REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė taryba trečiadienį nusprendė penkeriems metams išnuomoti patalpas baltarusių vaikų darželiui.

Vilniaus miesto savivaldybė taryba trečiadienį nusprendė penkeriems metams išnuomoti patalpas baltarusių vaikų darželiui.

REKLAMA

Nuspręsta nuomoti apie 200–1500 kvadratinių metrų ploto patalpas, nes tinkamo ugdymui nekilnojamojo turto, kuriame būtų galima iškart įkurti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigą, šiuo metu savivaldybė neturi.

Kiek kainuos nuoma, paaiškės per derybas, jas planuojama organizuoti artimiausiu metu.

„Savivaldybė pasiruošusi apmokėti patalpų išlaikymo komunalinius mokesčius, patalpų ir žaidimo aikštelių įrengimą, baldų pirkimą“, – teigiama sostinės savivaldybės pranešime.

Pasak miesto mero Remigijaus Šimašiaus, tai bus Vilniaus investicija į Europos demokratiją.

Dėl Aliaksandro Lukašenkos režimo represijų ir persekiojimo į Vilnių kraustosi ir pavieniai baltarusiai, ir įmonės, atvyksta dirbti ir gyventi nemažai šeimų su ikimokyklinukais vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Anos savivaldybės, planuojama, kad iš pradžių reikės apie 200 ikimokyklinio ugdymo vietų vaikams, o vėliau skaičius gali augti iki 500.

Sostinė tvirtina teikianti ir kitą pagalbą nuo represijų nukentėjusių baltarusių relokacijai bei integracijai palengvinti.

REKLAMA

„Go Vilnius“ savo svetainėje sukūrė specialų baltarusiams skirtą polapį rusų kalba, jame sudėjo atsakymus į visus svarbiausius klausimus – nuo vizų iki darželių ar gyvenamosios vietos paieškos.

Taip pat organizuojami nuotoliniai seminarai rusų kalba specialiai į Vilnių jau atvykusiems ar planuojantiems atvykti baltarusiams svarbiausiais integracijos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų