REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė yra kolegialiai atsakinga už savo darbą ir siūlyti Ministrų kabineto narius – premjero prerogatyva, teigia paskirtoji ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybė yra kolegialiai atsakinga už savo darbą ir siūlyti Ministrų kabineto narius – premjero prerogatyva, teigia paskirtoji ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA

„Aš visą laiką gyvenime turiu planą B, bet man atrodo, kad šiame procese yra labai daug spalvų, kurias vis dėl to reikėtų turėti mintyje, nes čia nėra tokio žaidimo – tinka netinka ar kažkas panašaus. Vis dėlto Vyriausybė yra kolegialus organas, kuris yra kolegialiai atsakingas už savo rezultatą ir man atrodo, kad premjero prerogatyva yra pasiūlyti tokį kabinetą, kuris yra premjero komanda ir premjerui atrodo, kad su šia komanda jis gali būti solidariai prieš visuomenę atsakingas“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė I. Šimonytė. 

 „Aš nesakau, kad prezidentas negali turėti pastabų ir nuomonės apie kandidatus. Manau, kad nuomonę apie kandidatus turi visi ir tas yra normalu ir ta diskusija vyksta. Bet, vis dėlto, poveikis kažkokiai personalinei sudėčiai turbūt yra pirmiausia politinis ir tokiam politiniam poveikyje, politinėje diskusijoje visąlaik labai svarbu argumentai“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Išsamiau šią savaitę vykusio susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda bei pasirodžiusių neoficialių žinių apie šalies vadovui netinkančias kelias ministrų kandidatūras paskirtoji premjerė nekomentavo ir kartojo tai darysianti tik po to, kai prezidentas bus susitikęs su visais kandidatais.

REKLAMA

G. Nausėda susitikimus su kandidatais baigs ketvirtadienį. Jis jau anksčiau yra pareiškęs, kad I. Šimonytės pasiūlytas ministrų kabinetas nebus tvirtinamas visa apimtimi, kokia yra pasiūlyta.

Neoficialiomis žiniomis, daugiausia abejonių šalies vadovas yra išsakęs dėl buvusio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio kandidatūros į sveikatos apsaugos ministrus bei Laisvės partijos kandidato į susisiekimo ministrus Kasparo Adomaičio.

Anot I. Šimonytės, Vyriausybės programa Seimui turėtų būti pateikta kitą antradienį, ji vylėsi, kad programos svarstymas ir tvirtinimas Seime neužtruks ir naujoji Vyriausybė galės prisiekti dar po savaitės – t.y. maždaug gruodžio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

Politikė priminė, kad paskutinės dvi Vyriausybės – premjero Algirdo Butkevičiaus ir premjero Sauliaus Skvernelio – prisiekė panašiu metu, gruodžio 13 dieną. Per finansų krizę 2008 -aisiais darbą pradėjusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė prisiekė gruodžio 9-ąją.

„Tai čia nebūtų kaži kas bloga ar labai įspūdinga, ar kažkokio labai didelio skirtumo, ar tai, ko anksčiau nesame matę“, – sakė I. Šimonytė.

Tačiau ji pridūrė, kad koronaviruso pandemijos situacija spaudžia „neieškoti sau pateisinimų, kad galima ilgiau ruošti programą ar labai ilgai diskutuoti“.

Paklausta, ar Prezidentūroje vykstantis kandidatų į ministrus patikros procesas pandemijos sąlygomis nėra pernelyg užtrukęs, I. Šimonytė teigė, jog šalies vadovas pats renkasi, kaip vykdyti šį procesą.

„Laikas gana svarbus veiksnys šiomis aplinkybėmis, bet aš tikrai nesu patarėja prezidentui, kaip jam organizuoti susitikimus su kandidatais. Tai jau kaip prezidentas pasirenka, taip jis ir daro“, – kalbėjo paskirtoji premjerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų