REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei nuo trečiadienio sugriežtinus karantino ribojimus, prekybos centrai privalo labiau riboti lankytojų bei automobilių srautus. 

Vyriausybei nuo trečiadienio sugriežtinus karantino ribojimus, prekybos centrai privalo labiau riboti lankytojų bei automobilių srautus. 

REKLAMA

Vyriausybė pirmadienį nutarė, kad nuo trečiadienio prekybos centrai turi užtikrinti 15 kv. metrų prekybos plotą vienam žmogui mažesnėse parduotuvėse ir 30 kv. metrų – didesniuose nei 10 tūkst. kv. metrų prekybos centruose. 

Be to, automobilių aikštelėse šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose galima užimti tik 20 proc. stovėjimo vietų, neskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų vietų.

Kauno prekybos centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic Red“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė-Gedutė BNS sakė, kad „Megos“ klientams teks apie 500 parkavimo vietų. 

REKLAMA
REKLAMA

„Preliminariai planuojama, kad įgyvendinus nuo rytojaus įsigaliojančius ribojimus – „Megoje“ lankytojams teks apie 500 parkavimo vietų, įskaitant vietas neįgaliesiems“, – BNS sakė ji. 

REKLAMA

„Megos“ atstovės teigimu, kadangi aikštelė yra gana didelė bei pasiskirsčiusi aplink visą prekybos centrą, bus ribojamos kai kurios zonos, uždaryta daugiaaukštė aikštelė, dalimi jos naudosis tik prekybos centro darbuotojai, be to, priekinėje centro pusėje esančioje zonoje bus pastatyti eismą draudžiantys ženklai. Į šią teritoriją galės patekti tik krovininis transportas. 

Be to, bus uždaryta dalis įėjimų į prekybos centrą, liks tik pagrindiniai įėjimai. 

Prekybos centro „Panorama“ vadovė Birutė Kalanovaitė konkrečiai neįvardijo, kaip bus kontroliuojami srautai, tačiau sakė, kad bus laikomasi visų reikalavimų ir rekomendacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas teigia, jog dalis aikštelių šalia „Akropolių“ bus aptvertos stop juostomis, be to, jose dirbs apsaugos darbuotojai,  padėsiantys reguliuoti eismą.

Pasak jo, prie įėjimų į parduotuves taip pat yra informacija, kiek žmonių jose gali būti vienu metu. Jei reikės, apsaugos darbuotojai papildomai ribos klientų srautus.

„Vis dėlto manome, kad dėl ir taip pastaruoju metu kur kas mažesnių nei pernai tokiu metu pirkėjų srautų bei apribotų automobilių stovėjimo aikštelių kol kas papildomų vidinių ribojimų neturėtų prireikti“, – BNS sakė D. Mertinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ valdytoja Ina Augulienė jau anksčiau teigė, kad siekiant sureguliuoti automobilių srautus, dalis aikštelių bus uždaryta, o mokamos aikštelės sistema bus suprogramuota taip, kad įleis ne daugiau kaip 20 proc. automobilių.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė anksčiau BNS sakė, kad ribojimai prekybininkams labai griežti, bet reikalavimų bus laikomasi. 

Nuo trečiadienio tai pat rekomenduojama visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų vietose nerengti akcijų, išpardavimų, nuolaidų valandų, kurios didina pirkėjų srautus, siūloma didinti dirbančių kasų skaičių, kad nebūtų eilėje daugiau kaip penki asmenys, nustatyti ilgesnį darbo laiką, parduotuvėse lankytis vienam šeimos asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų