REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda iš penktadienį darbą pradėjusios Ingridos Šimonytės tikisi greitų sprendimų dėl koronaviruso pandemijos suvaldymo, pasiruošimo vakcinacijai ir sveikatos paslaugų užtikrinimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda iš penktadienį darbą pradėjusios Ingridos Šimonytės tikisi greitų sprendimų dėl koronaviruso pandemijos suvaldymo, pasiruošimo vakcinacijai ir sveikatos paslaugų užtikrinimo.

REKLAMA

„Iš naujosios Vyriausybės pirmiausia tikiuosi greitų sprendimų, įsiklausymo į ekspertų rekomendacijas ir atviros komunikacijos“, – feisbuke penktadienio pavakarę paskelbtame komentare rašo prezidentas.

Antra svarbi užduotis, pasak jo, yra iki sausio pradžios, kai Lietuvą turėtų pasiekti COVID-19 vakcina, užtikrinti sklandžią jos logistiką, parengti medikus, nustatyti aiškų ir skaidrų vakcinacijos eiliškumą.

Vis dėlto, pasak prezidento, taip pat svarbu užtikrinti tinkamą sveikatos paslaugų teikimą.

„Šiandien dėl koronaviruso prarandame daugiau žmonių nei nuo jo. Mūsų brangūs žmonės miršta, nes nepatenka į ligonines, nes laiku negali sužinoti ligos diagnozės ar dėl viruso grėsmės tiesiog vengia vykti į gydymo įstaigas“, – rašo G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atkreipia dėmesį, kad vien lapkritį Lietuvoje mirė maždaug 1,3 tūkst. žmonių daugiau nei pernai.

„Dalis jų buvo COVID-19 aukos, tačiau skaudžias netektis, panašu, padidino ir pandemijos suvaržyta sveikatos sistema. Nepaisant sudėtingos situacijos gydant koronavirusu užsikrėtusius pacientus, sergantieji kitomis ligomis privalo sulaukti pagalbos – būti laiku diagnozuojami ir tinkamai gydomi“, – pabrėžia prezidentas.

REKLAMA

Jo teigimu, siekiant šio tikslo būtina kuo greičiau sumažinti pandemijos plitimą ir gydymo įstaigų darbo krūvį, nes ligoninės ir medikai, pasak prezidento, „šiuo metu patiria beprotišką įtampą“.

„Reiškiu pagarbą ir dėkoju už jų neįkainojamas pastangas. Šiuo metu ligoninėse gydomi beveik 2,2 tūkst. COVID-19 pacientų, tai kas ketvirtas ligoninėse gydomas asmuo. Padėti jiems, o kartu ir savo artimiesiems galime visi kartu – griežtai laikydamiesi ekspertų rekomendacijų, bendraudami tik savo šeimose, nuolat dėvėdami kaukes, plaudami ir dezinfekuodami rankas“, – rašo G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų medikams turi būti suteikta viskas, kartoju – viskas, ko jiems tik gali prireikti kovojant su šia pandemija“, – akcentuoja jis.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, I. Šimonytė penktadienio pavakarę dalyvauja nuotoliniame ekspertų pasitarime dėl COVID-19 pandemijos suvaldymo.

Ji anksčiau minėjo, kad naujoji Vyriausybė yra pasiruošusi savaitgalį rinktis į posėdį ir, esant reikalui, patvirtinti papildomus karantino reikalavimus, būtinus viruso plitimui stabdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų