REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad detalios kovos su koronaviruso pandemijos priemonės neįtrauktos į Vyriausybės programą, nes tam rengiamas atskiras dokumentas.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad detalios kovos su koronaviruso pandemijos priemonės neįtrauktos į Vyriausybės programą, nes tam rengiamas atskiras dokumentas.

REKLAMA

„Tai yra atskiras planas. Kadangi Vyriausybės programa yra rengiama ketveriems metams, ir Vyriausybė veiks, tikiuosi, visą jai nustatytą laiką ir per tą laiką turės spręsti ne tik covido problemas, o taip pat turės spręsti visą aibę problemų mūsų švietimo, ekonomikos, aplinkosaugos ir kitose srityse. Todėl (tas nurodyta ir pačioje programoje) yra atskiras priemonių planas ir tas priemonių planas taip pat bus paviešintas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė naujoji Vyriausybės vadovė.

Anot jos, planas apims „visą strategiją“ – nuo dabartinio sveikatos sistemos ir visuomenės atsparumo vertinimo iki „išlaikymo iki atsigavimo, kurį mes suprantame per vakciną ir galimybes gauti „bilietą į laisvę“ pasiekus pakankamai platų vakcinavimo mastą“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Šimonytės, plane taip pat bus aptariamas krizių valdymo sistemos tobulinimas ir kiti sprendimai, kurie leistų apsisaugoti nuo panašių krizių ateityje bei leisti jas geriau valdyti.

REKLAMA

G. Nausėda taip pat vadino logišku žingsniu sprendimą nedetalizuoti kovos su pandemija Vyriausybės programoje, skirtoje visai kadencijai.

„ Ir esu tikrai optimistas, manau, kad koronavirusą mes tikrai įveiksime greičiau ir kad ši Vyriausybė, o ir aš, kaip prezidentas, galėsime dirbti savo kadencijos tam tikrą dalį ir ne koronaviruso sąlygomis“, – sakė jis.

G. Nausėda taip pat tikisi geros komunikacijos ir institucijų koordinavimo valdant koronaviruso pandemiją, pabrėždamas, kad tai neretai lemia ir gerų priemonių sėkmę.

I. Šimonytė: dabartinės priemonės – nepakankamos

I. Šimonytė sako, kad laikinosios Vyriausybės pirmadienį priimtus suvaržymus vertina kaip nepakankamus, o laikinojo premjero Sauliaus Skvernelio retoriką, nukreiptą į G. Nausėdos suburtos sveikatos apsaugos ekspertų komandos veiklą, kaip nepagarbą jiems. 

REKLAMA
REKLAMA

„Paaiškinimo, kodėl dalis sprendimų nebuvo priimta, aš, turiu pasakyti, kad neišgirdau. Kokių sprendimų reikės vėliau, mes, matyt vėliau ir turėsime diskutuoti, nes situacija yra labai dinamiška, keičiasi labai greitai“, – tvirtino naujosios centro-dešiniųjų Vyriausybės vadovė.

„Manau, kad reikia visų sprendimų tam, kad mes apsaugotumėme, visų pirmą, savo sveikatos sistemą nuo kolapso. Reikia turėti mintyje, kad medikams Kalėdos ir taip bus labai sunkios, todėl kad visų tu atvejų daugetą mes ligoninėse pamatysime po kurio laiko“ – pridūrė ji.

Premjerė ragino gyventojus laikytis rekomendacijų ir nerizikuoti, sekti ir mirčių rodiklius, kurie turėtų būti vertinami ne kaip „skaičiai statistikoje“, o kaip potenciali grėsmė kiekvienam ir jo artimajam. Ji žada, kad Vyriausybė nesiims gąsdinimų, bet prašo visuomenės būti „vyriausybės ir, visų pirmą, medikų sąjungininke“ kovoje su COVID-19.

Darbą baigianti Sauliaus Skvernelio Vyriausybė pirmadienį pratęsė karantiną iki metų pabaigos ir ėmėsi daugiau sugriežtinimų dėl asmenų bendravimo, prekybos taisyklių, nuotolinio darbo ir mokymosi. Tačiau priimtos švelnesnės priemonės, nei siūlė laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijaus Veryga bei prezidento suburta ekspertų taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų