REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisme išnarpliota smurto viename Vilniaus naktiniame klube byla. Nors smurtavo keliese, bet už grotų pasiųstas tik vienas, nes kitų asmenų tapatybių nustatyti nepavyko. Nuteistasis gynėsi, kad nieko nepadarė ir tuo metu net nebuvo Lietuvoje, bet jam išsisukti nepavyko.

Teisme išnarpliota smurto viename Vilniaus naktiniame klube byla. Nors smurtavo keliese, bet už grotų pasiųstas tik vienas, nes kitų asmenų tapatybių nustatyti nepavyko. Nuteistasis gynėsi, kad nieko nepadarė ir tuo metu net nebuvo Lietuvoje, bet jam išsisukti nepavyko.

REKLAMA

Net 2 metus ir 6 mėnesius už grotų praleis Valerijus Sergejevas. Jis viešoje vietoje, įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką bei nesunkiai sutrikdė kito asmens sveikatą dėl chuliganiškų paskatų.

Per incidentą buvo sužalota sutuoktinių pora. Vyras buvo iš antro aukšto numestas per balkono turėklus, o jį užstoti bandžiusi moteris sulaukė smūgio į veidą. Jiems smurtautojas turės sumokėti 3 tūkst. eurų neturtinę žalą, padengti advokato atstovavimo išlaidas.

Incidento aplinkybės

V. Sergejevas nuteistas dėl 2018 m. birželio 17-sios įvykių. Tą naktį, apie 1.30 val., Trakų g. esančiame klube „Pabo Latino“, prie balkone stovinčios ir su drauge besišnekučiuojančios R. P. priėjo du vyrai.

REKLAMA
REKLAMA

Jie pakvietė šokti, bet moterys atsisakė ir paaiškino, kad į klubą atėjo su sutuoktiniais. R. P. sutuoktinis M. P. netrukus tai patvirtino. V. Sergejevas leptelėjo, kad tai ant kaktos neparašyta, tada trumpam pasišalino.

REKLAMA

Tačiau netrukus sugrįžo kartu su nenustatytu asmeniu, kuris smogė vyrui į veidą bei krūtinę, po to abu su kaltinamuoju, sugriebę už rūbų, numetė M. P. nuo balkono ant terasos laiptų. Vyrui atsikėlus ir užlipus atgal į balkoną, V. Sergejevas su tuo pačiu nenustatytu asmeniu suspardė vyrą. Spardyta buvo į įvairias kūno vietas.

Šiais bendrais veiksmais vyrui buvo padaryti įvairūs sužalojimai – muštinės žaizdos, mėlynės įvairiose kūno vietose. Taip pat padarytas nesunkiu sveikatos sutrikdymu vertinamas skruostikaulio ir viršutinio žandikaulio lūžis.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjo ir vyro sutuoktinė. Kilus konfliktui V. Sergejevas taip pat be priežasties stumdė moterį, o minimas nenustatytas asmuo smogė jai į nosį. Šiais bendrais veiksmais moteriai buvo padaryti nežymiu sveikatos sutrikdymu vertinami sužalojimai: poodinės kraujosruvos akių vokuose, nosies nugarėlėje, dešinėje blauzdoje.

Kaltės nepripažino

V. Sergejevas kaltu neprisipažino ir parodė, kad jis nepadarė nusikaltimų, kurių padarymu yra kaltinamas. Įvykio metu esą nebuvo klube „Pabo Latino“ ir išvis tuo laikotarpiu jis gyveno Lenkijoje.

Byloje minimoje nuotraukoje užfiksuoto nenustatyto asmens jis nepažįsta. Vyras pasakojo, kad į Lenkiją jis išvažiavo 2018 metų balandžio mėnesį, vengdamas nuosprendžiu jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Lietuvos išvažiavo privačiu maršrutiniu mikroautobusu, kuriuo žmonės vežiojami apsipirkti. Gyveno bei oficialiai ir neoficialiai dirbo įvairiuose statybų objektuose prie Varšuvos, nuo pabėgimo iš Lietuvos iki sulaikymo Lenkijoje 2019 metų rudenį, į Lietuvą esą nebuvo grįžęs.

Sugadintas gimtadienis

Smurtą patyręs vyras pasakojo, kad su žmona R. P., jos broliu ir šio buvusia žmona tą vakarą lankėsi „Pabo Latino“ klube, šventė jo gimtadienį. Užsisakę koktelius stovėjo antrame aukšte, balkono terasoje, moterys šnekėjosi tarpusavyje, jis su žmonos broliu stovėjo toliau.

Prie moterų priėjo du vaikinai – V. Sergejevas ir aukšto ūgio vaikinas, jos kažką šiems pasakė ir nusisuko. Vyrai taip pat priėjo ir pasakė, kad čia jų žmonos, į ką kaltinamasis  atsakė, kad „ant kaktos neparašyta“.

REKLAMA

Tada V. Sergejevo draugas trenkė jam į antakį ir jį praskėlė, po to kartu su kaltinamuoju pradėjo stumti jį link balkono ir išmetė per turėklus ant laiptų. Tada puolė ir jo žmonos brolį. Atsipeikėjęs ir atsikėlęs, M. P. bėgo padėti jam.

Pribėgęs gavo smūgį, nukrito, tada buvo suspardytas. Užpuolikų buvo gal 6, bet mušėsi tik du: kaltinamasis ir  aukštas vaikinas, jis buvo labai agresyvus, sakė, kad visus užmuš. Jo žmona griebė tam aukštam vaikinui už marškinėlių ir juos nuplėšė, tada šis smogė jo žmonai į nosį.

Žmonės nuo kitų staliukų pradėjo juos skirti, padėjo jam atsikelti, davė servetėlių apsišluostyti. Žmonai iš nosies bėgo kraujas, jam buvo praskeltas antakis. Aukštesnį agresyvų vaikiną apsauga tiesiog išsitempė.

REKLAMA

V. Sergejevas bandė veržtis prie jų, bet apsauga ir jį išvedė, išėjo ir kita užpuolikų kompanijos dalis. Prieš išvedant užpuolikus jis telefonu spėjo nufotografuoti abu jį puolusius asmenis. Po to paaiškėjo, kad apsauga užpuolikus paleido. Jiems susidarė vaizdas, kad kažkas iš tos kompanijos pažinojo kažkurį apsauginį, nes apsauginiai jiems nesiūlė jokios pagalbos.

Jie patys išsikvietė policiją. Atvykę pareigūnai suteikė minimalią pagalbą, iškvietė greitąją. Jis su kaltinamuoju incidento metu buvo veidas į veidą ir jį ikiteisminio tyrimo metu iš karto atpažino iš akių, iš ūgio.

Dabar kaltinamasis yra pasikeitęs, numetęs svorio, pakeitęs šukuoseną, tačiau ūgis tas pats, jis atpažįsta kaltinamąjį iš akių. Atpažintų ir antrąjį užpuoliką. Po šio įvykio jis apie mėnesį buvo visiškai nedarbingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras konkretizavo, kad V. Sergejevas padėjo aukštam vaikinui numesti jį nuo laiptų, o kai jis grįžo į terasą – kaltinamasis jį spardė ir mušė. Kaltinamasis ir aukštas vaikinas jam gulinčiam sudavė 5-6 smūgius.

Per incidentą sužalota moteris pasakojo, kad jai su drauge stovint balkone, prie jų priėjęs vaikinas pašaipiai pasakė „ko stovit kaip žvakės, einame šokti“. Jos šiam atsakė, kad atėjo su savo vyrais. Prie vaikino priėjęs jos vyras pasakė, kad ji yra jo žmona, į ką šis atsakė, kad ant kaktos neparašyta ir nuėjo.

Netrukus ji išgirdo duslius garsus, atsisuko ir pamatė kažkokią „mėsmalę“, jos vyrą išmetė iš antro aukšto balkono. Moteriai buvo keista, kad jis tomis aplinkybėmis neužsimušė. Vyras kažkaip atsistojo ir grįžo, tada ant jo puolė aukštas vaikinas. Ji puolė ginti sutuoktinį ir nuplėšė jį puolusiam vaikinui marškinėlius, tada gavo šio smūgį į veidą.

REKLAMA

Jai pasipylė kraujas, ji nukrito ir buvo spardoma į įvairias kūno vietas. Įsikišę žmonės ją ir vyrą pasisodino prie savo staliuko, davė servetėlių, ledukų. Dar atėjo kažkoks apsaugos viršininkas, kažką sarkastiškai jiems pasakė. Jie patys  išsikvietė policiją. Kai apsauga tą aukštą vaikiną sulaikė, šis jai dar grasino, kad susiras ir susidoros.

Iš viso užpuolikų buvo gal 5-6. Smurtas buvo pavartotas prieš ją, jos vyrą ir brolį. Moteris taip pat matė, kad dar prieš išmetant jos vyrą iš balkono, V. Sergejevas metė jos vyrui į veidą alaus bokalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų