REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį orai Lietuvoje buvo įvairūs – daug kur debesuoti, bet rytuose nušvito saulė. Artimiausią naktį dangus bus apsiniaukęs, iš pietų į šiaurę nukeliaus sniego debesys, kurį laiką snigs visur.

Ketvirtadienį orai Lietuvoje buvo įvairūs – daug kur debesuoti, bet rytuose nušvito saulė. Artimiausią naktį dangus bus apsiniaukęs, iš pietų į šiaurę nukeliaus sniego debesys, kurį laiką snigs visur.

REKLAMA

Paryčiais sniegas pereis į šlapdribą, lietų ar dulksną. Vietomis bus slidu dėl lijundros ir plikledžio.

Dieną šalies rytuose snyguriuos, kitur lynos ar kris dulksna. Galiausiai snigti liausis ir šalies rytuose, čia taip pat prasidės nesmarkus lietus arba dulksna. Kaip ir naktį, daug kur bus slidu dėl lijundros bei plikledžio.

„Kitaip tariant, atkeliauja atodrėkis. Naktį kurį laiką visur pasnigs, vėliau sniegas pereis į šlapdribą, lijundrą ar dulksną. Rytoj dieną kurį laiką snyguriuos tiktai šalies rytuose, kitur iš karto lynos arba dulksnos, pietuose suboluos rūkas. Lijundra, plikledis niekur nedings. Šį vakarą vyraus 1–3 laipsniai šalčio, vėliau temperatūra kils. Dieną bus iki 1–2 laipsnių šilumos, kai kur liks apie 0“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija. 

Šeštadienio naktį daug kur palis arba kris dulksna, vietomis bus šlapių snaigių. Dieną daug kur bus mišrių kritulių – daugiausia tai bus drėgnas sniegas. Ir naktį, ir dieną bus slidu dėl tai pranykstančios, tai vėl atsirandančios lijundros bei plikledžio. Naktį vyraus menkas šaltukas, dieną tokia pat menka šiluma.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio naktį daug kur pasnigs, dieną bus mišrių kritulių. Vietomis lijundra, plikledis. Kaip ir šeštadienį, naktį vyraus menkutis šaltukas, dieną – tokia pat menka šiluma.

REKLAMA

„Ką gi, artimiausiomis dienomis orai ugdys atidumą, apdairumą vairuojant ir pusiausvyros pojūtį kur nors einant“, – pridūrė sinoptikas.

Keičiasi orų pusiausvyra Europoje – žemyno rytuose esanti aukštesnio slėgio sritis po truputį atsitraukia, o drungni drėgni ciklonai gavo galimybę plėstis į rytus. Dėl šios priežasties į oro srautą, kuris iki šiol Baltijos link plukdė šaltą orą, pateks jau šiluma, o kartu su ja Baltijos link pasuks ir krituliai.

Europos miestuose orai įvairūs. Romoje rytoj saulė ir 12, saulėtoje Barselonoje net 16 laipsnių šilumos. Paryžiuje rytoj lietus ir 10, Londone permainingi orai ir taip pat 10 laipsnių šilumos. Berlyne gražūs orai, čia šils iki 2, Varšuvoje 3 laipsnių. Į rytus nuo Baltijos orai bus vis švelnesni, tačiau su krituliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų