes“, – tikino pastorius.

Kitoks šiemet šventinis laikotarpis ir Vatikane, kur suspindo Kalėdų eglė. Įprastai stebėti ceremonijos čia susirenka minios žmonių, tačiau šįkart Šv. Petro aikštė tuščia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų