REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeimos akivaizdoje savo sūnų ir jo merginą nušovusiam vyrui reikalaujama skirti griežtą bausmę. Už dvigubą žmogžudystę vyrui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Šeimos akivaizdoje savo sūnų ir jo merginą nušovusiam vyrui reikalaujama skirti griežtą bausmę. Už dvigubą žmogžudystę vyrui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

REKLAMA

Pawelas Klosowskis Adelaidės (Aistralija) Aukščiausiojo teismo posėdyje pirmą kartą dalyvavo pirmadienį – jis prisipažino esąs kaltas dėl devyniolikmečių Lukaszo Klosowskio ir Chelsea Ireland nužudymo.

Policija į jo namus buvo iškviesta rugpjūčio mėnesį, kai gautas pranešimas apie girdimus šūvius. Suimamas vyras tada nesipriešino.

Kaltę pripažino

Nors jam gresia laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė, teismo posėdžio metu buvo pabrėžiama, kad vyras savo kaltę pripažino. Tokiais atvejais bausmė gali būti mažinama net iki 40 proc. nelygtiniam paleidimui. Pagal naujausius įstatymus tokios „nuolaidos“ yra sumažintos.

Prokuroras Kosas Lesses teismo posėdžio metu sakė, kad „spaudoje pagarsėjęs“ apeliacinio teismo sprendimas, pagal kurį pripažinta už lytinius nusikaltimus prieš vaikus nuteistam asmeniui tokią „nuolaidą“ suteikusio teisėjo klaida, „greičiausiai turės įtakos ir šiam teismo procesui“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėja Anne Bampton sako, kad apie šį atvejį yra girdėjusi. Ji pareikalavo pateikti ikiverdiktinę ataskaitą apie P. Koslowskį, kurioje apibūdinamos jo asmeninės aplinkybės, šeimos ir darbo istorija bei kiti dalykai, susiję su jo fizine ir psichologine būkle nusikaltimo metu.

REKLAMA

Prokurorams tokią ataskaitą pateikti ji nurodė iki vasario 12 d., o teismo nutartis turėtų būti priimta iki kovo 22 d.

Pirmadienį vykusiame teismo posėdyje dalyvavo keletas šios šeimos narių – manoma, kad jie bylos eigoje duos parodymus. Nužudytos merginos šeima anksčiau yra sakiusi, kad Chelsea ir Lukasz buvo labai geri draugai, turėję nuostabų ryšį.

Kaltinamojo advokatas Nickas Vadaszas sakė, kad šiuo metu laukia dar bent vieno eksperto išvadų dėl jo kliento psichologinės būklės – vizitas numatytas vasario mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų