REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medikai, gydantys 34-erių moterį, vadinamą tik „JC“, liko apstulbę dėl to, kas sukėlė jos ligą.

Medikai, gydantys 34-erių moterį, vadinamą tik „JC“, liko apstulbę dėl to, kas sukėlė jos ligą.

REKLAMA

Moteris kelis mėnesius patyrė haliucinacijas, nemigą ir šlapimo nelaikymą, po to kai ji degalinėje suvalgė penkių dienų senumo sušius.

Medikai, gydantys moterį, 34-erių, tik ilgai ieškojo jos negalavimų priežasties, kol galiausiai atrado jos žarnyne gyvenančią problemą. Milžiniškas kaspinuotis skrandyje tūnojo devynis mėnesius.

Jos savijauta ėmė blogėti po to, kai ji vėlai grįžo namo iš darbo ir suprato, kad visą dieną nevalgė. Išalkusi moteris atidarė šaldytuvą ir pastebėjo sušius, kuriuos prieš penkias dienas nusipirko iš degalinės, teigia medicinos profesorius ir „YouTuber“, „ChubbyEmu“.

„Žuvies skonis buvo šiek tiek rūgštus, bet ji tiesiog įdėjo sojos padažo, kad tai užmaskuotų...“, – sakė ChubbyEmu.

REKLAMA
REKLAMA

JC mėnesius praleido kenčianti nuo šlapimo nelaikymo, bemiegių naktų, nerimo, rašoma mirror.co.uk. Tai prasidėjo nuo nemigos, kai bemiegės naktys paliko ją sunerimusią ir sumišusią ir jautė, kad širdis „lipa lauk“. Maždaug tuo pačiu metu JC pradėjo skaudėti skrandį. Atrodė, kad jos skrandis šokinėja ir dreba prieš einant į tualetą.

REKLAMA

Bėgant savaitėms po to, kai suvalgė pasenusį sušį, JC pasakė savo vyrui, kad jai atrodo, jog žuvis „plaukioja jos pilve“. Ji ištvėrė kelis mėnesius trukusius gydymo, kraujo tyrimus, o po to, kai patyrė siaubingus priepuolius, du kartus buvo nuvežta į ligoninę, kol gydytojai suprato, kad tai gali būti kaspinuotis. Jie ištyrė jos išmatas ir atrado tūkstančius kaspinuočių kiaušinėlių.

Gydytojai nustatė, kad kaspinuotis yra diphyllobothrium latum – vienas didžiausių, galinčių užkrėsti žmones, ir rūšis gali užaugti iki 9 m ilgio.

Parazitas mėgsta vitaminą B12 ir „konkuruoja“ su užkrėstais žmonėmis dėl maistinių medžiagų – būtent tai jis darė JC organizme gyvenantys kirminai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų