REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijoje žmonės, apimti traukulių, sąmonės netenka tiesiog gatvėse, o suglumę medikai negali paaiškinti to priežasčių.

Indijoje žmonės, apimti traukulių, sąmonės netenka tiesiog gatvėse, o suglumę medikai negali paaiškinti to priežasčių.

REKLAMA

Indijos Andra Pradešo provincijos ligoninėse dėl nežinomo susirgimo paguldyta jau daugiau nei 500 žmonių. Vienas vyras mirė. Paslaptinga liga, dėl kurios žmones apima traukuliai, o kai kurie tiesiog susmunka gatvėje, pradėjo plisti dar praėjusį šeštadienį. Daugiausiai sergančiųjų – vaikai. Daugelis jų skundžiasi galvos svaigimu, alpimu, perštinčiomis akimis ir kitais simptomais.

„Mūsų dukrą į ligoninė paguldė vakar. Ji vėmė, viduriavo ir drebėjo. Išsigandome todėl ją čia ir atvežėme. Iki šiol gydytojai nenurodė ligos priežasties. Jie paėmė kraujo mėginius, tad laukiame rezultatų“, – sako sergančios vaiko mama Devi.

Atlikus tyrimus, kai kuriuose sergančiųjų kraujo mėginiuose rasta sunkiųjų metalų, tokių kaip švinas ir nikelis. Visgi, ar tai yra susirgimų priežastis, medikai kol kas pasakyti negali. Tam reikia platesnių tyrimų. Tuo tarpu atlikti apylinkių oro ir vandens tyrimai jokių neatitikimų neparodė. Pacientų vartoto maisto tyrimai taip pat geri. Regione nėra didelių chemikalų ar panašių gamyklų, kurios į aplinką galėjo paleisti pavojingų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

„Įtariame, kad žmonės apsinuodijo toksiškais metalais arba pesticidais, tačiau tik atlikę platesnius tyrimus žinosime, su kuo susidūrėme“, – pasakoja Nacionalinio mitybos instituto mokslininkas Dr. S.N. Sinha.

Nežinomų susirgimų protrūkis šalyje įvyko Indijai bandant pažaboti plintantį koronavirusą. Šalyje užfiksuota jau beveik 10 milijonų susirgimo atvejų. Tai antras didžiausias susirgimų skaičius po Jungtinių Amerikos Valstijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų