REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje, kai Atėnuose 81:69 (24:12, 19:21, 17:17, 21:19 įveikė „Panathinaikos“.

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje, kai Atėnuose 81:69 (24:12, 19:21, 17:17, 21:19 įveikė „Panathinaikos“.

REKLAMA

Kauniečiai solidžiai atrodė nuo pat mačo pradžios ir nuolat buvo priekyje didesniu ar mažesniu skirtumu.

Trečiasis kėlinys žalgiriečiams prasidėjo prastai, kai „Panathinaikos“ sugebėjo priartėti iki 43:41. Tačiau tada „Žalgiris“ surengė atkarpą 10:0 ir vėl sugebėjo susikrauti solidesnę persvarą (60:50).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos šeimininkai dar buvo priartėje iki penkių taškų, bet žalgiriečiai pademonstravo šaltus nervus, pataikė reikiamus metimus ir laimėjo svarbų mačą.

„Žalgiris“ rungtynėse fantastiškai metė tritaškius. Komanda pataikė 13 iš 20 tolimų metimų (67 proc.) Įspūdingai žaidė M. Grigonis. „Žalgirio“ gynėjas pelnė 24 taškus, 18 jų pelnydamas per pirmuosius du kėlinius. Viso M. Grigonis pataikė net šešis tritaškius.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį mačą tv3.lt kalbėjosi su krepšinio ekspertu Tomu Purliu. Anot jo, kauniečiai mače parodė geresnę gynybą.

„Pergalę lėmė gera gynyba. Pradedant nuo to, kad praėjusiose rungtynėse su „Barcelona“ jau matėme kažką geresnio, bet ten, aišku, varžovas geresnis buvo. Prisidėjo dar ir taiklūs metimai iš toli, tas ir padėjo vakar laimėti. Tai buvo pergalės garantas. Matėme, kad žalgiriečiai padarė tam tikras išvadas. Žaidimas buvo agresyvesnis, suaktyvinta gynyba ypač ties perimetro žaidėjais. Pirmoje mačo pusėje gal jų puolėjams buvo leidžiama laisviau jaustis, išmesti metimus, bet paskui ir čia buvo padėti reikiami akcentai“, – tv3.lt sakė T. Purlys.

REKLAMA

Ekspertas šskyrė detalę, kaip, pavyzdžiui, prieš Marių Grigonį gynėsi „Barcelona“ ir kaip vakar tą darė „Panathinaikos“.

„Tai geras pavyzdys su M. Grigoniu. „Barcelona“ net neleisdavo jam kamuolio priimti lengvai, jis turėjo tiek vargti, o vakar paprastai išmesdavo metimus, driblinguodavo, nebuvo jokio didesnio spaudimo iš varžovų. Matėsi, kad pajuto savo žaidimą, pataikė pirmus metimus ir varžovai nesugebėjo jo sustabdyti. Po pertraukos „Panathinaikos“ kiek geriau prieš jį gynėsi, bet bendra prasme jų komandinė gynyba vakar buvo prasta“, – tikino T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau minėta, „Žalgiris“ rungtynėse fantastiškai metė tritaškius (67 proc.) 

„Kad ir kokia gynyba būtų, toks pataikymas yra labai geras. Negalima visiškai sakyti, kad priešininkai blogai gynėsi viso mačo metu, tiesiog „Žalgiris“ pataikė tai, ką turėjo. Ko jiems nepavykdavo padaryti praėjusiose rungtynėse“, – mintimis dalijosi krepšinio ekspertas.

„Žalgiris“ nutraukė šešių pralaimėjimų seriją. Pasak T. Purlio, tai ne tik svarbu psichologiškai, bet tą pavyko padaryti ir žaidžiant gerai.

„Kartais yra skirtumas, kaip tu laimėsi. „Žalgiris“, pavyzdžiui, kelis mačus Eurolygoje laimėjo nežaisdamas gerai, arba kai varžovai turėjo praretėjusias sudėtis. Žaidimas nedžiugino, bet tai buvo pergalės. Tai dabar buvo svarbu po tokios nesėkmių serijos laimėti, bet tą pavyko padaryti ir rodant gerą žaidimą, suteikiant kažkokio pozityvo. Tai gavome du reikiamus dalykus. Suteikia optimizmo, kad pavyko ir laimėti, ir gal atsigauti psichologiškai, ir iškovoti tašką turnyrine prasme, kas, žinoma, visada yra svarbu“, – teigė krepšinio ekspertas.

Kitas Eurolygos rungtynes  „Žalgiris“ žais antradienį, kai Kaune svečiuosis dviejų lietuvių atstovaujama Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų