REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA Čempionų lygos grupių etapas pasiekė finišo tiesiąją. Trečiadienį turnyro komandos sužais paskutiniuosius mačus grupių etape, todėl visai netrukus paaiškės 16 stipriausių šių metų Europos futbolo klubų.

UEFA Čempionų lygos grupių etapas pasiekė finišo tiesiąją. Trečiadienį turnyro komandos sužais paskutiniuosius mačus grupių etape, todėl visai netrukus paaiškės 16 stipriausių šių metų Europos futbolo klubų.

REKLAMA

Čempionų lygos rungtynes tiesiogiai stebėkite TV6 kanale, taip pat TV3 Sport ir TV3 Sport 2 kanaluose ir naujos kartos televizijoje Go3.lt.

Portalas tv3.lt apžvelgia trečiadienio Čempionų lygos rungtynių didžiąsias intrigas, kurių tarp aštuonių įvyksiančių dvikovų tikrai netrūksta.

Skandalas Paryžiuje: antroji dalis

Antradienio vakarą Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkai stojo į dvikovą su Stambulo „Basaksehir“ – pergalė paryžiečiams garantuotų pirmąją vietą grupėje. Tačiau rungtynės Paryžiuje truko vos 24 minutes ir baigėsi sensacingai – abiejų komandų futbolininkai paliko aikštę ir atsisakė tęsti rungtynes dėl užgauliojimų iš vieno teisėjų.

Rumuno Sebastiano Kolcesku teisėjų brigada nebesukontroliavo įsiplieskusio konflikto, kai ketvirtasis aikštės teisėjas, rodydamas į vieną Stambulo ekipos trenerių, ištarė „Negro“ – taip bandydamas paaiškinti, kad įspėti reikia juodaodį komandos narį.

REKLAMA
REKLAMA

Po šios frazės „Basaksehir“ ekipos atsarginiai žaidėjai užsipuolė teisėją ir kaltino rasizmu. Per dvi minutes buvo parodytos trys geltonos ir viena raudona kortelė, o Stambulo komanda nusprendė nebežaisti rungtynių – jų pavyzdžiu pasekė ir PSG futbolininkai.

REKLAMA

UEFA surado rungtynėms naujus teisėjus ir perkėlė dvikovą į trečiadienio vakarą. PSG ir „Basaksehir“ santykius tarpusavyje aiškinsis 19:55 val. Lietuvos laiku.

„Basaksehir“ komandai ši dvikova daug nereiškia – net ir pergalės atveju stambuliečiai iš paskutinės grupės vietos nebepakils. PSG jau taip pat turi kelialapį į kitą etapą, tačiau pralaimėjimo atveju paryžiečiai į kitą etapą patektų kaip antroji grupės komanda, į priekį užleisdama RB „Leipzig“.

Intriga Amsterdame

Tuo pačiu metu, 19:55 val. Lietuvos laiku, D grupėje prasidės lemiamas dviejų komandų – Amsterdamo „Ajax“ ir Bergamo „Atalanta“ – mūšis. Nė viena iš šių ekipų nėra garantuota dėl patekimo į tolimesnį etapą.

REKLAMA
REKLAMA

„Atalanta“ į Amsterdamą atvyksta pasiekti bent lygiųjų – tokiu atveju būtent Bergamo ekipa patektų į atkrintamąsias ir išsiųstų „Ajax“ į Europos lygą. „Ajax“ savo ruožtu namuose žūtbūt sieks pergalės – iškovojus tris taškus į tolimesnį etapą patektų Amsterdamo futbolininkai.

Pirmoji šių komandų akistata, vykusi Bergame, baigėsi lygiosiomis 2:2, kai po pirmojo kėlinio 2:0 pirmavę „Ajax“ antroje rungtynių pusėje išbarstė pranašumą ir prarado du taškus.

D grupės nugalėtojas jau aiškus – tai yra Jurgeno Kloppo vadovaujamas „Liverpool“ klubas. Trečiadienio vakarą Liverpulio ekipa išvykoje sužais su Danijos čempionais „Midtjylland“, tačiau šios rungtynės didelės reikšmės situacijai turnyre neturi – danai aukščiau paskutinės vietos nepakils net ir pergalės atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žūtbūtinis mūšis Zinedine‘ui Zidane‘ui

Didžiausia intriga ir painiausia situacija trečiadienį – B grupėje. Madrido „Real“ priims Menchengladbacho „Borussia“ ekipą, kuri sukaupė 8 taškus ir pirmauja. Antrojoje vietoje – Donecko „Šachtar“, turintis 7 taškus. Tiek pat surinko trečias žengiantis „Real“. Milano „Inter“ sąskaitoje – 5 taškai.

Įdomu, tai, kad visi keturi klubai gali patekti į kitą varžybų etapą. „Real“ futbolininkams būtina laimėti. Jei Madrido komanda sužaistų lygiosiomis, ją išgelbėtų tik „Inter“ pergalė Italijoje prieš „Šachtar“. Tokiu atveju Madrido ir Milano klubai turėtų po 8 taškus, bet „Real“ stovėtų aukščiau dėl geresnių rezultatų tarpusavio akistatose.

REKLAMA

Vokietijos ekipai pakanka lygiųjų. „Borussia“ net gali suklupti, tačiau tada jai reikia sulaukti lygiųjų Milane.  „Inter“ privalo nugalėti varžovus ir sulaukti „Real“ pergalės arba pralaimėjimo. Milano klubą pražudytų lygiosios Madride. „Šachtar“ patektų į kitą etapą, jei iš Italijos parsivežtų tris taškus. Ukrainos futbolininkus taip pat tenkintų taikus rezultatas, bet su sąlyga, kad  „Real“ netriumfuos mače su „Borussia“.

Čempionų lygos rungtynes tiesiogiai stebėkite TV6 kanale, taip pat TV3 Sport ir TV3 Sport 2 kanaluose ir naujos kartos televizijoje Go3.lt.

Į aštuntfinalį jau pateko:

Romos „Lazio“,

Dortmundo „Borussia“,

Turino „Juventus“,

FC „Barcelona“,

Londono „Chelsea“, 

„Sevilla“,

RB „Leipzig“,

Paryžiaus „Saint-Germain“, 

„Liverpool“, 

„Manchester City“,

FC „Porto“,

Miuncheno „Bayern“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų