REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ąžuoliuko“ choro atliekama dar negirdėta V. Kernagio daina, keliolika kitų nuostabių muzikinių pasirodymų, pasakų namelis ir tikra karuselė scenoje – visa tai žiūrovų lauks stebuklingame vilčių ir gerumo paramos koncerte „Išsipildymo akcija“ – jau rytoj per TV3.

„Ąžuoliuko“ choro atliekama dar negirdėta V. Kernagio daina, keliolika kitų nuostabių muzikinių pasirodymų, pasakų namelis ir tikra karuselė scenoje – visa tai žiūrovų lauks stebuklingame vilčių ir gerumo paramos koncerte „Išsipildymo akcija“ – jau rytoj per TV3.

REKLAMA

„Išsipildymo akcijos“ koncertas visada stebina nuostabia programa. Ne išimtis bus ir šiemet. Žiūrovų laukia tikras pasakų namelis, Kalėdinė eglė ir šventinės dekoracijos, tikra, specialiai renginiui atgabenta vaikiška karuselė, kuri nukels į magišką pasaulį, kuriame pildosi visos sergančių vaikų viltys ir įvyksta stebuklai.  

Jautrius pasirodymus dovanos visas būrys garsiausių scenos atlikėjų: Ieva Norkutė su šokėjais,  Baltos Varnos,  Merūnas Vitulskis su baleto trupe, Milita Daikerytė, Kauno Bigbendas,  Jeronimas Milius ir Karina Krysko, Leon Somov ir Dileta, Larisa Kalpokaitė atliks lopšinę baltarusiškai, o choras „Ąžuoliukas“ sudainuos tik neseniai surastą ir dar negirdėtą Vytauto Kernagio dainą „Pasilik“. 

REKLAMA
REKLAMA

V. Kernagio dainą „Pasilik“ visiškai atsitiktinai tarp tėvo dokumentų rado jo sūnus ir nutarė dainą prikelti gyvenimui. Aranžuotę choriniam atlikimui parašė „Ąžuoliuko“ choro vadovas, dirigentas, pedagogas, kompozitorius Vytautas Miškinis. Jis sako, kad nors daina parašyta daugiau nei prieš 40 metų, jos tematika aktuali ir šiandien, o skambesys šiuolaikiškas.

REKLAMA

„V. Kernagis buvo labai geras poetas, bardas, jo mintys talpios, metaforos talpios. Dainos žodžiuose paslėpta meilės lyrika. Bet žodžiai netiesmukiški. Tu man esi mylima, laukiama – galima pasakyti ir apie mylimąją, ir apie mamą ir apie tėvynę. Diplomatiniai žodžiai, kurie nenukreipti tik į vieną objektą. Kaip ir bardų poezija – metaforiška, simboliška. O muzikinė stilistika – toks įspūdis kad parašyta vakar. Vakarų kultūros miksas Kernagio kūryboje labai gajus. Ir tokia stilistika iki šiol egzistuoja muzikos pasaulyje“, – apie V. Kernagio dainą „Pasilik“ pasakojo V. Miškinis.

REKLAMA
REKLAMA

Choro vadovas džiaugiasi, kad aranžuotė kūriniui labai greit ir lengvai pasirašė. „Didžiausias įvertinimas kūriniui yra, kai solo daina tampa chorine. Tai rodo, kad daina vertinga, įdomi, populiari. Šitas kūrinys gali būti ir solinio, ir chorinio atlikimo. Klausiau atidžiai kokius penkis kartus ir iš šešto karto jau girdžiu choriniam skambesy. Man visa faktūra daugiabalsė iškart suskambėjo. Nekeičiau nei ritmikos, nei kitų dalykų“, –  kalbėjo V. Miškinis.

„Iš kompozicijos taško žiūrint, daina labai profesionaliai parašyta. Gera harmonija, moduliacija labai profesionaliai išdėstyta. Klavyras visavertis. Tikrai nėra primityvi. Reikia netgi labai neblogai mokėti groti pianinu, kad galėtum ją sugroti“, – V. Kernagio daina žavėjosi choro vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat neslėpė džiaugsmo, kad vaikai iškart priėmė šį kūrinį ir mielai jį mokėsi. „Jei daina būtų niekinė vaikai ant blakstienų stoja. Iškart atmetimo reakcija būna negailestinga. Ir tada bandai visaip įtikinėt vaikus ir aiškint meninę vertę ir prasmę. Šiuo atveju taip nebuvo. Nieks nekvestionavo. Ėmė ir be kalbų padarė“, – sako V. Miškinis.

Be muzikinių pasirodymų studijoje išvysime ir jaukius pokalbius su akcijų – buvusių ir šių metų – herojais, vaikų gydytoju ir daugelio „Išsipildymo akcijos“ vaikų globėju Rimantu Kėvalu, kunigu Ričardas Doveika, TV3 žiniasklaidos grupės vadove Laura Blaževičiūte ir kitais svečiais.

REKLAMA

Renginį ves mylimi TV veidai: Renata Šakalytė-Jakovleva, Marijus Mikutavičius, Mindaugas Stasiulis ir Justinas Jankevičius.

Aštuonioliktus metus vykstanti TV3 ir SEB banko organizuojama gerumo iniciatyva „Išsipildymo akcija“ kasmet suburia neabejingus kitų skausmui žmones vardan kilnaus tikslo – padėti tiems, kurie sau padėti negali, kuriems dažnai neužtenka ir Valstybės skiriamo gydymo – itin sunkiomis ar retomis ligomis sergantiems Lietuvos vaikams.

Per bemaž dvidešimt akcijos metų jau padėta daugiau nei 180 tokių vaikų – jiems suteikta galimybė vaikščioti, kvėpuoti, kalbėti, girdėti. Tad nelikime abejingi ir šiemet. Viskas ko reikia – Jūsų gerumo ir kelių paaukotų eurų. Jums tai gali būti nedaug, bet kažkam – didžiulė viltis, kad stebuklas įvyks, kad bus gautas taip reikalingas gydymas, operacijos, reabilitacijos.

„Išsipildymo akcijos“ paramos koncertas – gruodžio 11 d. 19.30 val. per TV3.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų