REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legendinis „Dj Dalgis“ tapo gerai žinomas visam Lietuvos jaunimui daugiau nei prieš dešimtmetį. Dar mokykloje būdamas vaikinas sukūrė hitu tapusią dainą „Žalia Siera“, kuri grojo bene visose jaunimo diskotekose.

Legendinis „Dj Dalgis“ tapo gerai žinomas visam Lietuvos jaunimui daugiau nei prieš dešimtmetį. Dar mokykloje būdamas vaikinas sukūrė hitu tapusią dainą „Žalia Siera“, kuri grojo bene visose jaunimo diskotekose.

REKLAMA

Dominykas Mikalauskas daugybę metų slėpėsi po skandalingojo „Dj Dalgio“ pseudonimu. Ramus ir geru humoro jausmu pasižymintis vyras sutiko duoti išskirtinį ir atvirą interviu, kuriame papasakojo apie plačiai paplitusio hito gimimą, mokyklos laiku bei aistrą, kuri tapo pagrindine atlikėjo veikla.

Dainas kūrė jau mokykloje 

„Pirmą dainą, kurią sukūriau, buvo „Aš Šlaminskas“, ši daina daina – apie klasioką. Jau kitą dieną atėjęs į mokyklą išgirdau ją grojant iš klasiokų automobilių. Tad mokykloje tapau žinomas dėl šio kūrinio. Po šios dainos kitas klasiokas Paulius pasiūlė sukurt dainą apie kito klasioko Gaspio automobilį, jo artėjančio gimtadienio proga.

Pradėjau kurti muziką, o Gaspis sužinojęs apie tai ir norėjo prisidėti, taip kartu sukūrėme dainą „Žalia Sierra“. Tai buvo realus automobilis, su kuriuo Gaspis važinėdavo į mokyklą. Žalias Ford Sierra universalas, su mėlynai nudažytais „kalpokais“, sportinėmis sėdynėmis ir „Sony“ muzikos grotuvu. Visa mokykla žinojo šį automobilį, tai buvo vietinė legenda. Nors daina turėjo būti tik kaip linksmas juokelis mokykloje, tačiau apie žalią Sierrą sužinojo visa Lietuva“, – apie gimusio hito istoriją pasakojo „Dj Dalgis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai tavo antrasis gyvenime parašytas kūrinys tampa toks populiarus, tai pradedi galvoti, kad galbūt turi gyslelę. Visi tekstai gimė iš mano arba draugų nuotykių. Tuos pačius nuotykius patyrė tikriausiai dauguma mano amžiaus žmonių, todėl manau daugelis tiksliai žinodavo apie ką yra daina iš savo paties patirčių. Kitas esminis dalykas yra melodija, parepuoti gali bet kokią istoriją, bet su jos klausysis tik repą mėgstantys žmonės, bet jei sugebi sukurti „vežančią“ melodiją ir dar su tekstu, kurį visi supranta - gauni hitą“, – šypteli dainų autorius.

REKLAMA

„Dj Dalgio“ pseudonimas gimė labai paprastai:  „Dj Dalgiu buvau pasivadinęs senuose internetiniuose pokalbiuose, vienas kaunietis pasiūlė tokį pavadinimą, skambėjo piktai, todėl pasivadinau taip. Yra ir gilesnis ryšys, aš puikiai moku pjauti žolę dalgiu, kaime galėdavau nupjaut žolę žemiau, nei arklys galėdavo nuėsti, o visi žino, kad arklys nuėda žolę kaip žoliapjovė. Tad esu profesionalus pjovėjas dalgiu“, – juokėsi vyras.

Užsiima mėgstama veikla

Tiesa, atlikėjas niekuomet nėra dalijęs interviu, o ir gerbėjai mažai žino, koks Dominykas yra iš tiesų: „Niekada neslėpiau kas esu, tiesiog žiniasklaidai tai niekada nebūdavo įdomu. Pagal atlikėjų skirstymą, turbūt patenku į C klasę, kuri realiai niekam neįdomi. Televizija niekada manęs nesikviesdavo, bet tai yra normalu, aš niekada neturėjau prodiuserio ar vadybininko, kuris mane kištų į televiziją, galbūt visiems atrodė tai per daug rizikinga, dėl mano dainų, o galbūt ir dėlto, kad dauguma galvojo, jog aš esu kažkoks eilinis Kauno „marozas“. Aš esu intravertas, todėl kažkokio šou televizijoje nelabai ir galėčiau surengti.“

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 9 klasės D.Mikalauskas užsiima širdžiai miela veikla: „Programuoju nuo mažens, dabar esu vyriausias programuotojas tarptautinėje kompanijoje „Setupad“. Mano reklamos pateikimo kodas sukasi daugumoje didžiausių svetainių Baltijos šalyse. Kol skaitote šį interviu, visos reklamos tekste ir aplink atvaizduojamos būtent per mano sukurtą kodą.“

Tiesa, „Dj Dalgis“ muzikos neužmiršo, kartais koncertuoja įvairiuose renginiuose: „Paskutinį kartą pasirodžiau „Pravalfeste“ ir „Pravalturo“ gimtadienio vakarėlyje. Nors ir susilaukiu nemažai kvietimų koncertuoti, tačiau daugumos atsisakau, arba užsikeliu kainą, kurios niekas nenori mokėti, nes muzika man visada tebuvo hobis, ir koncertuoju šiuo metu tik ten, kur verta – dėl idėjos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų