REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vakar Vyriausybei paskelbus apie naujas karantino griežtinimo priemones jau skubama taisyti klaidas. Štai laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pareiškė, kad ribojimai dėl automobilių statymo prie parduotuvių trečiadienį turėtų būti patikslinti.

Dar vakar Vyriausybei paskelbus apie naujas karantino griežtinimo priemones jau skubama taisyti klaidas. Štai laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pareiškė, kad ribojimai dėl automobilių statymo prie parduotuvių trečiadienį turėtų būti patikslinti.

REKLAMA

Kaip teigė A. Veryga, sprendimai dėl automobilių kiekio stovėjimo aikštelėse reguliavimo gali būti netaikomi mažesniems prekybininkams.

„Tikiuosi, kad problemų [dėl automobilių statymo daugiabučių kiemuose, – aut. past.] nebus. Bet dėl mažų prekybos vietų iki šiol vyksta diskusijos su prekybos įmonių asociacija. Gali net būti ir kažkokių korekcijų. 

Greitai atsirado ši priemonė, nors ir buvo aptarinėjama su asociacijų, bet gal ne visos rizikos įsivertintos. O dėl didžiųjų prekybos centrų, nemanau, kad turėtų būti kažkokių problemų“, – antradienį Seime kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pakoreguotas sprendimas dėl mažų parduotuvių gali būti priimtas trečiadienį Vyriausybės posėdyje.

Techninių sprendimų – ne vienas

Portalas tv3.lt primena, kad naujais ribojimais numatyta, kad šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 proc. visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų transporto priemonių stovėjimo vietų.

REKLAMA

A. Veryga tikino, kad techninių sprendimų, kaip įgyvendinti šį nurodymą, tikrai yra.

„Techniniai sprendimai gali būti tiek sudėtingi, tiek paprasti. Yra kai kuriose aikštelėse, automatinai šlagbaumai, kurie nuskaito numerius. Matyt, galima suprogramuoti, kiek automobilių įleisti, kiek jų turi išvažiuoti. 

Kitas sprendimas – galima tiesiog užtverti tą dalį aikštelės, tą proporciją, kuria negalima naudotis ir palikti vietas tik kur galima automobilį statytis. 

Ir trečias, kiek žinau vienas prekybos centras Vilniuje fiziškai kuoliukus į kas antrą vietą buvo sustatęs ir ten negalima parkuoti. Tad tų sprendimų galima įvairiausių rasti“, – dėstė jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pabrėžė, kad už reikalavimų įgyvendinimą atsakingi prekybininkai, o ne patys žmonės. Ministro manymu, jie gali stokoti sąmoningumo, todėl reikia aiškaus reguliavimo. 

„Žmonės, bijau, kad nesilaikys, jei jiems pasakysime, kad statykite į kas penktą vietą. Atvažiavę į aikštelę sakys, kodėl aš turiu būti tas, kuris stato į kas penktą, o ne tas už manęs. Tokio aukšto sąmoningumo negalime tikėtis, prekybininkai arba savininkai, kurie valdo tas aikšteles, patys turi pasirūpinti, kad ten nebūtų galima statyti automobilių“, – kalbėjo kadenciją baigiantis ministras.

Taip pat Vyriausybė nusprendė, kad reikia padidinti vienam pirkėjui privalomą užtikrinti prekybos plotą. Mažesnėse parduotuvėse, kurių plotas yra iki 10 tūkst. kv. m,  jis turės būti 15 kv. m, o didesnėse – 30 kv. m.

Be to, nuo trečiadienio įsigalioja dar viena rekomendacija – padidinti dirbančių kasų skaičių, kad nebūtų eilėje daugiau kaip 5 asmenys ir nustatyti ilgesnį parduotuvių daro laiką.

Tuo metu pirkėjams rekomenduojama parduotuvėse lankytis po vieną be kitų šeimos narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų